Γερμανία: Ποινές φυλάκισης στους χειριστές της μεγαλύτερης στον κόσμο, πλατφόρμας παιδικής πορνογραφίας, darknet "Boystown" με 400.000 χρήστες παγκοσμίως


Πλατφόρμα παιδικής πορνογραφίας:Ποινές φυλάκισης για χειριστές του «Boystown».
Το περιφερειακό δικαστήριο της Φρανκφούρτης/Μ. έχει καταδικάσει τέσσερις άνδρες σε φυλάκιση για τη λειτουργία ενός ιστότοπου ανταλλαγής παιδικής πορνογραφίας στον σκοτεινό ιστό. Δύο δράστες είχαν κακοποιήσει παιδιά.

Το Περιφερειακό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης επέβαλε σήμερα ποινές φυλάκισης από επτά έως δώδεκα χρόνια στους χειριστές της μεγαλύτερης πλατφόρμας παιδικής πορνογραφίας στον κόσμο.

Ο 60χρονος Christian Manfred K., ο οποίος γεννήθηκε στο Κίελο (πρωτεύουσα του κρατιδίου του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν της Γερμανίας), εργάστηκε από το 2019 έως το 2021 από μια καλύβα στη βόρεια Παραγουάη ως διαχειριστής της ανταλλαγής εικόνων και βίντεο "Boystown". Το περιφερειακό δικαστήριο της Φρανκφούρτης τον καταδίκασε τώρα σε οκτώ χρόνια φυλάκιση για «παρόμοια συμμορία που έκανε δημόσια  πορνογραφικά γραπτά για παιδιά και νέους».
Μια ομάδα ερευνητών από τη Γερμανία και την Παραγουάη εργάστηκαν μαζί στην Επιχείρηση Άδης και τελικά εντόπισαν τον Κ. «Ήταν σαν ένα φάντασμα που ήρθε στην Παραγουάη και εξαφανίστηκε ξανά», είπε η ανώτερη εισαγγελέας Irma Llano στο ZDF και στο ερευνητικό δίκτυο Correctiv. "Δεν είχαμε σχεδόν τίποτα. Αλλά δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα."


Κυνήγι για το δίκτυο παιδικής πορνογραφίας
Σκηνή εγκλήματος: καλύβα στη ζούγκλα
Ο Κ. έφυγε από τη Γερμανία το 2014 και εγκαταστάθηκε στη ζούγκλα κοντά στο Μπελέμ.
Η πλατφόρμα darknet "Boystown" που λειτουργούσε από το 2019 με παιδικό πορνογραφικό περιεχόμενο είχε περισσότερους από 400.000 χρήστες.
Ο Κ. είχε αποκαλύψει παλαιότερα τον τόπο διαμονής του στα social media. Μετά από μήνες εργασίας, η ομάδα των ερευνητών κατάφερε να αποδώσει στο πραγματικό του όνομα τα ψευδώνυμα με τα οποία ο Κ. λειτουργούσε το δίκτυο παιδικής πορνογραφίας. Τον Απρίλιο του 2021 κατάφεραν να τον συλλάβουν σε flagranti ενώ δραστηριοποιούνταν στην πλατφόρμα «Boystown».
Η εισαγγελέας Ana Laura Marecos ήταν παρούσα τη στιγμή της σύλληψης και οδήγησε πίσω στον τόπο του εγκλήματος με την ομάδα από το Correctiv και το ZDF - μια απλή καλύβα. Έδειξε το κρεβάτι από το οποίο ο Κ. είχε λειτουργήσει το παγκόσμιο δίκτυο παιδικής πορνογραφίας: "Εδώ κοιμόταν, είχε έπιπλα, το στρώμα ήταν στο πάτωμα, όλα ήταν βρώμικα. Υπήρχε τροφή για σκύλους παντού".

