Υψώθηκε η ρωσική σημαία στην Μαριούπολη: Πολίτες συγκινημένοι φωνάζουν «Mας απελευθερώσατε»


Οι Ρώσοι κατέλαβαν πλήρως την Μαριούπολη, καθώς σήμερα σήκωσαν μέχρι και τη σημαία τους σε ένα κτίριο που προηγουμένως χρησιμοποιούσαν Ουκρανοί στρατιώτες.

Οι Ρώσοι έβαλαν την εθνικό ύμνο της Ρωσίας, ενώ στο βίντεο βλέπουμε πολίτες συγκινημένους να λένε ότι οι Ρώσοι τους απελευθέρωσαν. Να θυμίσουμε ότι επί οι νεοναζί του Τάγματος Αζόφ (και άλλων παραστρατιωτικών ομάδων) βασάνιζαν και σκότωνα επί χρόνια τους ρωσόφωνους που έμεναν στο Ντονμπάς.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν επίσης και την 503η βάση Πεζοναυτών των Ουκρανών.

Eπίσης οι ηγέτες της επίθεσης επί του πεδίου, ο Ραμζάν Καντίροφ, συναντήθηκε με τον διοικητή της 8ης Στρατιάς, στρατηγό Μορντβίτσεφ χθες αργά το βράδυ, ενώ είχε εκκαθαριστεί και ο τελευταίο θύλακας από τους νεοναζί.

Ο Ζελένσκι στο τελευταίο διάγγελμα του φάνηκε να είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Αντιλαμβάνεται πλέον πως πλησιάζει η ώρα που πρέπει να εξηγήσει γιατί χάνεται ο πόλεμος και γιατί αν και τα έδωσε όλα σε ΕΕ και ΝΑΤΟ αυτοί τον «πούλησαν». Και βέβαια, πλησιάζει και η ώρα της λογοδοσίας για τα εγκλήματα των νεοναζιστικών ομάδων του.

Η Ουκρανία αρχίζει να ξεμένει και από καύσιμα και τα χειρότερα είναι μπροστά της.

Ρωσικές πηγές τονίζουν πως οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καύσιμα για τα άρματα μάχης και τα τεθωρακισμένα τους για 5-10 μέρες το πολύ.

Το παραδέχτηκε ανοιχτά και ο  σύμβουλος του επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Vadim Denisenko λέγοντας πως υπάρχει πρόβλημα.

Pronews.gr

Σχόλια