Ο Μ.Νετανιάχου παρουσίασε τον χάρτη της «νέας Μέσης Ανατολής» – Δυτική Όχθη και Γάζα θα ανήκουν στο Ισραήλ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου παρουσίασε έναν νέο χάρτη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Η
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου παρουσίασε έναν νέο χάρτη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (UNGA) στον οποίο απεικονίζεται η «νέα Μέση Ανατολή» όπου η κατεχόμενη Δυτική Όχθη και η Λωρίδα της Γάζας φαινόταν να είναι μέρος του Ισραήλ!

Μάλιστα ως αντάλλαγμα προσφέρει ωφέλιμες γεωπολιτικές συμφωνίες σε όλες τις αραβικές χώρες και σχέσεις φιλίας και ευημερίας!

H παρουσίαση του χάρτη έγινε πριν από λίγες ημέρες και εάν γίνει αποδεκτός από τα αραβικά κράτη θα σημάνει μία κολοσσιαία γεωπολιτική αλλαγή.

Είναι σαφές πάντως πως στην ισραηλινή γεωπολιτική ένα παλαιστινιακό κράτος θεωρείται ως εν δυνάμει απειλή για το κράτος του Ισραήλ.

Όπως είπε:

«Επιτρέψτε μου να σας δείξω έναν χάρτη της Μέσης Ανατολής του 1948, -τη χρονιά που ιδρύθηκε το Ισραήλ. Εδώ είναι το Ισραήλ το 1948.

Είναι μια μικρή χώρα, απομονωμένη, που περιβάλλεται από ένα εχθρικό Αραβικό κόσμο.

Τα πρώτα επτά χρόνια, κάναμε ειρήνη με την Αίγυπτο και την Ιορδανία.

Στην συνέχεια, το 2020 συνάψαμε την “Αραβική Συμφωνία Ειρήνης” με άλλα τέσσερα Αραβικά κράτη.

Τώρα κοιτάξτε τι συμβαίνει, όταν έγινε ειρήνη μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ.

Ολόκληρη η Μέση Ανατολή αλλάζει. Γκρεμίζουμε τα τείχη της εχθρότητας, φέρνουμε την δυνατότητα της ευημερίας και ειρήνης σε ολόκληρη την περιοχή.

Κάνουμε όμως και κάτι άλλο.

Ξέρετε πριν από μερικά χρόνια, στάθηκα εδώ με έναν κόκκινο μαρκαδόρο για να δείξω την κατάρα, -την μεγάλη κατάρα, την κατάρα ενός πυρηνικοποιημένου Ιράν.

Αλλά σήμερα, -σήμερα φέρνω αυτόν τον μαρκαδόρο, για να δείξω μια μεγάλη ευλογία. Την ευλογία μιας νέας Μέσης Ανατολής, μεταξύ του Ισραήλ, της Σαουδικής Αραβίας και των άλλων γειτόνων μας.

Θα οικοδομήσουμε έναν νέο άξονα ειρήνης και ευημερίας, ο οποίος θα συνδέει την Ασία μέσω των ΗΑΕ, την Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και το Ισραήλ με την Ευρώπη».

Pronews.gr
Σχόλια