Ρωσία: «Μπλόκο» στα Google News...

Μετά την εξέγερση της Wagner... Ρωσικές εταιρείες παροχής ίντερνετ έχουν μπλοκάρει τους χρήστες στη Ρωσία από τα Google News, μετά την εξέγερση της μι



Μετά την εξέγερση της Wagner...
Ρωσικές εταιρείες παροχής ίντερνετ έχουν μπλοκάρει τους χρήστες στη Ρωσία από τα Google News, μετά την εξέγερση της μισθοφορικής ομάδας Wagner κατά της ηγεσίας της χώρας.
Τουλάχιστον πέντε εταιρείες τηλεπικοινωνιών - συμπεριλαμβανομένων των Rostelecom, U-LAN και Telplus - έχουν μπλοκάρει το Google News, το... οποίο συγκεντρώνει ειδήσεις από διάφορες πηγές, σύμφωνα με ανάλυση από το NetBlocks, ένα παρατηρητήριο διαδικτύου.

Όπως μεταδίδουν οι New York Times, αρκετοί άλλοι πάροχοι ίντερνετ έχουν ήδη αρχίσει να μειώνουν την πρόσβαση στην πληροφορία.

Η Google δεν έχει σχολιάσει σχετικά. Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πολλές δυτικές εταιρείες τεχνολογίας απέσυραν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους από τη Ρωσία ή μπλοκαρίστηκαν από τις ρωσικές αρχές. Το TikTok και το Netflix ανέστειλαν τις υπηρεσίες τους στη χώρα. Το Facebook μπλοκαρίστηκε. Το Twitter αποκλείστηκε εν μέρει και οι Apple, Samsung, Microsoft, Oracle, Cisco και άλλοι αποσύρθηκαν.


Με πληροφορίες των New YorkTimes
Σχόλια