Το «Dark Fog» ζει στο Τσερνομπίλ. Μια άλλη μορφή ζωής; Το πεύκο τρίαινα, σύμβολο της καταστροφής του Τσερνομπίλ


Η «σκοτεινή ομίχλη» ζει στη ζώνη αποκλεισμού του Τσερνομπίλ. Άλλη μορφή ζωής ή άγνωστο φαινόμενο; Οι ερευνητές δεν μπορούν να καταλάβουν ποια είναι η φύση αυτού του φαινομένου.Τη νύχτα της 26ης Απριλίου 1986, μια πόλη περίπου 3 εκατομμυρίων κατοίκων, που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου, εκτέθηκε σε ακτινοβολία 400 φορές ισχυρότερη από την πυρηνική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα. Το ραδιενεργό νέφος εξαπλώθηκε όχι μόνο στη Σοβιετική Ένωση, αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ευρώπης, φτάνοντας μέχρι τις ακτές της Αγγλίας.
Όμως οι πόλεις του Τσερνομπίλ και του Πριπιάτ, που βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με τον πυρηνικό σταθμό, υπέστησαν τα περισσότερα από την έκλυση ραδιενέργειας.
Λίγα χιλιόμετρα από το Τσερνόμπιλ βρισκόταν η πόλη Πριπιάτ. Στους κατοίκους αυτής της πόλης δεν είπαν τίποτα, τους δόθηκε μια ώρα να επιστρέψουν στα σπίτια τους και αμέσως άρχισαν να ξεπακετάρουν τα πράγματά τους, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους σε λίγες μέρες. Μάλιστα, δεν τους επετράπη ποτέ να επιστρέψουν.

Μετά από ένα τρομερό ατύχημα, αυτό το μέρος άρχισε να γεμίζει με θρύλους και σκοτεινές ιστορίες. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές φήμες για τη ζώνη αποκλεισμού, μερικές από αυτές χάρη σε συγγραφείς, δημοσιογράφους, σκηνοθέτες και δημιουργούς της σειράς παιχνιδιών Stalker. Αλλά, στην πραγματικότητα, δεν είναι όλες οι ιστορίες που σχετίζονται με τις ανωμαλίες του Τσερνομπίλ παραμύθια.

Στα τέλη της δεκαετίας του '90 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, παρά τον κίνδυνο θανάτου και έναντι ορισμένης αμοιβής, ήταν δυνατό να περάσετε από το σημείο ελέγχου Pripyat. Πόσα άτομα κατέληξαν στη ζώνη αποκλεισμού με αυτόν τον τρόπο είναι άγνωστο. Τα δεδομένα ποικίλλουν, επίσημα περίπου 1.500 άτομα, και ανεπίσημα - ο αριθμός αυτός μπορεί να πολλαπλασιαστεί επί 10. Οι περισσότεροι λάτρεις των αστικών και των extreme sports επέστρεψαν και μίλησαν για όλα όσα είδαν.

φωτο: Ζώνη αποκλεισμού βασισμένη στο παιχνίδι Stalker.

