Ολες οι τελευταίες εξελίξεις μέσα από Ουκρανικές ιστοσελίδες


Φωτογραφία: https://t.me/stranaua
Καίγεται αποθήκη πετρελαίου στο Nikolaev

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ «ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ». Η ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την έναρξη ειδικής επιχείρησης για την «αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας» νωρίς το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου. Αυτός είναι ένας πλήρης πόλεμος κατά της Ουκρανίας. Εκρήξεις ακούγονται σε όλη τη χώρα και γίνονται μάχες. Ο ουκρανικός στρατός διατηρεί την άμυνα, καταστρέφοντας εχθρικό εξοπλισμό και σαμποτέρ. Οι ένοπλες δυνάμεις επικουρούνται από δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς από τις Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας. Η Δύση εντείνει τις αντιρωσικές κυρώσεις και στέλνει βοήθεια στην Ουκρανία, λέει ο Ζελένσκι ότι είναι τώρα ο νούμερο ένα στόχος καθώς το Κρεμλίνο ελπίζει να ανατρέψει την τρέχουσα κυβέρνηση. Στη Μόσχα άρχισαν να μιλούν για πιθανές διαπραγματεύσεις στο Μινσκ, η Ουκρανία διαβουλεύεται με δυτικούς εταίρους, οι οποίοι καθημερινά γίνονται όλο και περισσότεροι. Το Korrespondent.net παρακολουθεί διαδικτυακά τα γεγονότα γύρω από την Ουκρανία.

 ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

22:01  Ο σιδηροδρομικός σταθμός στο Κίεβο ξεκίνησε ξανά τις εργασίες.

21:59  Το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Darnytskyi του Κιέβου, όταν προσπαθούσε να διαρρήξει ένα σημείο ελέγχου, μια ομάδα Ρώσων σαμποτέρ καταστράφηκε από την αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. 

21:56  Σύμφωνα με τον Gerashchenko, σήμερα το πρωί ένα τρένο με καύσιμο ντίζελ για τα ρωσικά στρατεύματα που προελαύνουν από το Chernihiv-Sumy έφτασε στο σταθμό Nizkovka στην περιοχή Koryukovsky από τη Ρωσία.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν αυτό στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μέσω κοινωνικών δικτύων. Ουκρανοί πυροβολικοί εργάστηκαν στον σταθμό και ανατίναξαν ένα κλιμάκιο με περισσότερα από 3.000 λίτρα καυσίμων για τον στρατό κατοχής.

«Δεδομένου ότι οι διαδρομές προς τη Ρωσική Ομοσπονδία έχουν αποσυναρμολογηθεί και δεν θα αποκατασταθούν γρήγορα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σταμάτησαν στην πραγματικότητα την προέλαση του εχθρού προς το Κίεβο από την Ανατολή. Απομένει να καταστρέψει την ομάδα Gostomel του εχθρού και ο επιτιθέμενος θα να οδηγηθεί πίσω από την πρωτεύουσα», έγραψε ο Gerashchenko.

21:54  Στο Κίεβο, ένα αγόρι σκοτώθηκε από τους βομβαρδισμούς του ρωσικού στρατού. Πέντε τραυματίες νοσηλεύτηκαν επίσης στο Okhmatdet, τρία από αυτά είναι παιδιά, αναφέρει ο Gerashchenko.

21:50 Οι  Ηνωμένες Πολιτείες και η Αλβανία ζήτησαν συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για αύριο, 27 Φεβρουαρίου, για να συγκληθεί ειδική σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την κατάσταση στην Ουκρανία.

21:48 Η γραμμή 103 λειτουργεί ήδη.

21:47 Το  Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να κλείσει προσωρινά τα σημεία ελέγχου με τη Λευκορωσία και τη Ρωσία. Οι πολίτες που θέλουν να επιστρέψουν στην Ουκρανία μπορούν να το κάνουν ελεύθερα, είπε ο Shmyhal.

21:45  Οι άνθρωποι απομακρύνονται από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου, πυροβολισμοί συνεχίζονται σε κοντινή απόσταση.

21:39 Η  Ουγγαρία προσφέρει στη Ρωσία και την Ουκρανία να διεξαγάγουν ειρηνευτικές συνομιλίες στη Βουδαπέστη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Szijjártó.

21:27 Στο Κίεβο, ο στρατός, η επιβολή του νόμου και η εδαφική άμυνα εντοπίζουν και εξουδετερώνουν σαμποτέρ, οι αψιμαχίες συνεχίζονται σε ορισμένες περιοχές ακόμη και τώρα.

