Ακολουθήστε μας στο Google News
Συνεχής Ενημέρωση: ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΜΜΕ Αζερμπαϊτζάν: «Η ελληνική αεροπορία παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο»


Η Τουρκία καταδικάζει σθεναρά τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της χώρας από την Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Ταντζού Μπιλγκίτς,, σύμφωνα με το Trend του Αζερμπαϊτζάν, το  οποίο επικαλείται τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μπιλγκίτς σημείωσε ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο στις 16-17 Μαΐου.

«Αεροσκάφη F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας δυτικά της Ίμβρου στις 16 Μαΐου και δυτικά της Αίνου στις 17 Μαΐου.

Η Πολεμική μας Αεροπορία στις 18 Μαΐου έδωσε την απαραίτητη απάντηση σε αυτές τις προκλητικές παραβιάσεις σύμφωνα με τους κανόνες αμοιβαιότητας και αλληλεπίδρασης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Ελλάδα απέρριψε τις τουρκικές αιτιάσεις

Σε ανακοίνωσή του, ωστόσο,  το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε για αβάσιμες και αναληθείς αιτιάσεις  τις περί δήθεν παραβιάσεις του εναερίου χώρου.,  αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Απορρίπτουμε τις αβάσιμες και αναληθείς αιτιάσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών περί δήθεν παραβίασης του τουρκικού εναερίου χώρου από ελληνικά αεροσκάφη πριν από λίγες ημέρες.

»Οι κατηγορίες αυτές αποτελούν μία ακόμα προσπάθεια παραπληροφόρησης και αποποίησης από πλευράς Τουρκίας των ευθυνών για τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της.

»Είναι τουλάχιστον οξύμωρο μια χώρα που πραγματοποίησε πρόσφατα 42 υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους σε διάστημα μόλις μίας ημέρας και που απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο κατά παράβαση θεμελιωδών αρχών του Χάρτη του ΟΗΕ, να κατηγορεί την Ελλάδα για προκλητικές ενέργειες.
Η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, με τις ενέργειές της, υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, καθώς και τη συνοχή του ΝΑΤΟ σε μία κρίσιμη συγκυρία», τονίζει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

The Hellenic Information Team

Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη