Τι θα γίνει με την αλλαγή ώρας σε χειμερινή

Η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για να μπει φραγμός στην αλλαγή ώρας στην Ε.Ε. φαίνεται πώς επί του παρόντος βρίσκεται σε αδράνεια. Την τελευταία Κυριακή


Η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για να μπει φραγμός στην αλλαγή ώρας στην Ε.Ε. φαίνεται πώς επί του παρόντος βρίσκεται σε αδράνεια.

Την τελευταία Κυριακή κάθε Οκτωβρίου, ως γνωστόν πραγματοποιείται η καθιερωμένη η αλλαγή ώρας απο θερινή σε χειμερινή. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ για το αν θα πάψει να υφίσταται αυτό το καθεστώς οπότε θεωρείται δεδομένο πως και φέτος θα συμβεί ως είθισται μέχρι σήμερα, δηλαδή στις 31 Οκτωβρίου θα γυρίσουν τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω.

Ως εκ τούτου, με δεδομένο ότι η πρόταση δεν έχει αποκτήσει νομική ισχύ, η απορία παραμένει σχετικά με το τι θα γίνει στις επόμενες αλλαγές ώρας και όχι σε αυτήν που έχουμε μπροστά μας. Υπάρχουν έντονες διαφωνίες μεταξύ των κρατών για το ποια από τις δύο επιλογές (χειμερινή ή θερινή ώρα) θα υιοθετήσουν.

Στο παρελθόν διεξήχθησαν ακόμη και ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα στα κράτη-μέλη για το θέμα αλλά η σφοδρότητα με την οποία χτύπησε τον πλανήτη η πανδημία, έστειλε το θέμα στις ελληνικές καλένδες.

naftemporiki.gr

Σχόλια