Ο ΡΌΛΟΣ ΤΩΝ ΟΡΥΚΤΏΝ ΣΤΟΝ Β΄ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΠΌΛΕΜΟ

Οι ορυκτοί πόροι όπως τα κρίσιμα μέταλλα, το πετρέλαιο και ο άνθρακας είχαν μεγάλη σχέση με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο- αλλά σπάνια τραβούν την προσοχή π


Οι ορυκτοί πόροι όπως τα κρίσιμα μέταλλα, το πετρέλαιο και ο άνθρακας είχαν μεγάλη σχέση με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο- αλλά σπάνια τραβούν την προσοχή που τους αξίζει. Επηρέασαν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο από το 1919 έως το 1939. Τα φτωχά σε πόρους έθνη προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προμήθειες τους και ο αγώνας για πόρους τελικά κορυφώθηκε στο ξέσπασμα του πολέμου.Εδώ είναι μερικά γεγονότα που ίσως δεν γνωρίζατε:

1.Κέρματα για μάχη: Στις αρχές έως τα μέσα της δεκαετίας του 1930, τόσο η Γερμανία όσο και η Ιαπωνία ξαναχρησιμοποίησαν παλιά ασημένια νομίσματα σε νικέλιο, ώστε να εφοδιαστούν νικέλιο για χάλυβες όπλων όταν ξέσπασε ο πόλεμος.

2. Άνθρακας, συνάντησε το υδρογόνο: Η μετατροπή άνθρακα σε πετρέλαιο επινοήθηκε πολύ αργά για να αλλάξει την έκβαση του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά επρόκειτο να παίξει σημαντικό ρόλο στον εφοδιασμό της Γερμανίας στον επόμενο πόλεμο.

3.Γιατί χρησιμοποιούμε μολυβδαίνιο στους χάλυβες: Το Ναζιστικό-Σοβιετικό Σύμφωνο του 1939 ανακατεύθυνε τις σοβιετικές εξαγωγές μαγγανίου από τις ΗΠΑ στη Γερμανία, έτσι οι Αμερικανοί μεταλλουργοί ανέπτυξαν βελτιωμένους χάλυβες από κράμα μολυβδαινίου ως υποκατάστατο χρησιμοποιώντας μολυβδαίνιο από την Αριζόνα και το Κολοράντο.




Πηγή-I.Barton, Mining & Geological Engineering, UArizona

geogeodifhs.blogspot.com
Σχόλια