Η Ινδία απέρριψε πρόταση των ΗΠΑ να ενταχθεί στο «ΝΑΤΟ+»

Στα ινδικά ΜΜΕ αναφέρθηκε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ όχι μόνο θα διαταράξει τις σχέσεις Ινδίας-Ρωσίας, αλλά θα ανάγκαζε επίσης την Ινδία να συμμετάσχει στι


Σχετικά με την πρόταση των ΗΠΑ στην Ινδία να ενταχθεί στο «ΝΑΤΟ+», ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ είπε ότι δεν σκοπεύει η χώρα του να ενταχθεί σε αυτόν τον μηχανισμό.

Στα ινδικά ΜΜΕ αναφέρθηκε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ όχι μόνο θα διαταράξει τις σχέσεις Ινδίας-Ρωσίας, αλλά θα ανάγκαζε επίσης την Ινδία να συμμετάσχει στις συγκρούσεις που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ και θα την έκανε «υπηρέτη» των ΗΠΑ.




Ο ενημερωτικός ινδικός ιστότοπος Wion, σημειώνει ότι ο Τζαϊσανκάρ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τα εννέα χρόνια της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, ότι η στρατιωτική συμμαχία δεν είναι κατάλληλη για την Ινδία.

«Το πρότυπο ΝΑΤΟ δεν ισχύει για την Ινδία», είπε ο Τζαϊσανκάρ όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη σύσταση επιτροπής της Βουλής των ΗΠΑ για ένταξη του Νέου Δελχί στο ΝΑΤΟ.

Η συζήτηση για τη συμπερίληψη της Ινδίας στη στρατιωτική συμμαχία των 30 μελών απέκτησε έμφαση πρόσφατα μετά από σύσταση από την Επιτροπή του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών για το ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα) να προστεθεί το Νέο Δελχί ως μέλος.


Advertisements

REPORT THIS ADΑΠΟΡΡΗΤΟ



Η σύσταση έρχεται πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού Μόντι στις ΗΠΑ.



The Hellenic Information Team

Σχόλια