«Ιπτάμενοι» γιατροί και πολιτικοί «λαγοί»


Του Απόστολου Αποστόλου.

Οι καταστάσεις και τα πρόσωπα έχουν φαιδρύνει πολύ το τελευταίο διάστημα σ’ αυτή τη χώρα. Ακουμπούν επάνω στους ρόλους που έγραψε ο μεγάλος Μολιέρος, αλλά τους υπερβαίνουν με μια αντι-αισθητική φτηνή γελοιοποίηση.

Και μάλιστα θα έλεγα ότι ανταγωνίζονται ακόμη και την γελοιοποίηση ως κώδικα της φάρσας και πάνε ένα βήμα παραπέρα, φτάνουν στη γελοιότητα του γελοίου. Δηλαδή ξεπερνούν την persona buffa και φτάνουν στην persona brutta/buffa.

Ο Τομάς Ντιαφουαρύς και ο Σγανάρελος ήρωες του Μολιέρου από τα έργα του «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», «Ο ιπτάμενος γιατρός», και ο «Γιατρός με το στανιό» όλοι ιατρογνώμονες της κακιάς τύχης τους οποίους όμως τους βρίσκουμε και εδώ, σ’ αυτό το μικρό μπαλκόνι της Ευρώπης, δηλαδή στη χώρα μας και τους βρίσκουμε στην ακραία υπερβολή τους.

Ύφος πομπώδες, ακατάσχετη φλυαρία, τσαρλατανιά, γνώσεις μπερδεμένες, απίστευτος αυταρχισμός, όλα αυτά που υπάρχουν στα «μολιερικά» έργα σ’ ακόμη μεγαλύτερη δόση τα συναντάμε και στους δικούς μας ιατρογνώμονες.

Ο Μολιέρος που είχε γνωρίσει τις ιατρικές πράξεις από παιδί γιατί νοσούσε αναφερόμενος στη λειτουργικότητα των ιατρών έγραφε: «Ως γιατρός είτε κάνεις καλό, είτε βλάψεις, πληρώνεσαι πάντα και ποτέ δεν χάνεις. Ενδεχομένως και να βλάψεις ή να σκοτώσεις έναν άνθρωπο, αλλά αγαπητοί μου ποτέ δεν βλέπει κανείς ένα πεθαμένο να παραπονεθεί και ας μη ξεχνάμε ότι οι πεθαμένοι έχουν μια ευγένεια… μια διακριτικότητα που δεν βρίσκεται πουθενά στον κόσμο». Αυτά που ζούμε σήμερα με τις ιατρικές οδηγίες είναι σαν να έχουν βγει από τους διαλόγους μεταξύ του Δον Ζουάν και του Σγαναρέλου (όπου ο Μολιέρος έπαιξε ο ίδιος το ρόλο του Σγαναρέλου το 1667) με τα θεραπευτικά τεχνάσματα.

Εμπλουτισμένα όμως όλα αυτά τα «μολιερικά» τραγελαφικά από τους σύγχρονους γιατρούς με αφθονία απειλών και ψυχολογική βία. Αρκεί να δει κανείς τον οπτικό πληθωρισμό των ιατρικών τηλεοπτικών χρονικών μας, ο οποίος είναι άφθονος και απόλυτα κωμικός.

Ο συνηθισμένος τηλεγιατρός που εμφανίζεται σε όλα τα κανάλια από το πρωί έως τα μεσάνυχτα κάθε μέρα, δεν σταμάτησε από ότι είδαμε, μόνο στα βομβαρδιστικά και πλήρως ανεκλάλητα που διαλαλούσε, αλλά ως επιστημονικά αγεωμέτρητος, προέβη και σε χαρακτηρισμούς για τους ανεμβολίαστους χαρακτηρίζοντάς τους ως «αγράμματους».

Ο συγκεκριμένος τηλεγιατρός πάσχει από το σύνδρομο του ιεροεξεταστή. Θα ταπεινώσει ότι του αντιστέκεται, θα ισχυριστεί διάφορες εικοτολογίες και αφορισμούς, θα χαθεί μέσα στις αντιφάσεις του, θα πει τις απερινόητες αβελτηρίες του, για να πείσει ότι έχει άποψη.

Με τον παραπάνω ισχυρισμό του όμως έρχεται πιο κοντά στα όσα λέει και ο κ. Πρωθυπουργός και η κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δηλαδή ότι με τον εμβολιασμό σας εξοικουμενίζεστε νεοέλληνες. Η δε κ. Πρόεδρος για μια φορά ακόμη φαίνεται να έχει ξεχάσει τις νομικές της γνώσεις.

Άλλος τηλεγιατρός/ιατρογνώμονας όχι τόσο υπεραπασχολούμενος από τα ΜΜΕ, αλλά και εκείνος από τα πρώτα βιολιά της πανδημικής ορχήστρας εκ Θεσσαλονίκης ξεπέρασε όλα τα μέχρι σήμερα επιστημονικά δεδομένα. Η ιατρική βιβλιογραφία αναφέρει ότι το κτίσιμο της ανοσίας κυμαίνεται μεταξύ 60 και 70% και ο συγκεκριμένος υποστήριξε πως μόνο όταν φτάσουμε στο 90% θα μπορούμε ίσως να μιλάμε για ανοσία. Να δείτε πως στην επόμενη τηλεοπτική του εμφάνιση θα μιλήσει για 110%.

