Στη Βόρεια Εύβοια ο αμίαντος παραμένει ανάμεσα στους κατοίκους...


Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με υπουργό τον κ. Κώστα Σκρέκα, ωστόσο εδώ και καιρό δεν έχουν καμία ενημέρωση. Επέμεναν, πως εκείνοι έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις με βάση το νομοθετικό πλαίσιο και πλέον είναι θέμα έγκρισης κονδυλίων.
Από την άλλη πλευρά, πηγές του υπουργείου απάντησαν πως «έχει έρθει σε εμάς η ενημέρωση. Ο αμίαντος πρέπει να απομακρυνθεί από την περιοχή και να μεταφερθεί για να επεξεργαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μην έχει περιβαλλοντική επιβάρυνση». Συμπλήρωσαν πως αυτή η διαδικασία πρέπει αναγκαστικά να γίνει στο εξωτερικό και συνεπώς το υπουργείο βρίσκεται σε αναζήτηση χρηματοδότησης για την μετακίνηση και επεξεργασία του αμιάντου. «Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες», κατέληξαν μιλώντας στο Magazine, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσουν ένα ακριβές χρονικό όριο.
Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας πάντως, οι κάτοικοι οδεύουν προς τον δεύτερο χειμώνα κατά τον οποίο ζουν με τον αμίαντο δίπλα τους. Και παρά το γεγονός πως όλοι οι ειδικοί τους μιλούσαν ήδη από όταν έσβησαν οι φωτιές για ανάγκη απομάκρυνσής του εντός τριημέρου, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία τους, ο αριθμός των ημερών έχει ξεπεράσει ήδη τις 400.

news247.gr
Σχόλια