Ρωσία: «Έκπληξη» της Μόσχας από την καταδίκη του Λιβάνου για την εισβολή

Η πρεσβεία της Ρωσίας στον Λίβανο εξέφρασε την έκπληξή της από την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Λιβάνου που καταδικάζει τις ρωσικές στρατι



Η πρεσβεία της Ρωσίας στον Λίβανο εξέφρασε την έκπληξή της από την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Λιβάνου που καταδικάζει τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της στη σελίδα της στο Facebook.

"Η ανακοίνωση... μας εξέπληξε καθώς παραβίασε την πολιτική της τήρησης αποστάσεων και πήρε το μέρος της μιας πλευράς εναντίον της άλλης σε αυτά τα γεγονότα και επισημαίνουμε ότι η Ρωσία κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεισφέρει στην πρόοδο και τη σταθερότητα της Δημοκρατίας του Λιβάνου", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Λίβανος καταδίκασε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την Πέμπτη και κάλεσε τη Μόσχα να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε εσωτερική κριτική από ορισμένους υπουργούς, μέλη του κοινοβουλίου και πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν.

"Ποια εξωτερική πολιτική ακολουθεί ο Λίβανος και πού είναι το συμφέρον του Λιβάνου σε αυτό; Παρακαλώ διευκρινίστε μας υπουργέ Εξωτερικών", έγραψε στο Twitter ο βουλευτής της Χεζμπολάχ Ιμπραήμ Αλ Μουσάουι.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για κάποιο σχόλιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Σχόλια