Η Ρωσία αποσυνδέθηκε από το Apple Pay και το Google Pay


Οι κάτοχοι καρτών ρωσικών τραπεζών που έχουν υποστεί κυρώσεις από τη  ΕΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τις γνωστές υπηρεσίες πληρωμών Google Pay και Apple Pay, όπως ανακοίνωσε η  Ρωσική Κεντρική Τράπεζα.

Πρόκειται για τις κάρτες των ρωσικών τραπεζών του ομίλου VTB, Sovcombank, Novikombank, Promsvyazbank, Otkritie Bank, στις οποίες επιβλήθηκαν οι αμερικανικές και ευρωπαικές κυρώσεις.

«Οι κάρτες αυτών των τραπεζών δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τις υπηρεσίες Apple Pay, Google Pay, αλλά η τυπική πληρωμή ή η ανέπαφη πληρωμή με αυτές τις κάρτες είναι πλήρως διαθέσιμη σε ολόκληρη τη Ρωσία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι κάτοχοι καρτών αυτών των τραπεζών που υπόκεινται σε δευτερεύουσες κυρώσεις δεν θα μπορούν να πληρώνουν με αυτές στο εξωτερικό ,όπως και για αγαθά σε ηλεκτρονικά καταστήματα και σε εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες σε χώρες που υποστηρίζουν τις δυτικές κυρώσεις.

Την ίδια στιγμή, το λιθουανικό σύστημα πληρωμών Paysera αρνήθηκε να εξυπηρετήσει πελάτες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Naftemporiki.gr

Σχόλια