Δολοφονία της Ιστορίας . Το αναξιόπιστο «πόρισμα» της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου

Χαλκευμένα έγγραφα στο Πόρισμα του Φακέλου της Κύπρου Ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεόδωρος Χαραλάμπους στις 3.1.2022 («Αλήθεια») επανήλθε με νέο άρθροΧαλκευμένα έγγραφα στο Πόρισμα του Φακέλου της Κύπρου

Ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεόδωρος Χαραλάμπους στις 3.1.2022 («Αλήθεια») επανήλθε με νέο άρθρο του με τον αυτονόητο τίτλο «Φάκελος Κύπρου: Τώρα έχουμε τις αποδείξεις! – Το πόρισμα και τα πλαστά έγγραφα».

Ο Καθηγητής παρουσίασε στοιχεία για τρία χαλκευμένα έγγραφα τάχα του Αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που η Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων με πρόεδρο τότε τον κ. Μαρίνο Σιζόπουλο, χρησιμοποίησε στο «πόρισμα» της για τον «Φάκελο της Κύπρου». Τα εν λόγω χαλκευμένα «έγγραφα» προέρχονται από βιβλία κάποιου Αθανάσιου Στριγγά!Δύο βιβλία Α. Στριγά που κατατέθηκαν στον «Φάκελο» της Κ. Βουλής το ένα από τον μ. Παντελάκη Πανταζή ο οποίος επίσης χρησιμοποίησε χαλκευμένο έγγραφο και αναληθή πληροφορίες από αυτά.

Ο Καθηγητής Χαραλάμπους αναφέρθηκε και στην δική μου αποκάλυψη στην «Σημερινή» στις 26.8.2014 ….« Αρχείο ΝΑΤΟ: Το έγγραφο δεν είναι γνήσιο» αφού αποτάθηκα στο Αρχείο του ΝΑΤΟ για ένα άλλο τέτοιο «έγγραφο» και πήρα ενυπόγραφη διαβεβαίωση ότι δεν ήταν γνήσιο.

Το χαλκευμένο «έγγραφο» ο κ. Μ. Σιζόπουλος είχε κάνει «παντιέρα» κάθε φορά που μιλούσε εντός και εκτός Κύπρου και συνέχισε και μετά την αποκάλυψη μας, αρνούμενος να αποκαλύψει την «πηγή» του. Στις 25.10.2018, στο «Sigma», δημόσια δήλωσε ότι έκλεψε κιόλας έγγραφα από την Ελλάδα την περίοδο που ήταν Πρόεδρος της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, που συνέταξε το 2011 το «Πόρισμα Φακέλου Κύπρου». «Το είπα ξεκάθαρα, ήταν υποκλοπή. Αφού δεν μου έδωσαν πρόσβαση, αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω άλλες μεθόδους για να τα εξασφαλίσω. Και εξασφάλισα ένα σημαντικό αριθμό τέτοιων εγγράφων».Το χαλκευμένο έγγραφο «παντιέρα» Μ. Σιζόπουλου από βιβλίο Στριγά

Σήμερα επαναλαμβάνω(βλέπε άρθρο μου 9.8.2020 στο τέλος) από πού βγήκε το δήθεν έγγραφο του ΝΑΤΟ, που ο κ. Σιζόπουλος είχε κάνει «παντιέρα». Από την ίδια «βιομηχανία χάλκευσης» των όσων αποκάλυψε ο καθηγητής Χαραλάμπους. Από το 1995 βρίσκεται στην σελίδα 67, στο βιβλίο του Α. Στριγά: «Διεθνείς Συνωμότες» (Εκδοτικός Οίκος Νέα Θέσις Αθήνα)!

Ο στόχος

«ΤΑ ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ. Αυτά ετοιμάστηκαν με στόχο την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων και την δημιουργία και ανάπτυξη του αντιαμερικανισμού στον ελλαδικό χώρο, στην Κύπρο αλλά και στην ομογένεια. Αναφέρει για το Στριγά η «Ελευθεροτυπία» στις 1/4/2001: “Ο τρόπος που γράφει είναι η κλασσική μέθοδος των “μετρ” της στρατιωτικής αντίληψης της ιστορίας. Απαριθμεί χρονολογικά γεγονότα τα οποία μπορεί ο καθένας να επαληθεύσει με τη μνήμη του. Χρησιμοποιεί διάφορα σκόρπια έγγραφα, τα οποία ενισχύουν σε διάφορους βαθμούς την πλοκή της πολιτικής μυθοπλασίας. Εισάγει τον εαυτό του ως αυτήκοο μάρτυρα ή και δράστη κάποιας επιχείρησης, έτσι ώστε να αποκλείεται οποιοσδήποτε έλεγχος η αμφισβήτηση…».

“Η “ΑΓΓΛΙΚΗ” φρασεολογία και στα τρία πλαστά έγγραφα παραπέμπει σε ανάποδη μετάφραση από ελληνικά στα αγγλικά! Τα κείμενα που χρησιμοποίησαν οι χαλκευτές δεν συνάδουν/συμβαδίζουν με την αποτύπωση οδηγιών, φράσεων και λέξεων που χρησιμοποιούνται από αγγλόφωνους διπλωμάτες και υπουργούς», έγραψε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Χαραλάμπους, στις 3.1.2022.

Όντως η ίδια φρασεολογία, προχειρότητα και όχι μόνο, καλύπτει χαλκευμένα έγγραφα που «εμπλουτίζουν» βιβλία του Α. Στριγά.

Στις 4.9.2014 η «Ελευθερία» Λονδίνου έγραψε, σε κύριο άρθρο της, μεταξύ άλλων:

«Το πλαστό έγγραφο του ΝΑΤΟ

Θυμάστε που πριν από έναν περίπου χρόνο ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, έκανε ομιλία στην Παροικία για τον Φάκελο της Κύπρου και αποκάλυψε ένα μυστικό έγγραφο του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το οποίο ο τότε Γ.Γ. της Συμμαχίας συμφώνησε με τον Αμερικανό Υφ Εξ, Σίσκο, για υποστήριξη της τουρκικής εισβολής και βίαιη εκδίωξη τού Μακαρίου. Το «topsecret» έγγραφο φέρει την υπογραφή του Τζόζεφ Λουνς, τότε Γ.Γ. του ΝΑΤΟ. Τώρα αποδεικνύεται ότι το έγγραφο εκείνο είναι πλαστό.

Εμείς δεν είμαστε εξ εκείνων που πιστεύουν ότι οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ δεν έχουν ευθύνες …΄Όμως, όταν ένας επικαλείται έγγραφα για να υποστηρίξει κάτι, πρέπει να είναι απόλυτα σίγουρος ότι είναι έγκυρα. Διαφορετικά, το όλο οικοδόμημα πάσχει.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Φανούλα Αργυρού, που ερεύνησε το θέμα και το έφερε στην επιφάνεια. Κρίνουμε ότι η απάντηση που έλαβε από το Τμήμα Αρχείων του ΝΑΤΟ είναι πειστική, διότι τόσο η γλώσσα τού εν λόγω εγγράφου όσο και οι αριθμοί καταχώρησής του «δεν συνάδουν» όπως λένε, με τα ισχύοντα στη Συμμαχία. Επίσης, αμφισβητείται και η γνησιότητα της υπογραφής Λουνς.

Ο κ. Σιζόπουλος, απαντώντας, είπε ότι το έγγραφο (μαζί με άλλα) τα πήρε από ελλαδική πηγή και δεν υπήρξε διάψευση από το ΝΑΤΟ όταν το δημοσιοποίησε. Ίσως, είπε ο κ. Λουνς να μην άφησε… αντίγραφο στο ΝΑΤΟ.