Ύποπτα συχνά, ένα ανώμαλο μαύρο σύννεφο ή μαύρη ομίχλη εμφανιζόταν στις ιστορίες τους. Αυτό το φαινόμενο έχει περιγραφεί επανειλημμένα από ακραίους ανθρώπους που έχουν επισκεφθεί τη ζώνη αποκλεισμού. Τις περισσότερες φορές, ένας κινούμενος θρόμβος αιθάλης εθεάθη το ηλιοβασίλεμα ή την πρωινή αυγή, εμφανιζόμενος τόσο στο Pripyat όσο και στα περίχωρα. Αυτό το φαινόμενο είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα, αφού μόλις μπείτε σε ένα τέτοιο σύννεφο, είναι ήδη αδύνατο να επιστρέψετε στην πραγματικότητα.
Εξαφανίστηκαν τουλάχιστον 2-3 δωδεκάδες οπαδοί των extreme sports. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όλα γίνονται αρκετά γρήγορα, ένας μικρός πίδακας μαύρου αερίου ή καπνού αρχίζει να βγαίνει από το έδαφος. Στη συνέχεια αποκτά στρογγυλεμένο σχήμα και σε ύψος 50-60 εκατοστών πάνω από το έδαφος αρχίζει να κινείται τυχαία. Μερικοί μάρτυρες πιστεύουν ότι αυτό το φαινόμενο είναι συνειδητό, επειδή, έχοντας αισθανθεί ένα ζωντανό ον στο πέρασμά του, η μαύρη ομίχλη αρχίζει να επιταχύνει.
Υπάρχει πιθανότητα να έλκεται από θερμόαιμα πλάσματα που αντιδρούν σε θερμά αντικείμενα. Ο ευκολότερος τρόπος για να αποφύγετε να τον συναντήσετε είναι να τρέξετε προς την άλλη κατεύθυνση, ενώ πετάτε κάτι φλεγόμενο ή καυτό.
Οι ερευνητές δεν μπορούν να καταλάβουν ποια είναι η φύση αυτού του φαινομένου. Το εάν πρόκειται για μια αισθητή μορφή ζωής ή για κάποιο είδος πύλης χρόνου ή άλλη ανωμαλία είναι άγνωστο. Αλλά, μόλις μπείτε στο σύννεφο, όλα εξαφανίζονται - ο ίδιος ο άνθρωπος, ο εξοπλισμός, όλα τα πράγματα που πήρε μαζί του. Μετά από αυτό, η ομίχλη διαλύεται μαζί με αυτούς που μπήκαν μέσα.
Το 2006, ένας σκύλος και ένα ελάφι εξαφανίστηκαν με αυτόν τον τρόπο. Στη συνέχεια, αρκετοί κυνηγοί κανόνισαν ένα σαφάρι στη ζώνη του Τσερνομπίλ. Κατά τη διάρκεια της διασκέδασης κατάφεραν να στήσουν ενέδρα σε ενήλικο ελάφι με τη βοήθεια σκύλων. Εκεί κοντά, μια μαύρη ουσία άρχισε να αναδύεται από το έδαφος. Το σύννεφο μεγάλωσε και κατάπιε τη λεία των κυνηγών και ενός από τα σκυλιά. Οι άνδρες έντρομοι έφυγαν από τη ζώνη αποκλεισμού και μίλησαν για το περιστατικό.

Τι είναι η μαύρη ομίχλη του Τσερνομπίλ;

Ποιο είναι το ηθικό; Η ανθρωπότητα αναπτύσσει νέες καταστροφικές μεθόδους αυτοκαταστροφής, όπως διάφορους πυραύλους, όπλα, πυρηνικά βαλλιστικά φορτία. Ταυτόχρονα, λίγοι άνθρωποι σκέφτονται τις συνέπειες.
Κάπως έτσι εμφανίζονται νέες ανώμαλες ζώνες, γεμάτες μυστηριώδη φαινόμενα. Και να πιστεύει κανείς ότι όλες οι ιστορίες για αυτούς είναι καθαρά φαντασιώσεις είναι ανόητο.
το STALKER: Shadow of Chernobyl της GSC Game World είναι ένα βιντεοπαιχνίδι επιβίωσης τρόμου πρώτου προσώπου σκοπευτών. Το παιχνίδι διαδραματίζεται σε μια εναλλακτική πραγματικότητα , όπου μια δεύτερη καταστροφή μυστηριώδους προέλευσης συνέβη στη ζώνη αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ , προκαλώντας περίεργες αλλαγές στην περιοχή γύρω από αυτήν. Το παιχνίδι διαθέτει μια μη γραμμική ιστορία και περιλαμβάνει στοιχεία παιχνιδιού ρόλων.
Στο παιχνίδι, ο παίκτης προσπαθεί να βρει και να σκοτώσει τον μυστηριώδη Strelok μέσα στη Ζώνη , μια απαγορευμένη περιοχή που περιβάλλει τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ . Τοποθετείται μετά από μια πλασματική δεύτερη καταστροφή του Τσερνομπίλ , η οποία μόλυνε περαιτέρω τη γύρω περιοχή με ακτινοβολία και προκάλεσε παράξενες αλλόκοτες αλλαγές στην τοπική πανίδα, χλωρίδα και τους νόμους της φυσικής.
Η εταιρεία GSC Game World χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να παροτρύνει τους θαυμαστές και τους δημοσιογράφους του παιχνιδιού να κάνουν δωρεές στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις...


