Η Γκάμπια κοροϊδεύει την ΕΕ: αρνείται να δεχτεί πίσω απελαθέντες πολίτες της

Η Γκάμπια αρνείται να πάρει πίσω χιλιάδες πολίτες της που ζουν στη Γερμανία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τους οποίους υπάρχουν εντολές απέλασης, εμπο

Η Γκάμπια αρνείται να πάρει πίσω χιλιάδες πολίτες της που ζουν στη Γερμανία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τους οποίους υπάρχουν εντολές απέλασης, εμποδίζοντας τον επαναπατρισμό τους στη χώρα της Δυτικής Αφρικής.

Από το 2019 η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ανίκανη να απελάσει 6.000 από τους 16.000 πολίτες της Γκάμπια, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Welt.

Η Γκάμπια, όπου το 95% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι, ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να πάρει πίσω τους πολίτες της που διαμένουν παράνομα στην Ευρώπη επειδή «δεν μπορούν να επανενταχθούν στην κοινωνία» και αν επαναπατριστούν θα υπάρξει κοινωνική αναταραχή!

Έτσι, η κυβέρνηση της Γκάμπιας αρνείται να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο υποχρεώνει τις χώρες να πάρουν πίσω τους απελαθέντες υπηκόους τους!

Αν επιστρέψουν θα υπάρξει «κοινωνική αναταραχή» στην Γκάμπια, ισχυρίστηκε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Γκάμπιας και πρόσθεσε ότι «προσπαθούμε να εδραιώσουμε την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη δημοκρατία στη χώρα μας».

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ο Πρόεδρος Adama Barrow δεν θέλει να επιστρέψουν οι πολίτες της χώρας του που βρίσκονται στην Ευρώπη. Ο πρώτος είναι οι εκλογές του Δεκεμβρίου. Στην Γκάμπια των 2.000.000 ανθρώπων, υπάρχει η αίσθηση ότι η αποχώρηση αυτών των νέων ανδρών προς την Ευρώπη, βοήθησε στην εξάλειψη του εγκλήματος και της βίας στη Γκάμπια! Εάν επιστρέψουν αυτοί οι νεαροί, πιστεύεται ότι θα επιστρέψουν το έγκλημα και η βία στη χώρα! Έτσι, είναι προτιμότερο για χώρες όπως η Γκάμπια να φορτώνει τα ταραχοποιά της στοιχεία στην Ευρώπη!

Δεδομένης της εξάρτησης της Γκάμπια από τα εμβάσματα από τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία αποτελούν το 21% του συνολικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας, η οικονομία πιθανότατα θα παρουσίαζε απότομη ύφεση. Έτσι, δεν δίνεται άδεια για τους επαναπατρισμούς των απελαθέντων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), οι πολίτες της Γκάμπια που ζουν στο εξωτερικό και υπολογίζονται σε 118.000 άτομα, έστειλαν συνολικά στη χώρα 495 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2020.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως εξαιτίας του Covid-19 και του υποτυπώδους συστήματος υγείας στη Γκάμπια, δεν θα πρέπει να επαναπατριστούν οι απελαθέντες από την Ευρώπη, καθώς το σύστημα υγείας της χώρας θα κατέρρεε!

Γερμανία και Αυστρία ανησυχούν πως το παράδειγμα της Γκάμπια ίσως ακολουθήσουν και άλλες Αφρικανικές χώρες, σημειώνοντας ότι έχουν καταγραφεί αρνήσεις επαναπατρισμού και από την Γουινέα, την Ερυθραία και της Σιέρα Λεόνε.

Το μόνο βέβαιο είναι πως η Ευρώπη είναι ανήμπορη να αντιδράσει στις βουλές των Αφρικανών. Από τη μια εισέρχονται παράνομα στην Ευρώπη, ως εισβολείς, τα ταραχοποιά στοιχεία σύμφωνα με τις χώρες τους και από την άλλη καθίσταται αδύνατη η απέλασή τους. Μια λύση θα ήταν η διακοπή της μεταφοράς εμβασμάτων από την Ευρώπη προς τις Αφρικανικές χώρες. Αν σταματήσει η ροή χρήματος, θα αναγκαστούν οι χώρες να πάρουν πίσω τους υπηκόους τους που εισήλθαν παράνομα στην Ευρώπη και να μην τους φορτώνουν στην Ευρώπη για να γλυτώσουν οι ίδιες, εφόσον πρόκειται για κακοποιά στοιχεία.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link

Σχόλια