«Aδέσποτοι» ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την Πολωνία


«Αδέσποτοι» πύραυλοι της Ρωσίας έπεσαν σε χωριό της Πολωνίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ και υψηλόβαθμο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ. Υπάρχουν αναφορές για δύο θανάτους. 

Το πολωνικό Radio ZET λέει ότι ο πύραυλοι έπεσαν στο χωριό Przewodow, το οποίο έχει 530 κατοίκους και βρίσκεται στην επαρχία Λούμπλιν. 

Το πρακτορείο Reuters επικαλείται τη μαρτυρία Πολωνού πυροσβέστη, ο οποίος υπηρετεί στην περιοχή και λέει ότι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο, «αλλά δεν είναι σαφές τι έχει συμβεί».

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέφσκι συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση της επιτροπής για υποθέσεις εθνικής ασφάλειας και άμυνας, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πιότ Μίλλερ στο Twitter. 

Ο Μίλλερ δεν ανέφερε το θέμα της συζήτησης, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι αυτή μπορεί να σχετίζεται με τους πυραύλους που έπεσαν στο χωριό, σε μια ημέρα στην οποία η Ρωσία βομβάρδισε πόλεις και εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Λβιβ, μιας πόλης στα δυτικά της Ουκρανίας που βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Πολωνία.


Με ανάρτηση του στο Twitter, ο υπουργός Άμυνας της Λετονίας, Άρτις Πάμπρικς, στέλνει συλλυπητήρια στην Πολωνία και επισημαίνει ότι οι ρωσικοί πύραυλοι έπεσαν σε έδαφος χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ. 


Zougla.gr

Σχόλια