Χαλαρώνουν τα μέτρα από αύριο! Τι αλλάζει στην καθημερινότητα μας από Δευτέρα

Χαλαρώνουν από αύριο τα μέτρα αλλά, οι δείκτες παραμένουν στα ύψη, ενώ οι ειδικοί περιμένουν αποκλιμάκωση σε μερικές εβδομάδες. Αύριο Δευτέρα (31/01)

Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση και στη διασκέδαση.



Χαλαρώνουν από αύριο τα μέτρα αλλά, οι δείκτες παραμένουν στα ύψη, ενώ οι ειδικοί περιμένουν αποκλιμάκωση σε μερικές εβδομάδες.

Αύριο Δευτέρα (31/01), χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα, την ώρα εντούτοις που ο κορονοϊός στοιχίζει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους καθημερινά.

Χθες, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι οι «σκληροί» δείκτες θα αρχίσουν να μειώνονται σταδιακά, αλλά με αργούς ρυθμούς.

Το Σάββατο (29/01) ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 19.584 νέα κρούσματα και 78 θανάτους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από κορονοϊό σε 23.275. Οι διασωληνωμένοι πλέον ανέρχονται σε 583.

Πάντως, από τη Δευτέρα, στις 06:00 το πρωί, τα μέτρα χαλαρώνουν, καθώς αίρονται περιορισμοί που ετέθησαν σε εφαρμογή στα τέλη του 2021, εν μέσω «έκρηξης» των κρουσμάτων.
ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.

Επίσης, απελευθερώνεται το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης, καθώς στην παρούσα φάση λειτουργούν μέχρι τις 00:00.

Σημειωτέον ότι οι καθήμενοι πελάτες παραμένουν, σε ό,τι αφορά τα γήπεδα η πληρότητα που έχει οριστεί στο 10% με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές θα παραμείνει και θα επαναξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα μετά από τη σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών του Υπουργείου Υγείας.

Όπως κάθε εβδομάδα, οι ειδικοί θα αξιολογήσουν, και την ερχόμενη, τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφερόμενη στην πορεία της πανδημίας, τόνισε ότι το ιικό φορτίο παραμένει ιδιαίτερα υψηλό, ενώ επικρατεί η Όμικρον.

Όπως είπε, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων εξακολουθεί να είναι περίπου 150.000, ενώ αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται μόνο σε κάποια νησιά.

Σε ό,τι αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα, όπως ανέφερε, «ακόμα και σήμερα το 25% των νέων εισαγωγών, δηλαδή ένας στους τέσσερις ασθενείς που χρειάζεται να κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο, αφορά σε άτομο που έχει μολυνθεί με τη Δέλτα».


Σύμφωνα με την ίδια, τις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται αποκλιμάκωση των θανάτων και των διασωληνωμένων. Ειδικότερα, αυτό αναμένεται να γίνει στις επόμενες τρεις - τέσσερις εβδομάδες.

Σχόλια