Από την αρχή της επίθεσης στην πρωτεύουσα, έξι άμαχοι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, και 14 στρατιωτικοί και μαχητές τερμπόνα έχουν σκοτωθεί στην πόλη. 71 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 25 πολίτες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά.

21:23 Ο Κλίτσκο προειδοποιεί ότι η νύχτα στην πρωτεύουσα «θα είναι δύσκολη», καθώς τα εχθρικά στρατεύματα «σπεύδουν ακόμη στο Κίεβο». Υπενθύμισε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα διαρκέσει μέχρι τις 08:00 τη Δευτέρα, απαγορεύεται να βγεις έξω - εκτός ίσως από το σπίτι στο καταφύγιο βομβών.

21:22 Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών, στις 26 Φεβρουαρίου, στην περιοχή του Snake Island, η Ρωσία κατέλαβε και κρατά το πολιτικό σωστικό πλοίο Sapphire, με το οποίο έχει χαθεί η επικοινωνία.

21:19 Σύμφωνα με το Krym.Realii, ένα κινητό στρατιωτικό νοσοκομείο που έχει αναπτυχθεί στο έδαφος ενός νοσοκομείου στο Krasnoperekopsk στα βόρεια της προσαρτημένης Κριμαίας ξεχειλίζει από τραυματίες στρατιώτες που μεταφέρονται από την ηπειρωτική Ουκρανία. 

Όπως είπε στο δημοσίευμα το ιατρικό επιτελείο, το νοσοκομείο Krasnoperekopsky είναι γεμάτο, οι χειρουργοί δεν επιτρέπεται να πάνε σπίτι τους και το νεκροτομείο είναι γεμάτο. Επιπλέον, το νεκροτομείο στο Αρμιάνσκ είναι γεμάτο με πτώματα Ρώσων στρατιωτών.

21:14 Ο ρωσικός στρατός άρχισε να ρίχνει τη «μάστιγα του Αφγανιστάν» στις νάρκες διασποράς Χάρκοβο - Λεπεστόκ, που απαγορεύονται από τη Σύμβαση της Γενεύης, αναφέρει η γενική εισαγγελέας Ιρίνα Βενεντίκτοβα.

21:10 Η αστυνομία ζητά να απενεργοποιηθεί ο γεωγραφικός εντοπισμός στα τηλέφωνα, καθώς ο εχθρός μπορεί να τον χρησιμοποιήσει για να χτυπήσει σε συνθήκες που οι ετικέτες του καταστρέφονται μαζικά.

9:03 μ.μ. Μήνυμα από την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης: η γραμμή 103 είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας. Νέοι αριθμοί για να καλέσετε σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια:

  • 0617023777
  • 0617023778
  • 0612870164
  • 0616536417

21:00 Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε συμφωνία με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με την οποία τα πρατήρια καυσίμων της SOCAR στην Ουκρανία θα παρέχουν δωρεάν καύσιμα για ασθενοφόρα και την Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης.

20:57 Ουκρανικά ΜΜΕ διαψεύδουν τις πληροφορίες του τηλεοπτικού καναλιού Zvezda, που έδειχνε πώς οι Ρώσοι ανατίναζαν ένα φράγμα που εμπόδιζε το νερό προς την Κριμαία.

20:55  Το κανάλι της Verkhovna Rada αναφέρει ότι οι λεγόμενες ομάδες ύπνου έχουν εισέλθει στο έδαφος της Ουκρανίας σε κάθε οικισμό. Πρόκειται για άτομα που νοίκιαζαν διαμερίσματα, έμεναν εκεί και περίμεναν την ώρα «Η». Νοίκιαζαν διαμερίσματα κυρίως μέσω μεσιτών.

"Ένα αίτημα προς τους μεσίτες και όλους τους πολίτες: εάν έχετε πληροφορίες για άνδρες παρόμοιους με Ρώσους που νοίκιαζαν κατοικίες σε ομάδες 2-3 ατόμων από τον Δεκέμβριο του 2021 έως σήμερα, καλέστε στο 067 983 94 03 ή στο 102!"

Αυτά τα άτομα χρησιμοποιούνται πλέον ως πυροσβέστες και ομάδες σαμποτάζ και ενδέχεται να είναι οπλισμένα.

20:50 Ο Αρέστοβιτς ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα συγκεντρώνονταν στα δυτικά του Κιέβου, αλλά έγιναν ισχυρά πλήγματα πυροβολικού εναντίον τους.

Το Χάρκοβο, ο Σούμι, ο Τσερνιχίφ, ο Χερσών, σύμφωνα με τον ίδιο, αντέχουν. Στο Donbass, ο εχθρός επιτίθεται, αλλά ο ουκρανικός στρατός κρατά το έδαφος του. Υπάρχει πρόβλημα με τη μετακίνηση των Ρώσων στο Zaporozhye και το Energodar, αλλά γνωρίζουν αυτό το πρόβλημα και το λύνουν.

