Ακολουθήστε μας στο Google News

Κατηγορίες

Περισσότερες λεπτομέρειες προκύπτουν στο γερμανικό πραξικόπημα του «Ράιχ»

Η αστυνομία έκανε έφοδο σε ένα κυνηγετικό καταφύγιο που πιστεύει ότι χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη όπλων και σημείο συνάντησης

Οι αστυνομικοί εργάζονται κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής στο Βερολίνο της Γερμανίας, στις 7 Δεκεμβρίου 2022.
Η αστυνομία στη Γερμανία σχεδιάζει νέες συλλήψεις καθώς συνεχίζει να ερευνά μια ύποπτη συνωμοσία πραξικοπήματος από μια ομάδα που φέρεται ότι σχεδιάζει να ανατρέψει την κυβέρνηση στο Βερολίνο με τη βία.
Ενώ περισσότερες από 130 έρευνες και 25 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, ο αριθμός των υπόπτων για την υπόθεση έχει πλέον αυξηθεί σε 54, δήλωσε την Πέμπτη στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ARD ο Χόλγκερ Μουνχ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγκληματικής Αστυνομίας. Ο Muench είπε ότι ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω καθώς η έρευνα συνεχίζεται.
Οι ύποπτοι, πολλοί από τους οποίους είναι μέλη του κινήματος Reichsbuerger «Πολίτες του Ράιχ», κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να εγκαταστήσουν ένα καθεστώς παρόμοιο με το γερμανικό Ράιχ του 1871. Η ομάδα φέρεται να ήθελε να εγκαταστήσει τον αριστοκράτη Heinrich XIII Prinz Reuss, τον γόνο του μια οικογένεια ευγενών από τη Φρανκφούρτη του Μάιν, ως αρχηγός του νέου κράτους.
«Έχουμε ένα επικίνδυνο μείγμα ανθρώπων που ακολουθούν παράλογες πεποιθήσεις, κάποιοι με πολλά χρήματα, άλλοι με όπλα και ένα σχέδιο να εξαπολύσουν επιθέσεις και να επεκτείνουν τις δομές τους», είπε ο Μουνχ στο ARD.
Η αστυνομία έκανε επίσης έφοδο στο κυνηγετικό καταφύγιο Waidmannsheil στην πολιτεία της Θουριγγίας την Πέμπτη, το οποίο ανήκει στον Reuss. Οι αρχές υποπτεύονται ότι η νεογοτθική στοά του 19ου αιώνα, στην κορυφή της οποίας ήταν ένας πυργίσκος πύργος και επάλξεις, μπορεί να χρησίμευε ως αποθήκη όπλων και σημείο συνάντησης για τους πραξικοπηματίες.
Ένας αξιωματικός που μίλησε στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας είπε ότι η αστυνομία εργάστηκε όλη τη νύχτα, αναζητώντας στοιχεία για όπλα και εκρηκτικά.
Ο αντιδήμαρχος της πόλης, Andree Burkhardt, είπε επίσης στο Reuters ότι στους ντόπιους εστάλησαν επιστολές που τους ενημέρωναν ότι τα διαβατήριά τους που εκδόθηκαν από τις νόμιμες γερμανικές αρχές δεν ήταν πλέον έγκυρα.
«Όλοι οι πολίτες του Bad Lobenstein έλαβαν μια επιστολή το περασμένο καλοκαίρι στην οποία μας είπαν ότι δεν ήμασταν Γερμανοί επειδή τα διαβατήριά μας δεν ήταν γερμανικά», εξήγησε ο Burkhardt.
"Μας δόθηκε τότε η ευκαιρία να υποβάλουμε αίτηση για τα έγγραφα γερμανικής προέλευσης μας στην κυβέρνηση Reuss. Αυτό φυσικά προκάλεσε τεράστια κατακραυγή στον πληθυσμό" , πρόσθεσε.
Οι φερόμενοι ως πραξικοπηματίες προφανώς σχεδίαζαν να εισβάλουν στο γερμανικό κοινοβούλιο, να πάρουν ομήρους νομοθέτες και να στοχοποιήσουν ενεργειακές υποδομές με την ελπίδα να πυροδοτήσουν συγκρούσεις που μοιάζουν με εμφύλιο πόλεμο.
Μεταξύ των συλληφθέντων την Τετάρτη ήταν πρώην μέλη των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και ένας πρώην εκπρόσωπος του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στη Bundestag και ένας Ρώσος υπήκοος.

Η επιδρομή στη «σκηνή του Reichsbürger» μπορεί να ήταν μόνο η αρχή
RT DE   8 Δεκεμβρίου 2022


25 άνδρες και γυναίκες συνελήφθησαν την Τετάρτη επειδή, σύμφωνα με το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, φέρονται ότι προετοίμασαν ή υποστήριξαν μια «ανατροπή του κράτους». Μια μέρα αργότερα, οι αρχές απείλησαν με νέες εφόδους και συλλήψεις.Η μεγάλης κλίμακας επιδρομή εναντίον μιας υποτιθέμενης «τρομοκρατικής ομάδας» στη λεγόμενη «σκηνή του Ράιχσμπουργκερ» την Τετάρτη ήταν πιθανώς μόνο η πρώτη σε μια ολόκληρη σειρά προγραμματισμένων ενεργειών αυτού του είδους.

