ΗΠΑ: Η Υπηρεσία Ιχθύων και Άγριας Πανίδας θα κηρύξει την εξαφάνιση 23 ειδών

Η Υπηρεσία Ιχθύων και Άγριας Πανίδας των ΗΠΑ θα κηρύξει σήμερα την εξαφάνιση ενός είδους δρυοκολάπτη (Ivory-billed Woodpecker) και 22 ακόμη ειδών πτην

 


Η Υπηρεσία Ιχθύων και Άγριας Πανίδας των ΗΠΑ θα κηρύξει σήμερα την εξαφάνιση ενός είδους δρυοκολάπτη (Ivory-billed Woodpecker) και 22 ακόμη ειδών πτηνών, ψαριών και άλλων, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι κυβερνητικοί επιστήμονες εξήντλησαν τις προσπάθειες για να βρεθούν αυτά τα 23 είδη και προειδοποίησαν ότι η κλιματική αλλαγή, περισσότερο από άλλους πιεστικούς παράγοντες, θα μπορούσε να επιτείνει την εξαφάνιση ειδών, όπως αυτή, μετέδωσε το Associated Press.

"Καθένα από αυτά τα 23 είδη αντιπροσωπεύει μια μόνιμη απώλεια στην φυσική κληρονομιά του έθνους μας και στην παγκόσμια βιοποικιλότητα", δήλωσε στους New York Times η Μπρίτζετ Φάχεϊ, η οποία επιβλέπει την ταξινόμηση των ειδών στην Υπηρεσία Ιχθύων και Άγριας Πανίδας των ΗΠΑ.

"Πρόκειται για μια αφυπνιστική υπενθύμιση του γεγονότος ότι η εξαφάνιση (ειδών) αποτελεί συνέπεια της προκαλούμενης από τον άνθρωπο περιβαλλοντικής αλλαγής", σημείωσε.

Σε αυτά που θα χαρακτηρισθούν ως εξαφανισμένα περιλαμβάνονται 11 είδη πουλιών, 8 μυδιών του γλυκού νερού, 2 ψαριών, ένα είδος νυχτερίδας και ένα είδος φυτού, σύμφωνα με τους Times.

Η Υπηρεσία Ιχθύων και Άγριας Πανίδας δεν έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί σε αίτημα για σχολιασμό που έγινε εκτός ωραρίου λειτουργίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Σχόλια