LNG – Ισχυρή η ζήτηση στην Ασία παρά την άνοδο της τιμής του

Ισχυρή παραμένει η ζήτηση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Ασία και ειδικότερα στην Κίνα, παρά την άνοδο της τιμής του κατά 10% την προηγούμενη

Ισχυρή παραμένει η ζήτηση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Ασία και ειδικότερα στην Κίνα, παρά την άνοδο της τιμής του κατά 10% την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Ασία (Ιαπωνία, Κίνα, Νότιος Κορέα, Ινδία, Ταιβάν, κ.λ.π.) καλύπτει πάνω από το 70% των παγκοσμίων εισαγωγών LNG, με την Κίνα να περνά μπροστά ως ο μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG με 51,898 εκατ. τόνους το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ιαπωνία με 51,378 εκατ. τόνους, σύμφωνα με το splash247.com.

Τα φορτία του Νοεμβρίου στην Ασία είχαν τιμή 26,50 δολ ανά mmBtu, σύμφωνα με το Reuters, ενώ ο ναυλομεσιτικός οίκος Clarksons αναφέρει ότι στην Κίνα η Unipec αναζητά 11 φορτία LNG για παράδοση αυτό το χειμώνα. Επιπλέον η Cameron LNG στις ΗΠΑ ανακοίνωσε στο μέσον της εβδομάδας ότι η μονάδα εξαγωγής της Λουϊζιάνα που έκλεισε για συντήρηση αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στις εξαγωγές προσθέτοντας φορτία στην πλευρά της προσφοράς. Οι ναύλοι στα LNG Carrier για ταξίδια Αυστραλίας-Ιαπωνίας, ακολουθούν ανοδική ρότα καις την spot αγορά κυμαίνονται από 53.500 δολ έως 89.300 δολ την ημέρα, ανάλογα το καύσιμο που χρησιμοποιεί το πλοίο.

Πηγη: ot.gr

Σχόλια