Η ιατροτρομολαχνεία του συγκεκριμένου τηλεγιατρού είναι έτη φωτός μεγαλύτερη από εκείνη του Ούγκεν Φίσερ και του Ότμαρ φον Φερσύερ. Αν ζούσαν σίγουρα θα τον ζήλευαν.

Άξιοι οι παραπάνω τηλεγιατροί/ιατρογνώμονες θα διεκδικήσουν στο σύντομο μέλλον ή μια θέση σε κομματικά ψηφοδέλτια ή συμμετοχή σε τηλεοπτικό σήριαλ τύπου Grey's Anatomy.

Οι ιατρογνώμονες φαίνεται πως θέλουν να γίνουν Δομινικανοί (Domini Canus, «σκυλιά των αφεντικών») ή «κατεστημενίες». Μήπως όμως ήρθε ο καιρός ο ελληνικός λαός να ξεκινήσει νομικές διαδικασίες προς εκείνους που τον απειλούν και τον εξαναγκάζουν να προβεί παρά τη θέληση του σε ιατρικές πράξεις;

Τα συνθήματα/διλήμματα, εμβόλιο ή θάνατος (θάνατος ή από κορωνοϊό ή από στέρηση ελευθερίας) ή εμβόλιο επιχείρησης ελευθερία ταυτοποιούνται συνειρμικά θέλεις δε θέλεις, με τη γνωστή επιγραφή των γερμανικών στρατοπέδων «η εργασία απελευθερώνει». Και αυτό γιατί θέλουν να μας πείσουν ότι υπάρχει μόνο μια μονοδιάστατη, μονόδρομη, θεραπεία για τον κορωνοϊό που είναι μάλιστα, το υπό αξιολόγηση εμβόλιο. Εκτός και αν η ιατρική διατυπώνει θεμελιώδεις αποφάνσεις με αντικείμενο τον «παραλογισμό» όπως θα έλεγε και ο Ζίλ Ντελέζ.

Συνεπώς κανείς ιατρογνώμονας βάτραχος ή εμπαθής τριχολόγος ή verus canis ή faisus cynicus, δεν δικαιολογείται να υψώνει το δάκτυλο του και με φωνή βαρυτονάλε να τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό.

Και μέσα σ’ όλα αυτά μια συνέντευξη του Έλληνα γκουρού της επιδημιολογίας όπως αποκαλούν τον εξ’ Αμερικής καθηγητή που πότε φαίνεται ως μια παρέκκλιση από την εγχώρια ιατρική με τις σκοπιμότητες και τα συμφέροντα και πότε ως συμβιβασμένος και φοβικός. Μας είπε λοιπόν ότι κάποιοι θέλουν να φιμώσουν τις ελεύθερες φωνές της ιατρικής επιστήμης που έχουν άλλη άποψη για την κόβιντ -19, εννοώντας ότι μεταξύ αυτών είναι και εκείνος. Όμως απέφυγε να μας πει γιατί δεν συντονίζεται με φωνές όπως εκείνες των Μοντανιέ, Λεβίτ, Ραούλ, Μούλις, κλπ, φωνές ανυπότακτες και με αντικειμενικότητα.

Ας το καταλάβουμε, έχει οργανωθεί για τα καλά η οικουμενική χρονικοπολιτική της νέας ευγονικής.

Ας δούμε μόνο τα «διαγενικά τσίρκο» όπως τα αποκαλούσε ο Πωλ Βιριλιό των Ολυμπιακών αγώνων με τους υπερανθρώπους αθλητές. Και ας υποψιαστούμε, γιατί το ιατρικό βρετανικό περιοδικό The Lancet έχει σβήσει τον όρο απάνθρωπο από το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται στο υπερανθρώπινο μοντέλο του μέλλοντος μας.

Κάποτε ο Αξέλ Καν αιματολόγος γενετιστής εξειδικευμένος στην αναπαραγωγική κλωνοποίηση και πρόεδρος του πανεπιστημίου Paris Descartes University, μέλος της Εθνικής Επιτροπής της Ηθικής σ’ άρθρο του στην εφημερίδα Λε Μοντ το 1999, είχε αναφερθεί πως ο κώδικας της Νυρεμβέργης (Nürnberger Kodex‎) έχει πλήρως παραβιαστεί στο ζήτημα των ιατρικών πειραμάτων με ανθρώπους, «αρχής γενομένης» με τους αθλητές. Στο εξής μας έλεγε ο Αξέλ Καν τα ανθρωποπειράματα δεν θα είναι μόνο εφικτά αλλά θα είναι αναπόφευκτα.