Οι υπάλληλοι του βιότοπου " Radiation and Ecological Biosphere Reserve" (που ιδρύθηκε στη ζώνη αποκλεισμού του Τσερνομπίλ το 2016 για τη διατήρηση της μοναδικής χλωρίδας και πανίδας στην περιοχή, τη διεξαγωγή οικολογικής έρευνας και την αποκατάσταση γης μολυσμένης με ακτινοβολία) έγραψαν στο Facebook ότι:
Η ενέργεια του ανέμου μαζί με κάποιους άλλους φυσικούς παράγοντες, δημιουργούν μερικές φορές παράξενα -χιμαιρικά ίσως- σχήματα από κορμό και κλαδιά πεύκων, που συνήθως γίνονται ψηλοί και αδύναμοι...
Θυμάστε το πεύκο-τρίαινα- ένα από τα σύμβολα της καταστροφής του Τσερνομπίλ?
Στη ζώνη αποκλεισμού του Τσερνομπίλ βρέθηκε ένα πεύκο σε σχήμα τρίαινα (τριάδας), επίσης γνωστό ως το πεύκο του θανάτου.
....ακτιβιστές βρήκαν το δέντρο σε ένα από τα υπόστεγα στο χωριό Novoshepelichi (στο εγκαταλελειμμένο χωριό Новошепеличі). Μεγάλωσε εκεί κοντά στο Τσερνόμπιλ, κόντευε να γίνει 90 χρόνων, όταν πέθανε από την έντονη ακτινοβολία.
Μεταξύ του πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ και της πόλης Pripyat αναπτύχθηκε στο πευκοδάσος. Μετά από την πυρηνική έκρηξη, αυτό το δάσος μετατράπηκε από πράσινο σε κόκκινο σε μια νύχτα. Το πεύκο απορροφά την περισσότερη ακτινοβολία από όλα τα δέντρα. Και στάθηκε, σαν να κάηκε από φωτιά.
διατηρείται ως μνημείο και μέχρι σήμερα δεν έχει καταρρεύσει, αλλά χρειάζεται προστασία από τη βροχή
είναι μοναδικό στη ζώνη αποκλεισμού, αλλά υπάρχουν και άλλα που το σχήμα του κορμού έχει διαστρεβλωθεί σε κάθε δυνατή και αδύναμη μορφή: το παιχνίδι της φύσης...

πληροφορίες από τον σύνδεσμο
http://shcool201468.blogspot.com/p/blog-page_10.html

στις 28-8-2003 ημέρα Κοίμησης της Θεοτόκου, ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο Μακαριώτατος Volodymyr, Μητροπολίτης Κίεβου και όλης της Ουκρανίας, αφιέρωσε την εικόνα του Σωτήρα του Τσερνομπίλ. Η μοναδικότητα του είναι ότι για πρώτη φορά στην Ορθοδοξία, οι άνθρωποι απεικονίζονται δίπλα στα πρόσωπα των αγίων!

Η ιδέα της δημιουργίας ενός τέτοιου εικονιδίου ήρθε στον Yuri Andreev, που αφιέρωσε τη ζωή του στην πυρηνική ενέργεια και κατά τη διάρκεια του ατυχήματος έλαβε μια τεράστια δόση ακτινοβολίας. Σήμερα είναι πρόεδρος της ένωσης Τσερνομπίλ της Ουκρανίας.

