Το Ισραήλ απειλεί να βομβαρδίσει κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία στον Λίβανο


Θα βομβαρδίσει το Ισραήλ τον Λίβανο; (Αρχείο: iStock.com/Romanista)

Το Ισραήλ έφτιαξε μια λίστα με πάνω από 10.000 στόχους στον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων ζωτικών στοιχείων υποδομής, όπως σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. Μια επίθεση της Χεζμπολάχ στη νέα εξέδρα φυσικού αερίου Karish θα μπορούσε να προκαλέσει έναν ισραηλινό βομβαρδισμό που θα βυθίσει ολόκληρη τη χώρα στο σκοτάδι, αναφέρει το N12 News.

Οι αναβαθμισμένες δυνατότητες πληροφοριών του Ισραήλ επέτρεψαν στον IDF να επεκτείνει δραματικά την τράπεζα στόχων εν καιρώ πολέμου, ανέφερε η έκθεση . Ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ προειδοποίησε χθες το βράδυ ότι το Ισραήλ θα συντρίψει τον Λίβανο εάν η Χεζμπολάχ εξαπολύσει επίθεση.

Για να τονίσει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο Λίβανος, το Ισραήλ αποκάλυψε αεροφωτογραφίες στόχων που θα βομβαρδιστούν εάν η Χεζμπολάχ πυροδοτήσει μια σύγκρουση. Ο αρχηγός του IDF Aviv Kochavi μοιράστηκε τις εικόνες με τη Γαλλία κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης στο Παρίσι, αναφέρει το Israel Hayom .

Ο Γάλλος στρατιωτικός αρχηγός κατευθύνθηκε στη Βηρυτό δύο ημέρες αργότερα και πιθανότατα μετέφερε την ισραηλινή προειδοποίηση στον Λίβανο, ανέφερε η έκθεση .

Προηγουμένως, το Ισραήλ απείλησε να εξαλείψει το κέντρο επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό εάν η ομάδα επιτεθεί στην εξέδρα φυσικού αερίου Karish. Οι εντάσεις εκτοξεύονται καθώς το Ισραήλ προετοιμάζεται να δοκιμάσει το γεωτρύπανο αυτή την εβδομάδα, ενώ οι συνομιλίες με τον Λίβανο για μια συμφωνία διανομής φυσικού αερίου πέτυχαν εμπόδια.

Ο Ισραηλινός Στρατός βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για πιθανή επίθεση της Χεζμπολάχ τις επόμενες ημέρες, αναφέρει η εφημερίδα Haaretz . Ο στρατός ανέπτυξε ευρέως αεράμυνα στο βόρειο Ισραήλ για να αναχαιτίσει τυχόν εισερχόμενες απειλές από τον Λίβανο, αναφέρει το N12 News. Νωρίτερα, το Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία ενίσχυσαν την άμυνά τους γύρω από το Karish.

israelradar.com

Corfiatiko.blogspot.com

Σχόλια