«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει την υποστήριξή της στην Τουρκία στο μεταναστευτικό ζήτημα»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την Τετάρτη τη συνέχιση της υποστήριξής της προς την Τουρκία στο θέμα της μετανάστευσης. Αυτό αναφέρεται σε δήλωση της Ε

 


Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την Τετάρτη τη συνέχιση της υποστήριξής της προς την Τουρκία στο θέμα της μετανάστευσης.

Αυτό αναφέρεται σε δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αφορμή την έκδοση της έβδομης ετήσιας έκθεσης για τη στήριξη που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία για τη φιλοξενία προσφύγων, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Η δήλωση ανέφερε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος με τους Τούρκους αξιωματούχους όσον αφορά την εξασφάλιση βασικών αναγκών, τις υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας και την κοινωνικοοικονομική στήριξη των προσφύγων.

Εξήρε επίσης την πρόοδο που σημειώθηκε μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας σε βασικούς τομείς, όπως η υποστήριξη των δημοτικών υποδομών και η ενίσχυση της διαχείρισης των συνόρων.

Η ευρωπαϊκή δήλωση επαίνεσε επίσης «τις σημαντικές προσπάθειες που κατέβαλε η Τουρκία, η οποία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων σε όλο τον κόσμο», όσον αφορά τη φιλοξενία προσφύγων και την εξασφάλιση των σημαντικών αναγκών τους.

Η δήλωση επικαλέστηκε τον Όλιβερ Βάρελι, τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιο για την Πολιτική Γειτονίας και Διεύρυνσης, να λέει ότι η Ένωση θα συνεχίσει να στηρίζει την Τουρκία όσον αφορά τη μετανάστευση και την υποδοχή προσφύγων.



The Hellenic Information Team
Σχόλια