Οι συμμορίες αλωνίζουν...

...και η κυβέρνηση φτιάχνει πανεπιστημιακή αστυνομία... Απτόητη η κυβέρνηση προχωρά στο σχέδιο για πανεπιστημιακή αστυνομία την ίδια ώρα που το οργαν
...και η κυβέρνηση φτιάχνει πανεπιστημιακή αστυνομία...

Απτόητη η κυβέρνηση προχωρά στο σχέδιο για πανεπιστημιακή αστυνομία την ίδια ώρα που το οργανωμένο έγκλημα δείχνει τα δόντια του σκορπώντας τρόμο. «Προτεραιότητα της κυβέρνησης φαίνεται ότι είναι η καταστολή και η αστυνομία στα πανεπιστήμια» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του... ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος. «Οι πολίτες νοιώθουν όλο και πιο ανασφαλείς», σχολιάζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.


Η εγκληματικότητα δείχνει και πάλι τα δόντια της με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να παρακολουθεί σχεδόν αμέτοχη το οργανωμένο έγκλημα να λύνει τις διαφορές του με δολοφονίες καταμεσής στον δρόμο, δίπλα σε ανυποψίαστους πολίτες.


Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις δύο εν ψυχρώ δολοφονίες σε Βάρη και Σεπόλια άλλο ένα περιστατικό με μαφιόζικα χαρακτηριστικά ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, αμήχανη απέναντι στο μπαράζ επιθέσεων του οργανωμένου εγκλήματος, στρέφει την αστυνομία κατά του πανεπιστημιακού ασύλου και των καταλήψεων, ενάντια στις λαϊκές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.


Νωρίς το πρωί της Τρίτης, άγνωστος άνοιξε πυρ σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην οδού Κουμουνδούρου στον Άλιμο χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι «έπεσαν» πέντε ή έξι πυροβολισμοί και πως υπάρχουν τρύπες από σφαίρες στην πρόσοψη της πολυκατοικίας με την αστυνομία να επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός κάλυκα στο δρόμο.


Το κυβερνητικό αφήγημα
Σαν να μην συμβαίνει τίποτα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μίλησε (OPEN TV) για την Ελλάδα που «παραμένει ασφαλής χώρας» με τα «χαμηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών και ληστειών σ’ ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση». Η κυβερνητική αξιωματούχος ξέχασε τις προσδοκίες που δημιούργησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για πάταξη της εγκληματικότητας, υπερασπίστηκε το έργο της αστυνομίας και απλώς παραδέχθηκε πως «πρέπει να γίνουν και περισσότερα».


Αφού τόνισε πως το οργανωμένο έγκλημα «είναι μια χωριστή περίπτωση», επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ που «ανακατεύει, βάζει, ως είθισται, στο ίδιο μίξερ χωριστά ζητήματα, για να αποπροσανατολίσει».


Σε ό,τι αφορά την αστυνομία στο Πανεπιστήμια έκανε γνωστό πως «θα προχωρήσει η πρόσληψη των πρώτων 400 και αυτός ο αριθμός μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 1.000, ανάλογα με τις ανάγκες των Ιδρυμάτων» με στόχο «να δράσουν κυρίως αποτρεπτικά, για τη διασφάλιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας στα Πανεπιστήμια».


Βολές από την αντιπολίτευση
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλου, σχολιάζοντας (Εγνατία Τηλεόραση) τη συγκρότηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, επισήμανε ότι «τη στιγμή που το οργανωμένο έγκλημα πραγματικά "αλωνίζει" στη χώρα –μέσα σε δύο μέρες είχαμε δύο μαφιόζικου τύπου δολοφονίες-, προτεραιότητα της κυβέρνησης φαίνεται ότι είναι η καταστολή και η αστυνομία στα πανεπιστήμια». Ανέφερε μάλιστα ότι «στην ίδια λογική, η ΝΔ έχει δημιουργήσει τρία σώματα ειδικών φρουρών –ανθρώπων που δεν έχουν περάσει από αστυνομικές σχολές και δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση για να αντιμετωπίσουν το οργανωμένο έγκλημα».


Σε ανάλογο ύφος ήρθε και η δήλωση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.


«Ο αρμόδιος Υπουργός δεν βλέπει και δεν ακούει τίποτα και εξαντλείται σε επικοινωνιακά show στον Άρειο Πάγο. Τα αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα ασφαλείας είναι υποστελεχωμένα και χωρίς σχέδια επιχειρησιακής δράσης. Οι πολίτες νοιώθουν όλο και πιο ανασφαλείς» αναφέρει η Φώφη Γεννηματά. Στη δήλωσή της καταλήγει: «Για τον κ. Μητσοτάκη ο κύριος και προφανής αντίπαλος είναι οι φοιτητές και οι διαδηλωτές. Και ας γίνεται η χώρα ξέφραγο αμπέλι για τις συμμορίες».


Η θωράκιση του συστήματος από τις λαϊκές αντιδράσεις με καταστολή είναι ο προσανατολισμός της αστυνομίας και δεν είναι προτεραιότητα η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, κάτι που συμβαίνει διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ1.


Τόνισε ότι όσο αντιδραστικοποιείται το σύστημα που ζούμε, όσο κλιμακώνεται η επίθεση στα δικαιώματα στην εργασία, στην Παιδεία και την Υγεία θα ήταν αφύσικο να λέγεται ότι προστατεύονται τα δημοκρατικά δικαιώματα εκτιμώντας παράλληλα ότι υπάρχει μια βίαιη περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων στην κατεύθυνση θωράκισης του συστήματος από τις λαϊκές αντιδράσεις...


efsyn.gr
Σχόλια