Οι αρχές ασφαλείας ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι αναμένουν «και άλλους υπόπτους» και περαιτέρω έρευνες τις επόμενες ημέρες. Ένας από τους στόχους της έρευνας είναι η εύρεση άλλων όπλων. Μέχρι στιγμής, έχουν κατασχεθεί μόνο λίγα, προφανώς νόμιμα, πυροβόλα όπλα από τους υπόπτους, γεγονός που καθιστά γελοία την κατηγορία ότι η ομάδα ήθελε να «εισβάλει» στην Bundestag. Στόχος των αρχών λοιπόν θα είναι να βρουν οπλοστάσια όπλων τις επόμενες ημέρες προκειμένου να κάνουν τη δική τους ιστορία να φαίνεται πιο εύλογη.

19 από τα 25 άτομα που συνελήφθησαν είναι υπό κράτηση από την Τετάρτη και οι διαδηλώσεις στους ανακριτές στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Καρλσρούης συνεχίστηκαν την Πέμπτη.
Την Τετάρτη, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας συνέλαβε 25 άτομα σε μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας σε έντεκα ομοσπονδιακά κράτη, καθώς και στην Ιταλία και την Αυστρία. Κατηγορεί 22 από αυτούς ως μέλη «τρομοκρατικής οργάνωσης που ήθελε να ανατρέψει το πολιτικό σύστημα». Τα άλλα τρία αφορούν την υποστήριξη. Με εξαίρεση έναν Ρώσο, όλοι έχουν γερμανική υπηκοότητα. Ο Ρώσος υπήκοος κατηγορείται ότι έφερε σε επαφή άλλον ύποπτο με το ρωσικό προξενικό προσωπικό. Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας μίλησε επίσης για άλλους 27 υπόπτους.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγκληματικής Αστυνομίας (BKA), Holger Münch, κατονόμασε τον αριθμό των 54 υπόπτων το απόγευμα της Τετάρτης στο περιοδικό ZDF heute και έκανε λόγο για περισσότερες από 150 έρευνες. Ανέλαβε άλλους υπόπτους και αναζητήσεις τις επόμενες ημέρες. Βρέθηκαν επίσης όπλα σε περίπου 50 αντικείμενα.
Ο αρχηγός της BKA Münch καλεί τους αστυνομικούς να ελεγχθούν
Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Εσωτερικών της Bundestag είχαν ενημερωθεί ότι κατά τη διάρκεια της επιδρομής βρέθηκαν δύο μακρά όπλα, ένα πιστόλι, ξίφη και βαλλίστρες, πιστόλια συναγερμού και πυροβόλα όπλα σήμανσης. Αυτά βρέθηκαν μόνο εν μέρει μεταξύ ύποπτων μελών της ομάδας που έχουν άδεια οπλοκατοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ αυτών ήταν και υπηρεσιακά όπλα.


Στο πρωινό πρόγραμμα του ARD , το αφεντικό του BKA Münch τάχθηκε υπέρ μιας πιο λεπτομερούς εξέτασης των δυνάμεων ασφαλείας: Πρέπει κανείς να μπορεί να βασιστεί στο "ότι όλοι βρίσκονται πλήρως πίσω από την ελεύθερη δημοκρατική βασική τάξη". Ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος, Thomas Haldenwang, έκανε παρόμοια δήλωση στα καθημερινά θέματα του ARD . Όλα τα άτομα που εισάγονται σε ομοσπονδιακές και κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας θα πρέπει να ελέγχονται.

Υπήρχαν έλεγχοι ασφαλείας αυτού του είδους στο BKA εδώ και πολύ καιρό, είπε ο Münch. Πιστεύει ότι «όπου δεν έχει γίνει ήδη, θα το εισάγουμε στο άμεσο μέλλον». Το έργο αξίζει τον κόπο γιατί οι αρχές ξεκαθαρίζουν επίσης ποιες αξίες πρεσβεύουν.

