Προς σύγκρουση κυβέρνησης και Αρχιεπισκόπου για το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού


Φρέσκα νέα από την ηγεσία της Εκκλησίας… Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πήρε δημοσίως θέση στο σκάνδαλο – με την πολιτική και εκκλησιαστική έννοια του όρου – των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού και έστειλε τελεσίγραφο στον «θαυματοποιό» παπά-Δημήτρη είχε το σχέδιό του.

Μπορούσε να «καθαρίσει» αμέσως – με «επιτίμιο» ή άλλη εκβιαστική ποινή τον εν λόγω ιερέα, με τις υψηλές γνωριμίες. Και μάλιστα για… δεύτερη φορά, αφού στο παρελθόν, ως πρόεδρος αρμόδιας επιτροπής τον είχε αποβάλλει από εκκλησιαστική Σχολή.

Η πενθήμερη προθεσμία που έδωσε – από την «Καθημερινή» – δεν αφορούσε στον θαυματοποιό, αλλά την… κυβέρνηση. Γι’ αυτό είπε ότι θα γίνει «ό,τι λένε οι νόμοι του Κράτους». Πιο απλά, τους έδωσε χρόνο να αποσυνδεθούν.

Οι πληροφορίες λένε ότι το αντίθετο συνέβη. Από «πολύ ψηλά» – υψομετρικά χαμηλότερα, αν ο όρος «ψηλά», παραπέμπει στο μέγαρο Μαξίμου – ο Λουπασάκης και η ομάδα του πήραν μήνυμα ότι δεν τους κουνάει κανείς.

Πρακτικά δεν πρόκειται να επιτραπεί στον επικεφαλής της Εκκλησίας, να τους κλείσει σε μοναστήρι στη Βάρη, ως πρώτη ποινή, όπως σκοπεύει.

Τους υποσχέθηκαν μάλιστα το θέμα τους θα διευθετηθεί από την Ιερά Σύνοδο, την σύγκλιση της όποιας θα ζητήσουν κάποιοι μητροπολίτες…

Μάλλον δεν ξέρουν καλά τον Ιερώνυμο. Δεν πρόκειται να αποδειχθεί την ταπείνωση του και τις επόμενες μέρες ο Πρωθυπουργός να περιμένει τηλεφώνημα, που θα προαναγγέλλει σύγκρουση.

Γ.Λ. ieidiseis.gr

Σχόλια