Έκανε την αρχή; - Κυβερνήτης αμερικανικής πολιτείας απαγόρευσε το TikTok


Η κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα κάλεσε και τις άλλες πολιτείες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της

Οι δημόσιοι υπάλληλοι στη Νότια Ντακότα δεν θα επιτρέπεται πλέον να έχουν εγκατεστημένο το TikTok σε κρατικές συσκευές για λόγους ασφαλείας.
«Λόγω του σοβαρού μας καθήκοντος να προστατεύσουμε τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών της Νότιας Ντακότα, πρέπει να λάβουμε αμέσως αυτή τη δράση», τόνισε η Ρεπουμπλικανή κυβερνήτης Kristi Noem σε δήλωσή της.
«Ελπίζω ότι και άλλες πολιτείες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Νότιας Ντακότα και το Κογκρέσο θα πρέπει επίσης να λάβει ευρύτερη δράση».
Η κίνηση έρχεται περίπου ένα μήνα αφότου ο επίτροπος της FCC Brendan Carr είπε ότι το Συμβούλιο Ξένων Επενδύσεων της κυβέρνησης Biden στις ΗΠΑ (CFIUS) θα πρέπει να λάβει μέτρα κατά της εξαιρετικά δημοφιλούς κινεζικής εφαρμογής που επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν σύντομα βίντεο, προσθέτοντας ότι παρουσιάζει μια «ανησυχία για την εθνική ασφάλεια».

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει δρόμος προς τα εμπρός για κάτι άλλο εκτός από την απαγόρευση», είπε ο Carr.
Εκτός από τις γενικές ανησυχίες τους για όλες τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανησυχούν για τις πολιτικές συλλογής δεδομένων του TikTok και τη σχέση του με την κινεζική κυβέρνηση.
Αυτό προκάλεσε εκκλήσεις από Αμερικανούς γερουσιαστές για πλήρη απαγόρευση της εφαρμογής.
Η TikTok είπε ότι είναι πεπεισμένη ότι θα καταλήξει σε μια λύση με αξιωματούχους των ΗΠΑ που θα επιτρέπει στην εφαρμογή να παραμείνει στη χώρα.
Στα τέλη Οκτωβρίου, ο δημοκρατικός γερουσιαστής Mark Warner επικεφαλής της επιτροπής πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ, παραδέχτηκε ότι ο Πρόεδρος Trump είχε δίκιο σχετικά με τους κινδύνους ασφαλείας που περιβάλλουν την εφαρμογή βίντεο.
Σε όλο το πολιτικό φάσμα, οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες συμφωνούν με τους Δημοκρατικούς σχετικά με το TikTok: «Δεν υπάρχει καμία έκπληξη, το TikTok είναι απλώς ένα άλλο επεμβατικό εργαλείο για την κομμουνιστική Κίνα για να διεισδύσει στις προσωπικές και ιδιόκτητες πληροφορίες των Αμερικανών», είπε ο Ρεπουμπλικάνος Ken Buck στους The Epoch Times.

bankingnews.gr

Σχόλια