Υπέστειλαν την σημαία από το Τριεθνές του Έβρου! Την πήρε και αυτή ο αέρας;

Απουσιάζει η ελληνική σημαία από το Τριεθνές του Έβρου, ενώ σήμερα είναι η ημερα μνημης Για την θυσία των ηρώων και την προδοσία των ιερών και οσίων!


Απουσιάζει η ελληνική σημαία από το Τριεθνές του Έβρου, ενώ σήμερα είναι η ημερα μνημης Για την θυσία των ηρώων και την προδοσία των ιερών και οσίων! Μιλάμε για πρωτοφανή «απάθεια»!

Στο σημείο κυματίζουν οι σημαίες της Τουρκίας, της Βουλγαρίας και της Ε.Ε. Οχι όμως και η Ελληνική!

Την εικόνα της εθνικής ντροπής στο Τριεθνές Έβρου με την ελληνική σημαία να απουσιάζει

Μία ακόμη παράλογη και εγκληματική αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης, όχι μόνο της σημερινής, αλλά και της προηγούμενης, παρατηρείται εδώ και πέντε χρόνια (!) στο Τριεθνές του βόρειου Εβρου, εκεί όπου δεν υπάρχει ελληνική σημαία, ενώ, αντίθετα, υπάρχουν τουρκική και βουλγαρική, όπως και της Ευρωπαϊκής Ενωσης δίπλα στη βουλγαρική!

Εκεί ακριβώς όπου βρίσκονται τα σύνορα των τριών χωρών κυματίζουν μόνο σημαίες των άλλων δύο, ενώ οι προσπάθειες των λιγοστών κατοίκων του χωριού Δίλοφος Ορεστιάδας για τοποθέτηση ενός ιστού 22 μέτρων με τη σημαία μας πέφτουν στο κενό, γιατί η στρατιωτική υπηρεσία δεν δίνει την τελική έγκριση, δεδομένου ότι το ύψωμα ανήκει στον Στρατό, αλλά στο παρελθόν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί βρέθηκαν στην περιοχή και υπέδειξαν τον κατάλληλο χώρο.

Οι κάτοικοι του Διλόφου είναι ελάχιστοι και όλοι τους ηλικιωμένοι, εκτός από έναν, τον 47χρονο Παναγιώτη Κυριαλάνη, που είναι αγρότης και εθνοφύλακας, και, όπως δηλώνει, «έχω βάλει στόχο ζωής να μπει αυτός ο ιστός και η ελληνική σημαία στο χωριό μας! Ζητάμε αυτό που θα ζητούσαν όλοι οι Ελληνες στη γωνία της πατρίδας μας»!

Με έρανο που έχει κάνει μεταξύ συγγενών, φίλων και συντοπιτών έχει εξασφαλίσει τα χρήματα και έχει αγοράσει τον ιστό, τα τσιμέντα, τα συρματόσχοινα, ακόμη και δύο τεράστιες ελληνικές σημαίες που θα κυματίζουν περήφανα, ακριβώς απέναντι από την τουρκική και τη βουλγαρική, εκεί όπου ενώνονται τα σύνορα των τριών χωρών.

Ολα αυτά όμως «μπλοκάρουν» στην αδιαφορία ορισμένων και την αναλγησία του Δημοσίου, δεδομένου ότι τώρα του λένε πως πρέπει να κάνει αίτηση στον Ελληνικό Στρατό και στο αρμόδιο υπουργείο για να πάρει έγκριση!

Μέχρι τότε, βέβαια, μπορεί να έχουν σκουριάσει ο ιστός και τα συρματόσχοινα, που είναι αφημένα στο σημείο όπου θα τοποθετηθούν, αλλά ακόμη δεν έχουν μπει, γιατί δεν υπάρχει έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο.

«Εδώ και πέντε χρόνια προσπαθούμε να στήσουμε έναν ψηλό ιστό με ελληνική σημαία κοντά στο Τριεθνές. Απέναντι υπάρχουν βουλγαρική και τουρκική σημαία, αλλά όχι ελληνική. Θέλουμε να την τοποθετήσουμε για να φαίνεται από μακριά πως εδώ είναι Ελλάδα. Δεν θα χρειαστεί να διαθέσουν το παραμικρό ευρώ. Θέλουμε μόνο άδεια από τον Στρατό για να τοποθετηθεί ο ιστός, αλλά μείναμε με τις υποσχέσεις» λέει ο κ. Κυριαλάνης, ζητώντας από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να δει με ενδιαφέρον το θέμα και να παρέμβει άμεσα.

Η αποκάλυψη είναι από την εφημερίδα «δημοκρατία»

olympia.gr
Σχόλια