Το YouTube απαγορεύει ΟΛΑ τα βίντεο κατά του ιού, ενισχύοντας την εκστρατεία λογοκρισίας της εποχής Covid

Το YouTube θα απαγορεύσει κάθε «επιβλαβές περιεχόμενο εμβολίων» από την πλατφόρμα του, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι τα εμβόλια είναι αναποτε


Το YouTube θα απαγορεύσει κάθε «επιβλαβές περιεχόμενο εμβολίων» από την πλατφόρμα του, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι τα εμβόλια είναι αναποτελεσματικά στη μείωση της μετάδοσης ασθενειών. Η απαγόρευση έρχεται μετά από έναν χρόνο κλιμακούμενης λογοκρισίας από την εταιρεία που ανήκει στην Google.

«Βλέπουμε σταθερά ψευδείς ισχυρισμούς για τα εμβόλια του κορωνοϊού να μεταδίδονται σε παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια γενικά, και τώρα είμαστε σε ένα σημείο όπου είναι πιο σημαντικό από ποτέ να επεκτείνουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε με τον Covid-19 σε άλλα εμβόλια». ανέφερε το YouTube σε ανάρτηση ιστολογίου την Τετάρτη.

Οι νέοι κανόνες απαγορεύουν περιεχόμενο που ισχυρίζεται ότι τα εμβόλια «προκαλούν χρόνιες παρενέργειες», ότι «δεν μειώνουν τη μετάδοση ή τη συστολή της ασθένειας» και ότι περιέχουν μη καταχωρισμένα συστατικά όπως τα εμβρυϊκά κύτταρα. Οι κανόνες ισχύουν για όλα τα εγκεκριμένα και χορηγούμενα εμβόλια, και όχι μόνο για εμβόλια Covid-19.

Με την πρώτη ματιά, οι κανόνες είναι ανοικτοί σε ερμηνείες. Οι συντονιστές του YouTube θα πρέπει να αποφασίσουν, για παράδειγμα, εάν το περιεχόμενο που συζητά τις παρενέργειες ξεφεύγει από τις «σπάνιες παρενέργειες που αναγνωρίζονται από τις υγειονομικές αρχές». Ομοίως, πολλαπλές μελέτες και δεδομένα του πραγματικού κόσμου έχουν υποδείξει ότι τα εμβόλια Covid-19 είναι λιγότερο αποτελεσματικά στην πρόληψη μετάδοσης και μόλυνσης από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως, και ορισμένοι υποδηλώνουν ότι αυτή η αποτελεσματικότητα μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Και, ενώ το YouTube απαγορεύει ρητά τους ισχυρισμούς ότι τα εμβόλια περιέχουν εμβρυϊκό ιστό ή εμβρυϊκές κυτταρικές σειρές, τα πλάνα για διάφορες ασθένειες - συμπεριλαμβανομένης της ηπατίτιδας Α, της ερυθράς και της ανεμοβλογιάς - κατασκευάζονται στην πραγματικότητα με τη χρήση κυτταρικών σειρών που έχουν αρχίσει σε αποβαλλόμενο εμβρυϊκό ιστό, αλλά οι μεμονωμένες δόσεις δεν περιέχουν κανένα από αυτόν τον ιστό.

Το περιεχόμενο που παραβιάζει αυτούς τους νέους κανόνες θα λάβει μια σειρά "προειδοποιήσεων" από το YouTube, με τρεις προειδοποιήσεις να έχουν ως αποτέλεσμα τον τερματισμό του παραβατικού καναλιού.

Η νέα πολιτική προσθέτει στην υπάρχουσα «Πολιτική ιατρικής παραπληροφόρησης Covid-19» του YouTube , η οποία καθορίζει ένα ευρύ φάσμα απαγορευμένων θεμάτων σχετικά με τον κορονοϊό. Αυτά περιλαμβάνουν βίντεο "ενθαρρυντικά για οικιακές θεραπείες", περιεχόμενο που ισχυρίζεται "ότι οι μάσκες δεν παίζουν ρόλο στην πρόληψη της συστολής ή μετάδοσης του Covid-19" και περιεχόμενο "που συνιστά τη χρήση ιβερμεκτίνης ή υδροξυχλωροκίνης για την πρόληψη του Covid-19".

Τα δύο τελευταία θέματα είναι αμφιλεγόμενα, καθώς δεν υπάρχει επιστημονική συναίνεση ότι οι μάσκες εμποδίζουν τη μετάδοση του ιού και η Ιβερμεκτίνη έχει δείξει κάποια υπόσχεση σε μελέτες ως θεραπεία για τον Covid-19.

Ωστόσο, το YouTube δήλωσε την Τετάρτη ότι πάνω από 130.000 βίντεο έχουν αφαιρεθεί από πέρυσι για παράβαση αυτής της πολιτικής.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, τα γερμανικά κανάλια της RT (RT DE και Der Fehlende Part) διαγράφηκαν οριστικά από το YouTube. Η εταιρεία διέκοψε τα κανάλια μετά την αναφορά στην RT DE για υποτιθέμενη «ιατρική παραπληροφόρηση» σε τέσσερα βίντεο. Μεταξύ αυτών των υποθέσεων υποτιθέμενης «παραπληροφόρησης» ήταν μια συνέντευξη με τον Γερμανό επιδημιολόγο Friedrich Puerner, ο οποίος ήταν επικριτικός για τις μεθόδους της κυβέρνησής του για την καταπολέμηση της πανδημίας. Ωστόσο, ήταν υπέρ του εμβολιασμού και δεν αμφέβαλε ποτέ για την πανδημία Covid-19. Από τις 21 Σεπτεμβρίου, το RT DE δεν είχε πλέον τη δυνατότητα να ανεβάζει βίντεο ή να πραγματοποιεί ζωντανές ροές στο κανάλι του στο YouTube. Το περιεχόμενο του RT DE, αν και όχι τα επισημασμένα βίντεο, μοιράστηκε μέσω ενός άλλου καναλιού, του DFP (επίσης ανήκει στην RT στη Γερμανία). Αυτό, όπως ισχυρίστηκε το YouTube, ήταν παραβίαση της προειδοποίησης που εκδόθηκε στο RT DE και η πλατφόρμα που ανήκει στην Google διέκοψε και τα δύο κανάλια.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι η απαγόρευση ισοδυναμεί με «υπόθεση λογοκρισίας και παρεμπόδισης της διάδοσης πληροφοριών από τα ΜΜΕ» και θα διερευνηθεί από τις ρωσικές ρυθμιστικές αρχές, προσθέτοντας «πρέπει να είναι μηδενική ανοχή για τέτοιες παραβιάσεις του νόμου ».

rt.com
Corfiatiko.blogspot.com

Σχόλια