Το εικονίδιο εμφανίστηκε στον Yuri Andreev Μπορίσοβιτς (που τώρα πέθανε, ιδρυτή του κόμματος του πυρηνικού σταθμού του Τσερνομπίλ) πολλές φορές σε ένα όνειρο, αλλά θεώρησε τη δημιουργία του ένα ακατανόητο όνειρο, με τρόπο που μπορεί να θεωρηθεί αίρεση.
Ο Yuriy Andreev ρώτησε κάποτε τον Μητροπολίτη Volodymyr του Κιέβου αν ήταν δυνατή η εικόνα του Σωτήρα μαζί με τα θύματα του Τσερνομπίλ που έσωσαν τον πλανήτη από την ακτινοβολία. Δεν χύθηκε αίμα άλλων ανθρώπων κατά τη διάρκεια του αγώνα και δεν έδωσαν το δικό τους.
Ο επίσκοπος έδωσε αμέσως μια ευλογία στον ζωγράφο εικονιδίων Vladislav Goretsky για να ζωγραφίσει την εικόνα.


Ο Goretsky, ένας από τους αρχάριους του Trinity-Sergius Lavra, έχει μια μοναδική τεχνική εργασίας με φύλλα χρυσού. Τον Απρίλιο του 2003, ο Yuri Andreev και ο Vladimir Goretsky άρχισαν να εργάζονται για την πλοκή και τη σύνθεση της εικόνας, η οποία είναι μοναδική στα Χριστιανικά θέματα.
Στην κορυφή της εικόνας βρίσκονται οι μορφές της Μητέρας του Θεού, του Ιησού Χριστού και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ - που ηγείται του ανθρώπινου εκ Θεού στρατού των ζωντανών και νεκρών «θυμάτων του Τσερνομπίλ».
Στο κάτω μέρος του εικονιδίου, στο προσκήνιο - το πεύκο του Τσερνομπίλ - μια εικόνα που δεν εφευρέθηκε από τον άνθρωπο. Μοιάζει με σταυρό και τρίαινα, που είναι το έμβλημα της Ουκρανίας. Το πεύκο βρίσκεται σχεδόν σε μια γραμμή: η τέταρτη μονάδα έκτακτης ανάγκης - η πόλη Pripyat.
Μετά την έκρηξη του Τσερνομπίλ, δύο ίχνη εκπομπών ακτινοβολίας πέρασαν δεξιά και αριστερά της πόλης Pripyat, η οποία κάλυπτε το νεκροταφείο, το νοσοκομείο, τα γκαράζ, την περιοχή παραγωγής και τον πυροσβεστικό σταθμό. Το πεύκο βρισκόταν στην περιοχή αυτού του «κόκκινου δάσους», με πολύ πυκνή ρύπανση - από 100 έως 1200 ακτίνες Χ ανά ώρα. Το δέντρο έγινε σύμβολο της τραγωδίας του Τσερνομπίλ. Του δίνεται μια κεντρική θέση στο κάτω μέρος της εικόνας.


