Milliyet: Η Ελλάδα και το «παιδί» της CIA - Οι ΗΠΑ θέλουν να ρίξουν τον πρόεδρο Erdogan με ελληνοτουρκικό πόλεμο


Προσπάθεια «εκθρόνισης» του Erdogan και αποσταθεροποίησης της Τουρκίας μέσω Ελλάδας «βλέπει» με άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα Milliyet o Οzay Sendir.
Όπως επισημαίνει, όταν οι επίσημοι εκπρόσωποι των ΗΠΑ παίρνουν το μικρόφωνο λένε συνέχεια ότι η ένταση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας πρέπει να μειωθεί, αλλά «η CIA κάνει ό,τι μπορεί για να προκαλέσει τουρκοελληνική ένταση και πόλεμο
Αντί όμως να θυμώνουμε, πρέπει να δούμε το σχέδιό της βήμα προς βήμα και να το επεξεργαστούμε.
Φυσικά, πίσω από όλα όσα γίνονται κρύβεται… το δίκτυο FETO του θανάσιμου εχθρού του Erdogan, Fethullah Gulen», ο οποίος παρέδωσε απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα στις ελληνικές και αμερικανικές αρχές.
Σύμφωνα με αυτά, σε περίπτωση πολέμου, η Τουρκία με επίθεση κεραυνό θα έφτανε στη Θεσσαλονίκη και μετά στην Αθήνα για να αιφνιδιάσει την Ελλάδα, που θα περιμένει μάχη στα νησιά.
Το FETO παρέδωσε και άλλα απόρρητα έγγραφα, τα οποία αποκαλύπτουν πού βρίσκονται τα οπλοστάσια της τουρκικής στρατιάς του Αιγαίου και αποθηκών απ’ όπου η γείτονα θα ξεκινούσε πιθανή εχθρική ενέργεια προς την χώρα μας. 
«Κανονικά η Ελλάδα δεν θα ανακοίνωνε ποτέ ότι υφάρπαξε το σχέδιο και θα έκανε τις ανάλογες προετοιμασίες, έτσι δεν είναι;
Έγινε όμως το αντίθετο.

Το Σχέδιο δημοσιεύτηκε γραμμή προς γραμμή σε ελληνικές εφημερίδες και στην τηλεόραση, και ο φόβος εισβολής της Τουρκίας εισήλθε στην ψυχή του ελληνικού λαού.
Η Αλεξανδρούπολη, που είχε σημαντική θέση στο Κυρίαρχο Σχέδιο Επιχειρήσεων, στρατικοποιήθηκε από τις ΗΠΑ, μετά την παράδοση αυτού του σχεδίου στην Αθήνα.
Όπως φαίνεται λοιπόν, το FETO συνεχίζει να εργάζεται για την καταστροφή των τουρκοελληνικών σχέσεων» γράφει ο Sedir.
Αναφερόμενος στην Άσκηση Efes τον Μάιο, ένας ακαδημαϊκός του FETO που κατέφυγε στον Καναδά έγραψε: «Η Τουρκία θα καταλάβει τα νησιά αυτό το καλοκαίρι, κάνει πρόβα».
Αυτό το άρθρο έγινε πρωτοσέλιδο και στην Ελλάδα. 

Πτώση Erdogan με εμπλοκή της CIA

«Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή Michael Rubin, που είναι άνθρωπος ειδικών αποστολών, αποτελεί τη φωνή του Πενταγώνου και είναι πατέρας όλων των εχθρικών προς την Τουρκία ιδεών, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των πτήσεων της Turkish Airlines προς την Ευρώπη, θα μπορούσε να ξεσπάσει ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος.
Ο τίτλος του άρθρου του ήταν “Έτσι θα μπορούσε η Τουρκία να επιτεθεί στην Ελλάδα το 2023”.
Σύμφωνα με το σενάριο που περιγράφεται στο άρθρο, η Άγκυρα θα ακολουθήσει παρόμοια στρατηγική με αυτή την οποία θα ακολουθήσει το Πεκίνο για τη δημιουργία οικονομικών αποκλειστικών περιοχών στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Θα αρπάξει δηλαδή μικρά νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο και θα αποκτήσει εκεί οικονομική αποκλειστική ζώνη.
Σε μια τέτοια περίπτωση, η Ελλάδα θα επενέβαινε στρατιωτικά για να πάρει πίσω τα νησιά, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναβολή των εκλογών στην Τουρκία.
Ο Rubin έγραψε επίσης ότι η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες θα πρέπει να ενεργήσουν προληπτικά σε μια τέτοια κατάσταση και ότι δεν πρέπει να παρασυρθούν σε διαπραγματεύσεις.
Πρόσθεσε δε ότι η απομάκρυνση των Τούρκων στρατιωτών από τα νησιά με στρατιωτικά μέσα θα έφερνε το τέλος του Erdogan και ότι αυτό θα έμοιαζε με το τέλος του Αργεντινού δικτάτορα Gualtieri, ο οποίος προσπάθησε να πάρει τα νησιά Φώκλαντ από την Αγγλία» σημειώνει ο Τούρκος αρθρογράφος. 

Συμπέρασμα

«Η CIA, διοχετεύοντας τον φόβο της Τουρκίας στην Ελλάδα, εισβάλλει στη χώρα de facto, ενώ, από την άλλη, λέει στην Τουρκία, “Θα υπάρξει τίμημα”.
Η Τουρκία είναι μια χώρα με πολύ μεγάλη κρατική εμπειρία για να μην πάρει στα σοβαρά αυτό το «Παιδί της CIA» καταλήγει ο Sedir.

bankingnews.gr

Σχόλια