Οι αρχές ασφαλείας δικαιολογούν τον χρόνο πρόσβασης
Σύμφωνα με τον Haldenwang, οι αρχές ασφαλείας είχαν βάλει στο στόχαστρο την υποτιθέμενη ομάδα από την άνοιξη και είχαν μια αρκετά σαφή εικόνα των σχεδίων τους. Στη συνέχεια, αυτά έγιναν όλο και πιο συγκεκριμένα και προμηθεύτηκαν όπλα, είπε σε ειδική έκθεση του ZDF . Ο επικεφαλής της BKA Münch είπε ότι δεν ήθελαν να περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή πριν αποκτήσουν πρόσβαση, αλλά ήθελαν να συγκεντρώσουν «αρκετά στοιχεία» ότι ήταν «τρομοκρατική οργάνωση». Αυτό επιβεβαιώνει αυτό του RTΟ συγγραφέας Ντάγκμαρ Χεν εξέφρασε την υποψία ότι οι αρχές μπορεί να «οδήγησαν» την ομάδα χρησιμοποιώντας πληροφοριοδότες. Πρέπει λοιπόν να εξεταστεί με ιδιαίτερη προσοχή πόσες από τις υποτιθέμενες δηλώσεις μπορούν να ανιχνευθούν στους ίδιους τους κατηγορούμενους και πόσες σε προκλήσεις από τους επίσημους πληροφοριοδότες.
Οι ανακριτές δεν είναι ξεκάθαροι για την ώρα του φερόμενου προγραμματισμένου πραξικοπήματος. Ωστόσο, σύμφωνα με το αφήγημα των ανακριτικών αρχών, η ομάδα θα πρέπει να έχει στρατιωτικό σκέλος που προμηθεύεται όπλα. Ο Münch έκανε εικασίες σχετικά με αυτό το σημείο κατά τη διάρκεια των παραστάσεων του:
" Δεν περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Όταν αυτό είναι ξεκάθαρο, είναι ώρα να χτυπήσουν ."
Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Peter Frank είπε σε μια εστίαση στο ARD :
" Υποθέτουμε ότι οι άνθρωποι του συλλόγου ήταν αποφασισμένοι και επίσης σίγουροι ότι θα κάνουν κάτι ."
Δεν διευκρίνισε τι ήταν αυτό το «κάτι».
Η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ (SPD) προειδοποίησε να μην υποτιμηθεί η ομάδα. Σύμφωνα με τον υπουργό στο πρόγραμμα ARD Maischberger , αυτό που τους κάνει "τόσο επικίνδυνους" είναι " ότι υπήρχε ένας στρατιωτικός βραχίονας του. Με ανθρώπους που ήταν στην Bundeswehr, ώστε να μπορούν να χειρίζονται και όπλα ".
Ο κίνδυνος από τους «πολίτες του Ράιχ» λαμβάνεται σοβαρά υπόψη

Ο «ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας» Πίτερ Νόιμαν δεν έχει καμία αμφιβολία για την επικινδυνότητα της ομάδας. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος τρομοκρατικής βίας προέρχεται από τους λεγόμενους πολίτες του Ράιχ, είπε ο Νόιμαν στο εκδοτικό δίκτυο Γερμανία (RND) την Τρίτη. Ο Neumann εικάζει:
« Είναι ικανοί και πρόθυμοι να προβούν σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον του κράτους ».

«Πολίτες του Ράιχ» είναι άνθρωποι που δεν αναγνωρίζουν την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία ως νόμιμη. Το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος αποδίδει περίπου 21.000 οπαδούς στη σκηνή.
Μετά τα υποτιθέμενα σχέδια απαγωγής του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ (SPD) τον Απρίλιο, το θέμα βρίσκεται επίσης ψηλά στην πολιτική ατζέντα, δήλωσε ο "ειδικός εξτρεμισμού" Μπλουμεντάλερ του dpa . Κατά τη γνώμη του, «κανείς δεν γελάει πια» γι' αυτό.
Τι ρόλο παίζει το AfD;
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι η δικαστής και πρώην μέλος του AfD της Bundestag Birgit Malsack-Winkemann. Σε βάρος τους κινείται πλέον πειθαρχική δίωξη. Αυτό ξεκίνησε από το Περιφερειακό Δικαστήριο του Βερολίνου, είπε η γερουσιαστής της Δικαιοσύνης Λένα Κρεκ (αριστερά) την Πέμπτη στο rbb24 Inforadio . Ως πρώην βουλευτής, ο Malsack-Winkemann είχε πρόσβαση στα κτίρια της Bundestag, όπως όλοι οι πρώην βουλευτές που το επιθυμούσαν. Είναι μέλος του Ομοσπονδιακού Διαιτητικού Δικαστηρίου του AfD ως αξιολογήτρια. Η σύλληψη "δεν έχει αυτόματη επίδραση στα γραφεία του κόμματος", δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Στέφαν Μπράντνερ.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Θουριγγίας Γκέοργκ Μάιερ (SPD) εικάζει στο Deutschlandfunk ότι το AfD είχε γίνει όλο και πιο ριζοσπαστικό, «διαδίδοντας μύθους συνωμοσίας και φαντασιώσεις πραξικοπήματος». Συνέχισε:
" Αλλά το χειρότερο είναι ότι τελικά λειτουργεί ως οργανωτικό κέντρο, μια διεπαφή για τη δικτύωση δεξιών εξτρεμιστικών οργανώσεων. Και αυτό είναι που κάνει αυτό το κόμμα όλο και πιο επικίνδυνο ."

hellenicrevenge.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου