Ουκρανία: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Κίεβο...


Μάχες σε βόρεια συνοικία 10 χλμ από το κέντρο...

Live εικόνα

Μάχες μαίνονται σήμερα το πρωί σε βόρειο προάστιο του Κιέβου, καθώς ο ρωσικός στρατός φαίνεται να σφίγγει τον κλοιό γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP. Ανταλλαγές πυρών και... εκρήξεις ακούγονται στο προάστιο Ομπλόνσκι, ενώ πολλές υπόκωφες εκρήξεις ακούγονταν και από το κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την Guardian, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μάλιαρ είπε σήμερα ότι ο Ρωσικός στρατός κατέλαβε δύο οχήματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, και στη συνέχεια Ρώσοι στρατιώτες φόρεσαν τις ουκρανικές στολές και κατευθύνθηκαν προς το κέντρο του Κιέβου από το Ομπολόν, μια συνοικία στην περιοχή Ομπλόνσκι.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η Ουκρανία αναμένει ότι η Ρωσία θα επιτεθεί με τεθωρακισμένα στο Κίεβο σήμερα, εκτιμώντας ότι η Παρασκευή θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα του πολέμου, όπως δήλωσε σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών.  Ο Αντόν Χεραστσένκο επεσήμανε ότι ο στρατός της Ουκρανίας στο Κίεβο είναι έτοιμος, εξοπλισμένος με αντιαρματικούς πυραύλους, τους οποίους έχουν προσφέρει στη χώρα οι ξένοι σύμμαχοί της...



protothema.gr
Σχόλια