Η ρελάνς των κρυπτονομισμάτων και τα κρίσιμα τεχνικά όρια

Η αγορά των crypto μετά τη σφοδρή υποχώρηση που προκλήθηκε από τις ανησυχίες περί γενικευμένης πτώσης των χρηματιστηριακών αξιών εξαιτίας των χρεών τη

Η αγορά των crypto μετά τη σφοδρή υποχώρηση που προκλήθηκε από τις ανησυχίες περί γενικευμένης πτώσης των χρηματιστηριακών αξιών εξαιτίας των χρεών της Evergrande έχει αρχίσει να ανακάμπτει. Συγκεκριμένα το Bitcoin τις τελευταίες 36 ώρες ανέβηκε 12%, όπως βλέπουμε στο παρακάτω 4ωρο διάγραμμα.



Αυτή την ώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο επίπεδο τιμών, κοντά στις 44.000 δολάρια, που αποτελεί μια ισχυρή αντίσταση. Αν το ξεπεράσει, θα απελευθερωθεί στοχεύοντας αρκετά υψηλότερα.

Πιο ισχυρή ανοδική κίνηση παρουσιάζει το δεύτερο σε δημοτικότητα κρυπτονόμισμα, το Ethereum. Και αυτό βρίσκεται σε παρόμοιο σημείο αντίστασης, μετά από ράλι 19%, στο ίδιο χρονικό διάστημα.



Ακόμα καλύτερη εικόνα εμφανίζουν τα κυριότερα altcoins. Από όλα επιλέγουμε να παρουσιάσουμε το 4ωρο διάγραμμα Tezos, που τις τελευταίες 36 ώρες ανέβηκε 32%. Το συγκεκριμένο project παρουσίασε μια έντονη δυναμική το τελευταίο διάστημα. Πού οφείλεται; Στο ότι επέλεξε να το χρησιμοποιεί η νέα μουσική πλατφόρμα OneOf, η οποία φιλοδοξεί να γίνει η κορυφαία στη διακίνηση μουσικών NFTs. Ένας από τους λόγους που το Tezos προτιμήθηκε έναντι του Ethereum ή άλλων παρόμοιων συστημάτων ήταν τα πολύ μικρά κόστη συναλλαγών.



Από εκεί πήραμε δωρεάν τα NFTs που αναφέραμε χθες, τα οποία πουλιούνται αυτή τη στιγμή ακόμα και εκατοντάδες δολάρια. Η OneOf έχει μπει πολύ δυναμικά, καθώς έχει αποκτήσει δικαιώματα από πολύ γνωστούς καλλιτέχνες, όπως η Whitney Houston και η Doja Cat.

Γιατί χρειάζεται το Bitcoin

Μια ιστορία για τον Μπόμπι Φίσερ, πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή στο σκάκι, μας διηγείται ο συγγραφέας και σεναριογράφος Στάθης Βαλούκος: Ο μεγαλύτερος σκακιστής όλων των εποχών με IQ 181 και τον υψηλότερο βαθμό σκακιστικής αξιολόγησης ELO, ever, παγκόσμιος πρωταθλητής και αναγνωρισμένη σκακιστική ιδιοφυία Μπόμπι Φίσερ, έζησε ως κλοσάρ και πέθανε πάμπτωχος στην Ισλανδία, τη μοναδική χώρα που τον δέχθηκε μετά τα απίστευτα συμβάντα που βίωσε, με αφετηρία τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και το αμερικανικό εμπάργκο.

Η μεγάλη περιπέτεια του Φίσερ ξεκίνησε το 1994, όταν έσπασε το αμερικανικό εμπάργκο εναντίον της Γιουγκοσλαβίας και ταξίδεψε στο Βελιγράδι για να παίξει σε σκακιστικό τουρνουά. Η απόφαση του απέφερε απίστευτα σκληρές συνέπειες, εκ μέρους των ΗΠΑ. Του αφαιρέθηκε η αμερικανική υπηκοότητα, δημεύθηκε και πλειστηριάστηκε η περιουσία και οι τραπεζικές του καταθέσεις και του αφαιρέθηκε το αμερικανικό διαβατήριο, με αποτέλεσμα να γίνει «άνθρωπος χωρίς πατρίδα».



Για όλα αυτά «καταράστηκε» κι απαρνήθηκε την πατρίδα του, τις ΗΠΑ. Τη χώρα που δόξασε στη «μονομαχία του αιώνα» με τον τότε παγκόσμιο πρωταθλητή, Σοβιετικό Μπορίς Σπάσκι. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε από το σκακιστικό προσκήνιο, ζώντας στο Βελιγράδι ή αλλού στη Γιουγκοσλαβία.

Σχόλια