Η Λευκωσία ετοιμάζει βέτο κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο-Η Άγκυρα εμπαίζει την Ευρώπη και όλο τον κόσμο

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, δεν μπορεί να υπάρξει λύση υπέρ μιας θετικής ατζέντας σχετικά με τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ε



Η Κύπρος εξετάζει τη δυνατότητα άσκησης βέτο κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μετά την αποτυχία στην Γενεύη.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, δεν μπορεί να υπάρξει λύση υπέρ μιας θετικής ατζέντας σχετικά με τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, ενώ η Άγκυρα επιμένει σε λύση δύο κρατών για το Κυπριακό.

“Η θέση της Τουρκίας για την επίλυση του Κυπριακού στην αρχή δύο κρατών είναι ένα άλμα στο κενό. Αυτή είναι μια θέση που δεν γίνεται αποδεκτή ούτε από τη διεθνή κοινότητα ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υπερβαίνει εντελώς την εντολή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ”, δήλωσε ο Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόρριψη της θέσης της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα ή την ΕΕ δεν είναι τυχαία.

Τι ετοιμάζουν οι ΗΠΑ σε Αιγαίο και μεγαλόνησο

Το σχέδιο της Άγκυρας για δύο ανεξάρτητα δήθεν κράτη δεν πρόκειται να υλοποιηθεί ποτέ λόγω του προγραμματισμού του ΗΠΑ/ΝΑΤΟ στην ίδια περιοχή.

Μετά την δημοσιοποίηση περί επικείμενης αμερικανικής βάσης ελικοπτέρων στην Σαμοθράκη, η Ουάσιγκτον έχει ανάλογα σχέδια και για την Κύπρο.

Ο απώτερος στόχος των ΗΠΑ, οι οποίες εγκαταστάθηκαν για τα καλά στα Βαλκάνια, είναι η περικύκλωση της Τουρκίας, αυξάνοντας την στρατιωτική τους παρουσία από την Κρήτη, και το Αιγαίο έως την Κύπρο.

Στην Ανατολική Μεσόγειο, ΗΠΑ, Γαλλία, Ισραήλ, Ελλάδα, Αίγυπτος και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δημιούργησαν μια συμμαχία που στρέφεται εναντίον της Τουρκίας, έχοντας όμως ως απώτερο στόχο για άλλη μια φορά την Κύπρο.

Οι ΗΠΑ και οι χώρες που ανήκουν στον αμυντικό άξονά τους,θέλουν να αποκτήσουν στρατηγικό έλεγχο στα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή, και ήδη προχωρούν στα σχέδια τους.

Το αμερικανικό σχέδιο στοχοποιεί διεξοδικά την δημογραφική δομή των Κατεχομένων, με στόχο την μείωση του τουρκικού πληθυσμού, ο οποίος οφείλει να περιοριστεί στο τρίγωνο Κερύνεια-Λευκωσία-Τρίκωρμο ως η μόνη ενδεδειγμένη λύση.

Ο τουρκικός πληθυσμός δεν θα υπερβεί το 20% του συνολικού πληθυσμού στο νησί.

Το έτερο σχέδιο αφορά την ιθαγένεια, αφού οι προερχόμενοι από την Τουρκία ( έποικοι) δεν θα αποκτήσουν την ιθαγένεια των Κατεχομένων.

Το απώτερο πλάνο αφορά την απόσυρση των δικαιωμάτων εγγυήτριας δύναμης στην Τουρκία, ενώ οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις θα αποσυρθούν πλήρως όπως και οι ελληνικές.

Μετά την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων, οι ΗΠΑ έχουν ως στόχο να μετατρέψουν το νησί της Κύπρου σε μια τεράστια στρατιωτική χερσαία, ναυτική και αεροπορική βάση.

Η Κύπρος θα γίνει μια τεράστια βάση των Αμερικανών από την οποία θα υλοποιούνται στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν, ενώ θα ελέγχεται η Αίγυπτος, και η Μέση Ανατολή μέχρι την Σαουδική Αραβία.


Σχόλια