Σύμφωνα με τον Arestovich, τώρα έρχεται μια ψυχολογική κατάρρευση - "η καταιγίδα και η έφοδος τους στεγνώνει και απομένουν μόνο μία ή δύο ημέρες".

Οι στρατιώτες παραδίδονται: 300 στρατεύσιμοι βρίσκονται ήδη σε αιχμαλωσία.

20:42  Ο Ζελένσκι, σε συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ζήτησε να αναγνωριστούν οι ενέργειες της Ρωσίας ως γενοκτονία και να στερηθεί η Ρωσική Ομοσπονδία του δικαιώματος ψήφου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. 

20:30 Η Γερμανία αποφάσισε ωστόσο να στείλει όπλα στην Ουκρανία: Ο Σολτς είπε ότι θα μεταφερθούν 1.000 αντιαρματικά συστήματα και 500 πύραυλοι για το Stinger MANPADS. 

20:21  Από σήμερα τα καταστήματα ATB, που διαθέτουν υπόγεια, τα ανοίγουν για όποιον δεν έχει πού να κρυφτεί την περίοδο της αεροπορικής επιδρομής. Θα αποτελέσουν επίσης την απαραίτητη παροχή πόσιμου νερού.

20:18 Σύμφωνα με τις χερσαίες δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στην περιοχή Chernihiv, ο Ρώσος στρατός, στις εισόδους της πόλης, σκόπιμα αποστραγγίζει καύσιμα από τις δεξαμενές αερίου για να μην πάει «σε σχεδόν εγγυημένη καταστροφή από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας».

20:15 Οι Ουκρανοί έχουν μεταφέρει 355 εκατομμύρια εθνικά νομίσματα στους στρατούς στο πλαίσιο του προγράμματος єPіdtrimka.

20:13 Ο Αρέστοβιτς γράφει ότι ανώτεροι Ρώσοι αξιωματικοί άρχισαν να αιχμαλωτίζονται: "Αυτό σημαίνει ότι έχουν αρχίσει να καταρρέουν. Νομίζω ότι θα διαρκέσουν άλλες δύο ή τρεις ημέρες. Τότε η "επίθεση" θα αντικατασταθεί από δάκρυα."

20:11  Η αστυνομία της Ουκρανίας στον κυβερνοχώρο, μαζί με εθελοντές , μπλόκαρε δεκάδες ρωσικούς ιστότοπους .

20:10  Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν αντιπολεμικές συγκεντρώσεις σε 27 ρωσικές πόλεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προγράμματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα OVD-Info, συνελήφθησαν 262 διαδηλωτές κατά του πολέμου με την Ουκρανία. Πάνω απ 'όλα - στη Μόσχα, το Αικατερινούπολη και την Αγία Πετρούπολη.

Το βράδυ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις, κόσμος συγκεντρώνεται στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μόσχα, κάποιοι κρατούνται.

19:48  Η Kyivstar, η Vodafone και η lifecell έχουν απενεργοποιήσει τη δυνατότητα εγγραφής συνδρομητών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

19:42 Στο Χάρκοβο στη Σαλτόβκα στη διασταύρωση της οδ. Ήρωες Εργασίας και αγ. Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού από εχθρικά στρατεύματα, δύο πολίτες σκοτώθηκαν από τους φρουρούς Shironintsev, δήλωσε η γενική εισαγγελέας Irina Venediktova. Έλεγχος του σημείου δεν έχει γίνει ακόμη, καθώς οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται.

19:39 Ουκρανικές ειδικές δυνάμεις Alpha καταστρέφουν τους στρατιώτες του Kadyrov από τον ρωσικό στρατό στο Gostomel. Εκεί πολεμούν επίσης τάγματα εθελοντών, «που είναι πολύ σκληρά με τους Καντιροβίτες», είπε ο βουλευτής Γκοντσαρένκο. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Gostomel θα πρέπει να ανακαταληφθεί πλήρως.

Νωρίτερα σήμερα εμφανίστηκε ένα βίντεο που δείχνει τους Καντιροβίτες να αφαιρούν την ουκρανική σημαία σε στρατιωτική μονάδα στο Γκόστομελ και να κρεμούν στη θέση της τη ρωσική τρίχρωμη.

19:33  Ο Ζελένσκι λέει ότι οι πρόεδροι της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν προσφέρθηκαν να οργανώσουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία - «αυτό μπορεί να γίνει ευπρόσδεκτο».

