ΠΥΡΙΝΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ από Ζαχάροβα: Η παραδοχή της Μέρκελ για την Συμφωνία του Μινσκ σηκώνει ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ


Τα κανάλια φυσικά δεν αναδεικνύουν την είδηση όπως πρέπει...

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι τα λόγια της πρώην καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην Die Zeit ότι οι συμφωνίες του Μινσκ υπογράφηκαν για να δοθεί στην ουκρανική πλευρά ένα κέρδος χρόνου μπορούν κάλιστα να χρησιμοποιηθούν για να ξεκινήσουν ΕΙΔΙΚΑ δικαστήρια. 

Όπως είπε:

«Αυτό που είπε η Μέρκελ στη συνέντευξή της είναι η μαρτυρία ενός ατόμου που δήλωσε ευθέως ότι όλα όσα έγιναν το 2014-2015 είχαν έναν στόχο: να αποσπάσουν την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας από πραγματικά προβλήματα, να αγοράσουν χρόνο, να γεμίσουν το καθεστώς του Κιέβου όπλα και να οδηγήσουν την κατάσταση σε μεγάλη σύγκρουση».

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, η ομολογία της γερμανίδας πρώην καγκελαρίου ακούγεται τρομερή: όπως η παραχάραξη ως μέθοδος δράσης στη Δύση – όπως μηχανορραφίες, χειρισμοί, κάθε είδους διαστρέβλωση της αλήθειας και του νόμου που μπορείτε να φανταστείτε. 

Η ίδια τόνισε:

«Οι εκπρόσωποι της Δύσης γνώριζαν ήδη τότε, το 2015, όταν είχαν διαπραγματευτεί για πολλές ώρες ότι δεν θα εφαρμόσουν ποτέ τις συμφωνίες, αλλά ότι θα διοχετεύσουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου. Δεν λυπήθηκαν ούτε για τις γυναίκες, ούτε για τα παιδιά, ούτε για τον άμαχο πληθυσμό του Ντονμπάς και γενικά της Ουκρανίας. Χρειάζονταν μια σύγκρουση και ήταν έτοιμοι για αυτήν από τότε, το 2015».

Η Μαρία Ζαχάροβα σχολίασε τη χθεσινή συνέντευξη της Άνγκελα Μέρκελ στο κανάλι της στο Telegram. Παρέθεσε τα λόγια της Μέρκελ από τη συνέντευξη της Zeit , στην οποία η πρώην καγκελάριος είπε ότι «η συμφωνία του Μινσκ του 2014 ήταν μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στην Ουκρανία». Η Μέρκελ πρόσθεσε επίσης ότι αμφέβαλλε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να έχουν κάνει τόσα πολλά τότε όπως κάνουν τώρα για να βοηθήσουν την Ουκρανία. 

Η Ζαχάροβα έγραψε:

«Δηλαδή, το Βερολίνο και, κατά συνέπεια, ολόκληρη η συλλογική Δύση δεν συμμορφώθηκε με τις συμφωνίες του Μινσκ, προσποιήθηκε ότι συμμορφώθηκε με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά αντίθετα στην πραγματικότητα στήριξε το καθεστώς του Κιέβου με όπλα. [Η Δύση] αγνόησε όλα τα εγκλήματα του Κιέβου στο Ντονμπάς και στην Ουκρανία στο όνομα ενός αποφασιστικού χτυπήματος κατά της Ρωσίας».

Στη συνέντευξη στην εφημερίδα Die Zeit , που δημοσιεύτηκε στις 7 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, η Μέρκελ είχε πει επί λέξει:

«Η συμφωνία του Μινσκ του 2014 ήταν μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στην Ουκρανία… Ήταν σαφές σε όλους μας ότι επρόκειτο για μια παγωμένη σύγκρουση, ότι το πρόβλημα δεν είχε επιλυθεί, αλλά αυτό ακριβώς έδωσε στην Ουκρανία πολύτιμο χρόνο».

scr
El.gr
Σχόλια