Νέος συναγερμός με αναφορές για έκρηξη στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

Το "DPR" είπε ότι ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ένας στρατιωτικός και ένας ανθρακωρύχος σκοτώθηκαν. Συναγερμός σ


Το "DPR" είπε ότι ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ένας στρατιωτικός και ένας ανθρακωρύχος σκοτώθηκαν.

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας στην ανατολική Ουκρανία και συγκεκριμένα στο Ντονέτσκ, καθώς σημειώθηκε έκρηξη στην περιοχή του αεροδρομίου.

Της έκρηξης προηγήθηκε καταγγελία της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, σύμφωνα με την οποία άλλος ένας άμαχος έπεσε νεκρός από βομβαρδισμούς του Κιέβου.

Επίσης, στο στόχαστρο Ουκρανών βρέθηκαν δύο σχολεία στην περιοχή, ενώ ομάδες από το Κίεβο επιχείρησαν να φτάσουν στα σύνορα με τη Ρωσία.

«Ο εχθρός προσπάθησε να φτάσει στα κρατικά σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι μαχητές απέκλεισαν τις κεντρικές οδούς επικοινωνίας. Η σύγκρουση είναι σε εξέλιξη», σημείωσε το Ντονέτσκ.

Νωρίτερα, ισχυρή έκρηξη ακούστηκε στο κέντρο της πόλης Ντόνετσκ, στην ανατολική Ουκρανία, που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές, διαπίστωσε ανταποκριτής του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, που προσθέτει ότι δεν είναι σαφής η αιτία της.

https://t.me/stranaua/25544

Δεν κυκλοφορούσαν πολίτες στους δρόμους, καθώς οι αυτονομιστές έχουν κηρύξει απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας.
Οι αυτονομιστές κατήγγειλαν νωρίτερα 66 παραβιάσεις της εκεχειρίας από τα κυβερνητικά στρατεύματα στην αυτοανακηρυγμένη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, κάνοντας λόγο για τρεις τραυματίες σε δύο χωριά εξαιτίας πυρών πυροβολικού.

Αργά χθες βράδυ ο Ιβάν Φιλιπονένκο, στρατιωτικός εκπρόσωπος των αυτονομιστών στο Λουγκάνσκ, έκανε λόγο για νέα επιδείνωση της κατάστασης στη γραμμή επαφής και για συνεχείς βομβαρδισμούς του πυροβολικού των δυνάμεων του Κιέβου.

Από τη Λουγκάνσκ, την έτερη μεγάλη πόλη στα χέρια των αυτονομιστών, ανταποκριτής του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Σπούτνικ μεταδίδει ότι ακούστηκε σειρά εκρήξεων στο κέντρο.

Η ΡΩΣΙΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ.

Την ίδια ώρα ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, ο Ανατόλι Αντόνοφ, υποβάθμισε χθες Κυριακή τις ανησυχίες περί άμεσα επικείμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δηλώνοντας στην εκπομπή Face the Nation του τηλεοπτικού δικτύου CBS ότι «δεν υπάρχει καμία εισβολή» και «δεν καταρτίζονται τέτοια σχέδια», όπως αναφέραμε σε άρθρο μας.

Η Μόσχα εννοεί να συνεχίσει τις διπλωματικές προσπάθειες για να επιλυθούν τα ζητήματα που εκκρεμούν, διαβεβαίωσε ο κ. Αντόνοφ, επαναλαμβάνοντας τις ρωσικές αξιώσεις το NATO να δώσει νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις για την ασφάλεια της Ρωσίας. Το NATO, τόνισε δηκτικά ο διπλωμάτης, δεν είναι «ΜΚΟ που αγωνίζεται για την ειρήνη».

Εμφανιζόμενη χωριστά στην ίδια εκπομπή, η πρέσβειρα της Ουκρανίας στις ΗΠΑ, η Οξάνα Μαρκάροβα, διαβεβαίωσε ότι το Κίεβο «εργάζεται μέρα-νύχτα για να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα αποτροπής» ενδεχόμενης «εισβολής της Ρωσίας». Η ίδια κατηγόρησε τη Μόσχα ότι προχωρά σε προκλήσεις στις περιφέρειες Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ, αναφερόμενη στους τομείς της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκονται στα χέρια φιλορώσων αυτονομιστών από το 2014.

Από την άλλη πλευρά το "DPR" είπε ότι ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ένας στρατιωτικός και ένας ανθρακωρύχος σκοτώθηκαν

Η "Λαϊκή Πολιτοφυλακή της ΛΔΔ" δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας τη νύχτα της 20ης προς 21η Φεβρουαρίου, ένας στρατιώτης του "DPR" σκοτώθηκε, ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά, από οβίδα.

Ο βομβαρδισμός, σύμφωνα με το «DPR», πραγματοποιήθηκε τη νύχτα στην περιοχή του οικισμού Κομιντέρνοβο. Η «Λαϊκή Πολιτοφυλακή» λέει ότι συνολικά εκτοξεύτηκαν περίπου 12 οβίδες των 122 χιλιοστών και 50 νάρκες διαμετρήματος 120 χιλιοστών.

Επίσης στο "DPR" λένε για έναν πολίτη που πέθανε ως αποτέλεσμα βομβαρδισμού - ανθρακωρύχος που πήγαινε στο ορυχείο για την πρωινή βάρδια. Σύμφωνα με τη «Λαϊκή Πολιτοφυλακή», πέθανε σε στάση των μέσων μαζικής μεταφοράς στο χωριό ορυχείο Trudovskaya, που βρίσκεται στην περιοχή Petrovsky του Ντόνετσκ.

Από την πλευρά τους οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αρνούνται τον βομβαρδισμό εχθρικού εδάφους.

pentapostagma.gr
Σχόλια