Δεσμεύτηκαν από την αρχή για το ξέπλυμα χρήματος 100.000.000 ευρώ από πασίγνωστη εταιρεία «πλυντήριο» Real Estate στα Νότια Προάστια

Η υπόθεση έχει ως πρωταγωνιστή έναν επιχειρηματία, Κυπριακής καταγωγής, ο οποίος εντοπίστηκε και καταδικάστηκε για απάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα ίχ

 



Η αρχή του τέλους για το ζευγάρι που είχε ως πλυντήριο την αγορά ακινήτων μόλις αρχίζει! Στη δέσμευση ακινήτων αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, που ανήκουν σε πασίγνωστη εταιρία real estate, προχώρησε η Αρχή κατά του Ξεπλύματος Χρήματος, υπό τον επικεφαλής της, πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, και ήδη το πόρισμά της διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω. Η εταιρία ανήκει στην Ελληνίδα σύζυγο ενός Κύπριου επιχειρηματία, που φέρεται να “επένδυσε” μαύρο χρήμα που συγκέντρωσε στην Αγγλία , στην εν λόγω επιχείρηση.

Η υπόθεση έχει ως πρωταγωνιστή έναν επιχειρηματία, Κυπριακής καταγωγής, ο οποίος εντοπίστηκε και καταδικάστηκε για απάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα ίχνη του όμως, παρά την καταδίκη του, εξαφανίστηκαν για αυτό και οι Άγγλοι έστειλαν αίτημα έρευνας στις ελληνικές αρχές. Και μπορεί ο ίδιος να μην εντοπίστηκε, όμως η δουλειά της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, ανέδειξε μια υπόθεση – μαμούθ. Συγκεκριμένα εντοπίστηκε να “εισφέρει” πακτωλό χρημάτων σε εταιρίες real estate που δημιουργούσε η Ελληνίδα σύζυγος του και αγόραζε πολυτελή ακίνητα σε Αττική και Μύκονο. Η χλιδάτη ζωή της γοητευτικής 50αρας δεν περνούσε απαρατήρητη και οι περιπέτειες του συζύγου της με την δικαιοσύνη αλλά και η απουσία τους από την Ελλάδα της είχε αφήσει το ελεύθερο ώστε να μην μπορεί να περνάει με ευκολία κάτω από τις πόρτες ο Κύπριος επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με την έρευνα της Αρχής, μέσα σε έναν χρόνο, δια μέσω εταιριών που δημιουργούνταν, φέρονται να διακινήθηκαν τουλάχιστον 15 εκατομμύρια ευρώ, από την Αγγλία. Τα χρήματα αυτά εκτιμάται πως προέρχονται ως προϊόντα εγκλήματος από τις δραστηριότητες του Κύπριου στο Ηνωμένο Βασίλειο, και κατέληγαν στην αγορά ακριβών ακινήτων σε Αττική και Μύκονο. Έτσι με απόφαση της Αρχής δεσμεύθηκαν ακίνητα αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο επιχειρηματίας δεν εντοπίστηκε στη χώρα μας.

Η δέσμευση των ακινήτων όμως, πέραν της προφανούς διαβίβασης του πορίσματος στην Εισαγγελική Αρχή ώστε να κινηθεί η ποινική διαδικασία, δημιουργεί και αποζημιωτική βάση για τους “εξαπατηθέντες” από τον Κύπριο στη Μεγάλη Βρετανία. Δηλαδή, σύμφωνα με νομικές πηγές, οι άνθρωποι αυτοί θα μπορέσουν να διεκδικήσουν μεσω των δεσμευμένων ακινήτων να αποζημιωθούν για την ζημία την οποία, όπως υποστηρίζουν, υπέστησαν..

Σχόλια