όρος "παιδική πορνογραφία"
Στην κοινωνική συζήτηση, συχνά υποστηρίζεται ότι ο όρος «παιδική πορνογραφία» είναι ακατάλληλος επειδή υποβαθμίζει τη βία κατά των παιδιών. Υπάρχουν καλά επιχειρήματα για αυτήν την άποψη. Ωστόσο, η ποινική παράγραφος § 184β StGB κάνει λόγο για διανομή «παιδικής πορνογραφικών» γραπτών, έτσι ώστε αυτό το νομικό άρθρο να βασίζεται κυρίως σε αυτόν τον όρο.
Ο όρος «σεξουαλική βία κατά των παιδιών» χρησιμοποιείται επίσης συχνά στην καθημερινή ζωή.
Σύμφωνα με τον ερευνητή , δεν επρόκειτο για χρήματα, αλλά για ανταλλαγή παιδικής πορνογραφίας μεταξύ σεξουαλικών παραβατών. Κάλεσε ακόμη και άλλους παιδο-εγκληματίες Γερμανούς στην Παραγουάη. «Εδώ ήταν πολύ εύκολο να πιάσουμε παιδιά και να δημιουργήσουμε παιδική πορνογραφία», λέει η επικεφαλής ερευνήτρια Irma Llano. Στα τέλη του 2021, οι αρχές της Παραγουάης εξέδωσαν τον Κ. στη Γερμανία.

Στο συγκρότημα «Boystown» καταδικάστηκαν άλλοι τρεις δράστες
Ο συνεργός Fritz K., 66 ετών, καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση. Λέγεται ότι διένειμε περισσότερες από 8.000 αναρτήσεις στην παιδική πορνογραφική πλατφόρμα «Boystown». Ο 49χρονος Αλέξανδρος Γ. πρέπει να μπει στη φυλακή για δώδεκα χρόνια και στη συνέχεια σε προληπτική κράτηση. Είχε κακοποιήσει παιδιά, κινηματογραφούσε τις πράξεις και δημοσίευσε τα βίντεο στο σκοτεινό ιστό. Εκεί είχε δημοσιεύσει επίσης κείμενα παιδικής πορνογραφίας.
Ο Αλέξανδρος Γ. έχει παραδεχτεί γραπτώς την ενοχή του. Ήταν « έτοιμος να ξεκινήσει θεραπεία, αν χρειαστεί, για να με κάνει σεξουαλικά ανάπηρο με φάρμακα», έγραψε στο δικαστήριο.
Δικηγόρος: Η διαγραφή περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας μάλλον δεν είναι δυνατή
Ο τέταρτος δράστης είναι ο 42χρονος Ανδρέας Γ., ο οποίος καταδικάστηκε σε δεκαμισή χρόνια φυλάκιση και ακολούθησε προληπτική κράτηση. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, μεταξύ άλλων, για κατ' επανάληψη κακοποίηση του 13χρονου γιου ενός παντρεμένου ζευγαριού που ήταν φίλοι.
Ο Γ. έθεσε στη διάθεση των άλλων δραστών τα βίντεο στην πλατφόρμα «Boystown». Ο δικηγόρος Walter Schäfers εκπροσωπεί το θύμα κακοποίησης:
Αυτό που τον ενοχλεί ιδιαίτερα είναι ότι δεν θα είναι δυνατή η διαγραφή του και ότι οι φωτογραφίες του μάλλον θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν στο διεθνές δίκτυο μακροπρόθεσμα.
Walter Schafers, Δικηγόρος
Οι χρήστες της πλατφόρμας "Boystown" δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί
Το Κεντρικό Γραφείο Καταπολέμησης του Διαδικτυακού Εγκλήματος (ZIT) της Εισαγγελίας της Φρανκφούρτης προσπαθεί τώρα να εντοπίσει τους 400.000 χρήστες της πλατφόρμας «Boystown».
«Εάν οι δράστες εισέλθουν στον σκοτεινό ιστό μέσω ενός προγράμματος περιήγησης Tor, τότε η κρυπτογράφηση των δραστηριοτήτων τους φυσικά θα τους βοηθήσει και θα μας κάνει πολύ πιο δύσκολο να αναγνωρίσουμε τους δράστες», δήλωσε ο εισαγγελέας Σεμπάστιαν Ονιόν μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.
«Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι εάν δεν έχουμε εντοπίσει κάθε χρήστη της πλατφόρμας ή οποιονδήποτε σχετίζεται με τη λειτουργία της πλατφόρμας με κάποιο τρόπο».

Σχόλια