Το σώμα πλέον δεν ανήκει στη «τάξη της φύσης» (Ντεριντά) όπως και η πραγματικότητα δεν ανήκει στη σκηνή της ζωής η οποία εμφανίζεται πλέον ως περιθωριακή (Λακάν, Μπωντριγιάρ). Το μέλλον θέλει ένα σώμα cyborg (τεχνητό ανθρωποειδές), που θα εμπεριέχεται σε μια δικτυωμένη εικονική πραγματικότητα και ως εκ τούτου τα διεθνή λόμπι εργάζονται απαιτητικά ώστε να κτιστεί de jure η συνθήκη της μετα-ανθρωποποίησης σε όλα τα επίπεδα.

Και σήμερα μέσα σε μια ζοφερή κατάσταση μ’ έναν απειλητικό ιό υπάρχουν πολιτικοί «λαγοί», (της παγκοσμιοποιημένης haighsociety) που λαμβάνουν μέτρα ώστε να επιτευχθεί ένας πανεβολιασμός με κάθε τρόπο, επιβάλλοντας στους σκεπτικιστές των εμβολίων ακόμη και αναστολές εργασίας, απομακρύνσεις, περιορισμούς σε ελευθερίες, σε περίπτωση που δεν δεχθούν να εμβολιαστούν με εμβόλια γενετικής τεχνολογίας. Τα οποία βέβαια δεν έχουν λάβει έγκριση κυκλοφορίας και δεν έχουν διανύσει τη τρίτη φάση ασφαλείας, (το τρίτο στάδιο κλινικών δοκιμών) κάνοντας έτσι τους πολίτες του πλανήτη πειραματόζωα.

Από τους πρώτους πολιτικούς «λαγούς» της παγκοσμιοιποιημένης haighsociety, ο τεχνοκράτης Μάριο Ντράγκι που επέβαλε αναστολή στο 25% του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της χώρας του, οι οποίοι είναι σκεπτικιστές με τα εμβόλια γενετικής τεχνολογίας και αυτό γιατί πρόκειται για εμβόλια υπό αξιολόγηση.

Και ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης «λαγός» επέβαλε το πιστοποιητικό των υγειονομικών φρονημάτων και εργάζεται επίμονα και μεθοδικά υπέρ μιας άδικης και επικίνδυνης κοινωνίας δύο ταχυτήτων, μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, υποσχόμενος ελευθερίες για τους πρώτους. («Ελευθερία ανάπηρη πάλι σου τάζουν», μας έλεγε ο Μιχάλης Κατσαρός).

Μάλιστα υπουργός του κ. Μητσοτάκη («λαγός» μικρών εγχώριων αφεντάδων) το χρυσόψαρο της ευήθειας, (ποιος ξέρει πως τον ψάρεψαν με τι αρμίδι τον τράβηξαν από τα θολά νερά) προχώρησε πολύ περισσότερο λέγοντας να απολύονται όποιοι δεν κάνουν τα εμβόλια. Ας ελπίσουμε πως από τα διθυραμβικά και εγκάρδια υπέρ των εμβολιασμένων που ακούγονται μέχρι τώρα από τους κυβερνώντες και αντιπολιτεύομενους δεν θα δούμε και προνόμια «τελματικής» ιδιορρυθμίας όπως η πολιτεία της Ουάσιγκτον που ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στα νόμιμα καταστήματα κάνναβης «να προσφέρουν ένα τσιγαριλίκι στους ενήλικους που θα κάνουν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού».

Είναι βέβαιο ότι δημιουργούνται δεδομένα ή προηγούμενα για μια περαιτέρω πίεση σ’ όσους αρνούνται να κάνουν εμβόλια τα οποία και προστασία δεν παρέχουν σε μεταλλάξεις, (δεν αποτελούν δηλαδή πανάκεια) και επιπλέον δεν είναι τα μοναδικά εργαλεία κατά της πανδημίας.

Όμως θα πρέπει να δημιουργούνται οι συνθήκες που θα παραβιάζουν όλες τις διεθνείς συμφωνίες προστασίας του ανθρώπου από τις ιατρικές αυθαιρεσίες και στη συνέχεια να επιβληθεί νομοτύπως η νέα γραμματική/μεθοδολογία της υγειονομικής παρέμβασης στο ανθρώπινο σώμα.

«Ιπτάμενοι» γιατροί και πολιτικοί «λαγοί» («Οι εξουσίες σήμερα χαϊδεύονται σαν ερωτιάρες γάτες πάνω στις στέγες μας». Μιχάλης Κατσαρός) ως μαύροι άγγελοι στο νέο -εποχιακό ακομπανιαμέντο τους, μας θυμίζουν αυτό που είχε γράψει κάποτε ο Κάσπαρ Νταβίντ Φρήντριχ: «Οι λαοί δεν έχουν πια φωνή. Δεν θα τους επιτρέπεται πια να έχουν αυτοσυνειδησία και να τιμούν τον εαυτό τους».

Απόστολος Αποστόλου. Καθηγητής φιλοσοφίας.

antinews.gr

Σχόλια