Στα αριστερά βρίσκονται οι ψυχές των θυμάτων του Τσερνομπίλ, στα δεξιά - οι εργάτες στο σημείο του ατυχήματος: ένας πυροσβέστης σε αναπνευστική συσκευή, εργαζόμενος σταθμών, πιλότος, νοσοκόμα. Στον ορίζοντα, πίσω από τα περιγράμματα της «Σαρκοφάγου» μπορείτε να δείτε τη λάμψη της ανατολής, το αστέρι Wormwood πετά στον ουρανό. Στο παρασκήνιο - καμένη γη, στο προσκήνιο - πράσινο, αναβιώνει.
Ο Goretsky δούλεψε για το εικονίδιο του Σωτήρα του Τσερνομπίλ, για πέντε μήνες. Στις 28 Αυγούστου 2003, αφιερώθηκε κοντά στα τείχη της Εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Κίεβο-Pechersk Lavra.
Όταν ο Μακαριότατος Μητροπολίτης Volodymyr ευλόγησε την εικόνα του Σωτήρα του Τσερνομπίλ, εμφανίστηκαν ταυτόχρονα τρία σημάδια: ένα περιστέρι πέταξε ακριβώς πάνω από το εικονίδιο μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους, ένα ουράνιο τόξο εμφανίστηκε στον ουρανό και στη συνέχεια ένας σταυρός με τον ήλιο έλαμψε στο κέντρο.
Κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου, συνέβη ένα υπέροχο φαινόμενο, το οποίο έγινε με μαρτυρία χιλιάδων ανθρώπων.
Πρώτα ένα περιστέρι πέταξε πάνω από το εικονίδιο, ένα ουράνιο τόξο με τη μορφή ενός φωτοστέφανου εμφανίστηκε ψηλά στον ουρανό ανάμεσα στα φτερωτά σύννεφα (δεν υπήρχε βροχή την προηγούμενη μέρα!), Στη συνέχεια εμφανίστηκε ένας ορθόδοξος σταυρός στον ουρανό, με τον ήλιο στο κέντρο.
Η εικόνα μεταφέρθηκε στην Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, αλλά μετά από αίτημα των θυμάτων του Τσερνομπίλ, συνεχίζει σε πομπές στις περιοχές της Ουκρανίας. Η εικόνα έγινε παρηγοριά στα θύματα του Τσερνομπίλ, αναγνωρίστηκε και θεωρήθηκε δική τους σε πολλές οικογένειες της Ουκρανίας, επειδή η τραγωδία του Τσερνομπίλ επηρέασε όλους.


Το εικονίδιο βοηθά την πληγείσα περιοχή του Τσερνομπίλ. Οι πομπές του "Σωτήρα του Τσερνομπίλr" συνοδεύονται από θαυμαστά φαινόμενα και θεραπείες. Με την εικόνα της εικόνας, τα θύματα του Τσερνομπίλ πηγαίνουν σε πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις, το βάζουν κάτω από το μαξιλάρι των άρρωστων παιδιών.
Ο ηγούμενος της μοναδικής Εκκλησίας του Αγίου Ηλία στη ζώνη αποκλεισμού, ο πατέρας Μύκολα, αποφάσισε να μεταφέρει μια λίστα με το εικονίδιο του Σωτήρα Chornobyl στα μέρη όπου οι Ορθόδοξες εκκλησίες καταστράφηκαν από τους Μπολσεβίκους το 1930-1950. Οι ορθόδοξοι σταυροί είναι πλέον εγκατεστημένοι σε αυτά τα ιερά μέρη.


Μια μέρα ο πατέρας Μύκολα έφερε την εικόνα στο χωριό Ιλίντσι, όπου στεκόταν η Εκκλησία της Γεννήσεως της Θεοτόκου. Σε αυτό το μέρος, ο ιερέας εγκατέστησε μια εικόνα και, περιτριγυρισμένη από δύο δωδεκάδες γιαγιάδες που επέστρεψαν στο χωριό τους παρά τις απαγορεύσεις, άρχισαν μια υπηρεσία προσευχής. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, ένας πυλώνας φωτός εμφανίστηκε στον καθαρό ουρανό χωρίς σύννεφα, ο οποίος επισκίασε όλους. Αυτό το φαινόμενο διήρκεσε μόνο λίγα δευτερόλεπτα, τραβήχτηκαν φωτογραφίες στις οποίες αυτό το θαύμα μοιάζει με μια φωτισμένη λωρίδα που βγαίνει από το ανοιχτό Ευαγγέλιο απευθείας στον ουρανό.

hellenicrevenge.blogspot.com
Σχόλια