Φυσικά για το τελευταίο δεν τίθεται καν θέμα. Δεν μπορεί ένας Γ.Γ. του ΝΑΤΟ να στέλνει επίσημο έγγραφο της συμμαχίας με κωδικούς καταχώρησης και να μην υπάρχει επίσημο αντίγραφο…

Από την άλλη, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, γιατί η Κυπριακή Βουλή δεν φρόντισε πρώτα να διαπιστώσει η ίδια τη γνησιότητα τού εγγράφου, προτού το χρησιμοποιήσει και «κτίσει» πάνω του; Γιατί δεν έκανε ό,τι και η Φανούλα.

Εν πάση περιπτώσει εκείνο που έχει σημασία είναι ότι, όταν γίνεται μια τόσο σοβαρή έρευνα, πρέπει τα στοιχεία και τα τεκμήρια να είναι ατράνταχτα. Διαφορετικά, η αμφισβήτηση θα επεκτείνεται σε ολόκληρο, εν προκειμένω, το πόρισμα, πράγμα που είναι άδικο».

Λεωνίδας Λεωνίδου

Στις 11.8.2010 η Επιτροπή για τον Φάκελο της Κύπρου, της Βουλής των Αντιπροσώπων, πήρε κατάθεση και του συγγραφέα Λεωνίδα Λεωνίδου από το Λονδίνο. Ο συγγραφέας τους κατέθεσε τον 3ο και 4ο τόμο της βιογραφίας του Διγενή. Ο 3ος καλύπτει το καθεστώς Μακαρίου 1960-1970 και ο 4ος τα χρόνια 1971-1974 από το απόρρητο και αδημοσίευτο αρχείο του Γρίβα. Τους κατέθεσε επίσης σειρά ιδιόχειρων εγγράφων. Αλλά τίποτε από αυτά, δημοσίευσαν, όπως με ενημερώνει. Όταν έφυγε, έμαθε από άνθρωπο που ήταν παρών, ότι λέχθηκε: «Αν τα βάλουμε τούτα θα μας ανατινάξει ότι δουλειά κάναμε ως τώρα».

Η ακεραιότητα του «πορίσματος»

Η αμφισβήτηση ήδη επεκτάθηκε. Το όλο οικοδόμημα πάσχει σοβαρά. Η ακεραιότητα του εξανεμίστηκε. Είναι αναξιόπιστο. Αντί να σεβαστεί την αλήθεια μετετράπη με ενσυνείδητη περιφρόνηση και σε δολοφονία της ιστορικής αλήθειας με πλαστά χαρτιά, για να διαιωνίσει κομματικές ιδεολογικές θέσεις του περασμένου αιώνα όπως και τα βιβλία Στριγά.

Η σημερινή ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Γενικός Ελεγκτής, επιβαρύνονται με την άμεση απόσυρση του εν λόγω αναξιόπιστου «έργου», με την διερεύνηση και δημοσιοποίηση, με διαφάνεια, πού και πώς δημόσιο χρήμα (σε σύνολο) σπαταλήθηκε και στο να απονεμηθούν ευθύνες.

Να αναληφθεί εκ νέου μια σοβαρή έρευνα για τα γεγονότα του 1974 αν στόχος είναι η καθαρή ΑΛΗΘΕΙΑ. Αφού, όμως, εξασφαλιστούν τα επίσημα απόρρητα έγγραφα από τα Αρχεία των Υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας και άλλων αναμεμειγμένων Υπουργείων/Βουλής της Ελλάδας, που μέχρι τώρα δεν είδαμε, και να μελετηθούν με τα αντίστοιχα επίσημα βρετανικά και αμερικανικά έγγραφα που έχουν ήδη αποδεσμευθεί. Αν είναι δυνατόν και σοβιετικά.

γράφει η Φανούλα Αργυρού*

*Ερευνήτρια/δημοσιογράφος

ΠΗΓΗ: ΣΗΜΕΡΙΝΗ 23/1/2022
malkidis.blogspot.com
Σχόλια