Στρατιωτική αυτοκινητοπομπή μετακινείται από την Ελλάδα στη Βουλγαρία


Μέσω των εθνικών υποδομών της Ελλάδα, υπήρξε μετακίνηση στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής με την οποία μεταφέρονται στρατιώτες και εξοπλισμός στο εκπαιδευτικό κέντρο της Βουλγαρίας «Novo Selo», όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας.

Όπως επισημαίνεται η κίνηση σχετίζεται με τη συμμετοχή σχηματισμού του αμερικανικού στρατού στην κοινή βουλγαρο-αμερικανική εκπαίδευση Joint Training, η οποία διεξάγεται στο πεδίο εκπαίδευσης.

Σε σχέση με τις προγραμματισμένες κοινές ασκήσεις, στρατιωτικά ελικόπτερα θα πετάξουν από τη Ρουμανία στο εκπαιδευτικό κέντρο Novo Selo και αντίστροφα.

Το υπουργείο Άμυνας υπενθυμίζει ότι η κοινή εκπαίδευση διεξάγεται φέτος από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο στο πλαίσιο των προγραμματισμένων για το 2021 ασκήσεων του Βουλγαρικού Στρατού στη χώρα και στο εξωτερικό.


Η Κοινή Εκπαίδευση περιλαμβάνει τη συμμετοχή προσωπικού του Υπουργείου Άμυνας, τις δομές υπό την άμεση εξουσία του Υπουργού Άμυνας και τον Βουλγαρικό Στρατό. Σχηματισμοί του Αμερικανικού Στρατού στην Ευρώπη συμμετέχουν σε αυτήν εκ περιτροπής.

Οι κοινές ασκήσεις αυξάνουν τη μαχητική ικανότητα των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων και συμβάλλουν στη διαλειτουργικότητα σε εθνικό και συμμαχικό σχήμα, αναφέρει η ανακοίνωση.

Dnes.bg

The Hellenic Information Team

Σχόλια