Ακολουθήστε μας στο Google News
Συνεχής Ενημέρωση: ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η Ρωσία θα απαγορεύσει την παρένθετη μητρότητα για αλλοδαπούς


Η Κρατική Δούμα, η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, θα απαγορεύσει σύντομα στους αλλοδαπούς να πληρώνουν Ρωσίδες για να γίνουν παρένθετες μητέρες, ανακοίνωσε ο Πρόεδρός της Βιάτσεσλαβ Βολοντίν. Ένα νομοσχέδιο για το θέμα θα ψηφιστεί στις αρχές Δεκεμβρίου, πρόσθεσε.
«Η πώληση παιδιών είναι απαράδεκτη», έγραψε ο Volodin στο κανάλι του στο Telegram την Κυριακή. «Τα τελευταία χρόνια, 45.000 νήπια που γεννήθηκαν από παρένθετες μητέρες μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό. Πρόκειται για ένα μεγάλο παράνομο επιχειρηματικό εγχείρημα με εκτιμώμενο κύκλο εργασιών άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ [2,04 δισεκατομμύρια δολάρια]».

Ο Βολοντίν δήλωσε ότι «τέτοια μωρά καταλήγουν συχνά σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις: γίνονται θύματα εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένου του παράνομου εμπορίου οργάνων, και υιοθετούνται από ομόφυλα ζευγάρια».
Οι νομοθέτες έχουν πιέσει για περιορισμούς στην παρένθετη μητρότητα, με ορισμένους να ζητούν την πλήρη απαγόρευση της πρακτικής στη Ρωσία. Ένα νομοσχέδιο που θα απαγόρευε τη χρήση παρένθετων μητέρων από αλλοδαπούς εισήχθη αρχικά πέρυσι.
Η Μόσχα απαγόρευσε την υιοθεσία παιδιών Ρώσων από Αμερικανούς υπηκόους το 2012, επικαλούμενη πολλές υψηλού προφίλ περιπτώσεις κακομεταχείρισης και θανάτων των υιοθετούμενων, καθώς και τις κυρώσεις της Ουάσιγκτον σε Ρώσους πολίτες.
Τα ομόφυλα ζευγάρια δεν μπορούν νόμιμα να παντρευτούν στη Ρωσία ή να υιοθετήσουν παιδιά.

hellenicrevenge.blogspot.com
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη