Μια απογοητευτική πραγματικότητα...

Τους τελευταίους 8 μήνες στην Ελλάδα έχουν συμβεί τραγικά και πρωτοφανή γεγονότα. Τέτοια που όταν έγιναν γνωστά, αλλά και για αρκετό καιρό μετά, για κ




Τους τελευταίους 8 μήνες στην Ελλάδα έχουν συμβεί τραγικά και πρωτοφανή γεγονότα. Τέτοια που όταν έγιναν γνωστά, αλλά και για αρκετό καιρό μετά, για κάποιους ακόμα και σήμερα, ήταν δύσκολο να τα διαχειριστούμε συναισθηματικά.

Κλάψαμε, οργιστήκαμε, θυμώσαμε, απογοητευτήκαμε και νιώσαμε όλα εκείνα τα... συναισθήματα που αισθάνεται κάποιος, όταν ο διπλανός του, ο γνωστός του, ο συμπολίτης του, ο συνάνθρωπός του, βιώνει μια τραγωδία. Χρονολογικά θα τα αναφέρω και όχι με την τραγικότητά τους.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2023 γίνεται το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς. Τέσσερις μήνες μετά, τον Ιούνιο, περίπου 600 μετανάστες που βρίσκονταν μέσα σ’ ένα σιδερένιο αλιευτικό, πνίγονται ανοιχτά της Πύλου και ακόμα και σήμερα κανείς δεν γνωρίζει πόσοι άνθρωποι ακριβώς βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας και πώς συνέβη αυτό το ναυάγιο.

Τον επόμενο μήνα, μεγάλη φωτιά κατακαίει για περισσότερες από 10 μέρες το νησί της Ρόδου αφήνοντας πίσω της μια τεράστια καταστροφή και αμέσως μετά, για σχεδόν 19 μέρες, φωτιά καταστρέφει σχεδόν το μισό πανέμορφο δάσος της Δαδιάς και 20 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.

Και έρχεται ο Σεπτέμβριος, όπου ο Αντώνης Καργιώτης δολοφονείται και πεθαίνει αβοήθητος στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η κακοκαιρία «Daniel» βυθίζει στην απόγνωση και στην καταστροφή τη Θεσσαλία, με 17 ανθρώπους να πνίγονται στα λασπωμένα νερά.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα ανείπωτα στη χώρα μας, για τα οποία, όπως θα έχετε ακούσει, «καμία ευθύνη δεν φέρει η κυβέρνηση», και ενώ ένα αντεργατικό νομοσχέδιο επιφέρει σφοδρό χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα, την επικαιρότητα δυστυχώς την κερδίζει το σκυλί και η γιαγιά που δεν ήταν γιαγιά του Στέφανου Κασσελάκη, ο ντελιβεράς που δεν τον γνώρισε, οι πίτσες που παρήγγειλε, το «λάθος» που έκανε αποκαλώντας την Εφη Αχτσιόγλου με το μικρό της όνομα και το απίστευτο ξεκατίνιασμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ. Λυπηρό...

Χριστίνα Παπασταθοπούλου


efsyn.gr
Σχόλια