Έγγραφο για τα πυρηνικά ξένης χώρας...

Η έφοδος του FBI στο σπίτι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Μαρ α Λάγκο στη Φλόριντα προκάλεσε αίσθηση. Ακόμη όμως μεγαλύτερο σοκ προκαΗ έφοδος του FBI στο σπίτι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Μαρ α Λάγκο στη Φλόριντα προκάλεσε αίσθηση. Ακόμη όμως μεγαλύτερο σοκ προκαλούν τα όσα αποκαλύπτονται για τα όσα βρέθηκαν στην κατοχή του.

Μετά τις αποκαλύψεις για τον «σεξουαλικό φάκελο Μακρόν», στην κατοχή του Ντόναλντ Τραμπ όταν... το FBI έκανε έρευνα στο σπίτι του στη Φλόριντα βρέθηκε και κάτι ακόμη: ένα έγγραφο το οποίο αναφέρεται λεπτομερειακά στην άμυνα ξένης χώρας, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών της δυνατοτήτων

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Washington Post. Το δημοσίευμα της εφημερίδας, η οποία επικαλείται πηγές ενήμερες για το ζήτημα, δεν αποκαλύπτει για ποια χώρα πρόκειται, ούτε αν είναι σύμμαχος ή αντίπαλος των ΗΠΑ.

«Έγγραφο που αναφέρεται στις ένοπλες δυνάμεις ξένης χώρας, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών της δυνατοτήτων βρέθηκε ανάμεσα στα δεκάδες διαβαθμισμένα έγγραφα που κατασχέθηκαν στην έρευνα του FBI στην έπαυλη του πρώην προέδρου», σύμφωνα με την Post.

Εκπρόσωποι του Ντόναλντ Τραμπ και εκπρόσωποι του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν απάντησαν όταν τους ζήτησε σχόλιο το πρακτορείο Reuters.

Στις 8 Αυγούστου, οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί έκαναν τη θεαματική επιχείρηση στο σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ, ανέκτησαν κούτες με πάνω από 11.000 κυβερνητικά έγγραφα και φωτογραφικό υλικό, συμπεριλαμβανομένων εμπιστευτικών, απόρρητων και άκρων απόρρητων υλικών, που ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είχε παραδώσει στην προεδρία αφού εγκατέλειψε την εξουσία, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα που είχε δεχθεί.

Ανάμεσα στα έγγραφα που κατασχέθηκαν στην αστυνομική επιχείρηση είναι 18 με διαβάθμιση «άκρως απόρρητο», 50 με διαβάθμιση «απόρρητο» και 31 με διαβάθμιση «εμπιστευτικό». Ανάμεσά τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι κάποια με τέτοια διαβάθμιση ασφαλείας που ακόμη και ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν δεν έχουν δικαίωμα να τα προσπελάσουν: απαιτείται ειδική εξουσιοδότηση γι’ αυτό, όχι απλώς άδεια χειρισμού απορρήτων.


Μερικές ημέρες μετά την έρευνα, η ίδια εφημερίδα είχε αποκαλύψει πως το FBI αναζητούσε έγγραφα που συνδέονταν με τα πυρηνικά όπλα...

nonews-news.com
Σχόλια