19:32 Ζελένσκι: «Θα πολεμήσουμε όσο χρειαστεί για να απελευθερώσουμε τη χώρα. Εάν ήδη γεννιούνται παιδιά σε καταφύγια, ακόμα κι όταν συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί, τότε ο εχθρός δεν έχει καμία πιθανότητα σε αυτόν τον αναμφισβήτητα λαϊκό πόλεμο».

19:31  Στις 26 Φεβρουαρίου, το Υπουργικό Συμβούλιο εξέδωσε διάταγμα για τη μεταβίβαση όλης της περιουσίας που κατασχέθηκε από τα δικαστήρια και τα τελωνεία για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (πρώτα από όλα μιλάμε για οχήματα). 

19:25  Αεροσκάφος του Αζερμπαϊτζάν με ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία απογειώθηκε από το Μπακού. Στο πλοίο υπάρχουν φάρμακα και ιατρικός εξοπλισμός αξίας άνω των πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό αναφέρει το πρακτορείο Minval. Δεν διευκρινίζεται πού ακριβώς πρέπει να προσγειωθεί το αεροπλάνο.

19:18 Ο Φεντόροφ ανακοίνωσε τη δημιουργία του στρατού πληροφορικής της Ουκρανίας.

"Έχουμε πολλούς ταλαντούχους Ουκρανούς στην ψηφιακή σφαίρα: προγραμματιστές, ειδικούς στον κυβερνοχώρο, σχεδιαστές, copywriters, marketers, targetologists κ.λπ. Δημιουργούμε έναν στρατό πληροφορικής. Θα δημοσιεύσουμε όλες τις επιχειρησιακές εργασίες εδώ (https://t.me /itarmyofurraine). Υπάρχουν καθήκοντα για όλους. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε στο μέτωπο του κυβερνοχώρου", έγραψε.

Η πρώτη εργασία είναι ήδη διαθέσιμη στο κανάλι, είναι για ειδικούς στον κυβερνοχώρο - να χρησιμοποιήσουν τυχόν φορείς επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και DDoS σε διάφορους πόρους.

19:11 Ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Ντόνετσκ Πάβελ Κιριλένκο διευκρίνισε τα στοιχεία για τον βομβαρδισμό ενός κανονικού λεωφορείου από τον ρωσικό στρατό στην περιοχή Volokhov Yar της περιοχής Izyum της περιοχής του Kharkiv.

Από τους επιβάτες, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, έξι τραυματίστηκαν, όλοι ήταν κάτοικοι της κοινότητας Τορέτσκ. Μεταξύ των νεκρών είναι δύο γυναίκες 42 ετών και τρεις άνδρες (οι δύο γεννήθηκαν το 2000 και το 2004, διευκρινίζεται το έτος γέννησης του τρίτου).

19:10 Σήμερα στις 19:00 ξεκίνησε τις εργασίες της «καυτή γραμμή» για συγγενείς των στρατιωτών κατοχής. Οι οικογένειές τους έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τι τους συνέβη.

korrespondent.net

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ενδέχεται να γίνουν στην Ιερουσαλήμ: θα γίνουν και τι είναι γνωστό.


Η κατάσταση στο Lisichansk συνεχίζει να είναι τεταμένη, αλλά προς το παρόν όλα είναι ήσυχα. Η πόλη έχει απαγόρευση κυκλοφορίας. 


Αυτό ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής της CAA Lisichansk και τον Oleksandr Zaika σε σχόλιο στο TRC Donbass Online, αναφέρει ο Chas Pik . 

"Η κατάσταση είναι τεταμένη. Οι άνθρωποι παραμένουν σε καταφύγια, φοβούνται τους βομβαρδισμούς. Τώρα όλα είναι ήσυχα. Να σας θυμίσω ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη από τις 17 έως τις 7", είπε η Ζάικα. 

Σημείωσε ότι η κυκλοφορία είναι περιορισμένη, αλλά θα εισαχθεί σύστημα διελεύσεων για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου αγωγού φυσικού αερίου. Πόσοι άνθρωποι έχουν μείνει τώρα χωρίς αέριο - δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες. 

"Αλλά το πιο σημαντικό, η διάθεση των στρατιωτικών είναι μαχητική! Είμαι περήφανος για τους στρατιώτες μας. Είναι ήρωες! Άξια αντίσταση με χαμόγελα στα χείλη!", - πρόσθεσε ο επικεφαλής της VGA. 

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι Ρώσοι εισβολείς υποχώρησαν κοντά στο Σεβεροντόνετσκ για πολλά χιλιόμετρα με μεγάλες απώλειες. Κοντά στο Rubizhne, η είσοδος του εχθρού DRG αποκρούστηκε.

vchaspik.ua

Corfiato.blogspot.com

Σχόλια