Δεξαμενόπλοιο προσέδεσε σε λιμάνι στη Ιαπωνίας έχοντας στην μπάλα του πλοίου μία φάλαινα μήκους περίπου 10 μέτρων

Συγκλονιστικές εικόνες δείχνουν το τεράστιο κύτος να βρίσκεται στη «μπάλα» του πλοίου στο λιμάνι της Μιζουσίμα στην πόλη Κουρασίκι. Η ακτοφυλακή κλήθη


Συγκλονιστικές εικόνες δείχνουν το τεράστιο κύτος να βρίσκεται στη «μπάλα» του πλοίου στο λιμάνι της Μιζουσίμα στην πόλη Κουρασίκι. Η ακτοφυλακή κλήθηκε στο λιμάνι όταν ντόπιοι είδαν τη νεκρή φάλαινα.

Ο τοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Yomiuri ανέφερε ότι το δεξαμενόπλοιο είχε διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό πλέοντας προς το λιμάνι της Μιζουσίμα, με το πλήρωμα να ισχυρίζεται ότι δεν είχε ιδέα ότι είχε χτυπήσει φάλαινα.

«Ψαρεύω εδώ για δεκαετίες, αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπω φάλαινα», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ένας ψαράς που είδε το τάνκερ να εισέρχεται στο λιμάνι.

Εκπρόσωπος της ακτοφυλακής είπε ότι δεν είχαν βιώσει ποτέ κάτι παρόμοιο και ότι θα ληφθούν μέτρα για να μην επαναληφθεί τέτοιο παρόμοιο περιστατικό.

Το είδος της φάλαινας δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά το ερευνητικό Ινστιτούτο είπε στην ότι φάνηκε να είναι μεγάπτερη φάλαινα.

Η μεγάπτερη φάλαινα είναι χαρακτηρισμένη ως ευάλωτο είδος από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN). Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κητοειδές είδος στη Γη μετά τη γαλάζια φάλαινα, με μήκος 27,3 μέτρα και βάρος 74 τόνους. Βρίσκεται σε όλους τους μεγάλους ωκεανούς του κόσμου και σε νερά που κυμαίνονται από τον πολικό έως τον τροπικό.

Δεν έχουν δημοσιοποιηθεί πληροφορίες για το αν θα υπάρξουν κάποιες κυρώσεις στον πλοίαρχο και στην διαχειρίστρια εταιρεία, με το όνομα αυτής να μην έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Όπως όλες οι φάλαινες, έτσι και η μεγάπτερη κυνηγήθηκε πολύ κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, με περίπου 725.000 να θανατώνονται στο νότιο ημισφαίριο μεταξύ 1905 και 1976.

Σήμερα, υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 100.000 έως 119.000 φάλαινες στους ωκεανούς.

Δείτε περισσότερο φωτορεπορτάζ στο e-nautilia.gr

Σχόλια