Αίγυπτος: Παραγγελία δισεκατομμυρίων για τη Siemens- Σύγχρονα τρένα θα διασυνδέσουν τη χώρα


Το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο της Αιγύπτου, θα έχει μήκος 2.000 χιλιόμετρα. Ο Πρόεδρος της χώρας, Αλ-Σίσι, κάνει λόγο για μια «νέα εποχή » για το σιδηροδρομικό σύστημα στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή - γι' αυτό και υπέγραψε τη σύμβαση με τη Siemens ο ίδιος.

Όλα θα κατασκευαστούν στη Γερμανία

Η βορειοαφρικανική χώρα θέλει να συνδέσει τις σημαντικές πόλεις λιμάνια μεταξύ τους, αλλά και την πρωτεύουσα Κάιρο και μικρότερα κέντρα στην ενδοχώρα: 60 πόλεις στην Αίγυπτο πρόκειται να συνδεθούν στο νέο σιδηροδρομικό δίκτυο στο μέλλον - όλες με τρένα, σιδηροτροχιές, σήματα και σταθμοί που κατασκευάζονται στη Γερμανία.

Η θυγατρική της Siemens «Siemens Mobility» λειτουργεί εργοστάσιο στο Krefeld . Τα τρένα κατασκευάζονται εδώ - 135 μονάδες έχουν παραγγελθεί για την Αίγυπτο, 41 εκ των οποίων είναι τρένα υψηλής ταχύτητας.

«Η κατάσταση της παραγγελίας στην τοποθεσία του Krefeld είναι έτσι εξασφαλισμένη για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε εκπρόσωπος της Siemens . Ωστόσο, η παραγγελία δεν θα δημιουργούσε νέες θέσεις εργασίας, τα τρένα θα κατασκευάζονται από τους υπάρχοντες υπαλλήλους.

Ασαφής είναι η χρηματοδότηση

Ωστόσο, θα περάσουν χρόνια μέχρι να κατασκευαστεί το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο στην Αίγυπτο. Είναι επίσης απορίας άξιο από πού θα προέλθουν τα χρήματα για το έργο - η παραγγελία της Siemens αξίζει οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ. Η αιγυπτιακή οικονομία είναι αυτή τη στιγμή αποδυναμωμένη, περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, γράφει το γερμανικό δημοσίευμα.

WDR 1

The Hellenic Information Team

Σχόλια