Συναγερμός στο Παρίσι...

Μάστιγα η εξάπλωση των κοριών για τους πολίτες του Παρισιού, καθώς τα έντομα φαίνεται ότι έχουν… καταλάβει την «Πόλη του Φωτός», αναγκάζοντας την κυβέ...λόγω εξάπλωσης κοριών – Εκατοντάδες καταγγελίες πολιτών...

Μάστιγα η εξάπλωση των κοριών για τους πολίτες του Παρισιού, καθώς τα έντομα φαίνεται ότι έχουν… καταλάβει την «Πόλη του Φωτός», αναγκάζοντας την κυβέρνηση να λάβει δράση ώστε να «εφησυχάσει και να προστατεύσει τους πολίτες»...

Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών, Κλεμέν Μπούν, ανέφερε την Παρασκευή ότι θα συναντηθεί με τους υπεύθυνους λειτουργίας των ΜΜΜ ώστε «να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου».

Η ανακοίνωση ήρθε μετά από εκατοντάδες καταγγελίες πολιτών και αξιωματούχων, αλλά και βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media και απεικονίζουν κοριούς μέσα σε βαγόνια του μετρό, σε κινηματογράφους και άλλα δημόσια κτίρια.


Μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση, εκπρόσωπος του δημάρχου Παρισιού αναφέρθηκε στην ραγδαία εξάπλωση των εντόμων. «Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι κανείς δεν είναι… ασφαλής στην πραγματικότητα. Μπορείς να ”πιάσεις” κοριούς οπουδήποτε και να τους φέρεις στο σπίτι σου».


Το πρόβλημα δεν είναι άγνωστο για τους Γάλλους, καθώς πριν από τρία χρόνια η κυβέρνηση ξεκίνησε μία καμπάνια αντιμετώπισης κοριών, δημιουργώντας ιστοσελίδα με οδηγίες αντιμετώπισης των εντόμων αλλά και μία έκτακτη γραμμή ενημέρωσης.


Ωστόσο παρά το γεγονός πως το πλάνο εξακολουθεί να τελεί σε εφαρμογή «περίπου 3,6 εκατ. πολίτες έρχονται στο Παρίσι καθημερινά, οι κοριοί δεν… σταματούν στα προάστια».


Εκπρόσωπος από την υγειονομική επιτροπή της Γαλλίας, δήλωσε ότι το πρόβλημα δεν παρατηρείται μόνο στη Γαλλία, αλλά υπάρχει σε όλο τον κόσμο. «Προκαλείται από την συνεχή κίνηση των ανθρώπων και τα ταξίδια. Πολλοί άνθρωποι μεταφέρουν κοριούς στη βαλίτσα με τα προσωπικά τους είδη, επιστρέφοντας από διακοπές».


Μάλιστα, επισημαίνουν ότι η εξάπλωση του φαινομένου προκλήθηκε από το γεγονός πως πλέον οι κοριοί εμφανίζονται ανθεκτικότεροι στα παρασιτοκτόνα.


«Παρατηρούμε περισσότερους πληθυσμούς κοριούς να αντιστέκονται σθεναρά, οπότε δεν υπάρχει κάποια θαυματουργή θεραπεία για να τους ξεφορτωθούμε».


Η δημαρχία του Παρισιού τόνισε ότι δεν χρειάζονται «υστερικές αντιδράσεις» πάνω στο ζήτημα, παρατηρώντας ότι έχουν αυξηθεί η καταγγελίες κατοίκων της πόλης στις υπηρεσίες του δήμου σχετικά με την εμφάνιση κοριών.


Η εξάπλωση των κοριών έρχεται έναν χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, με τις αρχές της διοργανώτριας πόλης να μην ανησυχούν. «Δεν υπάρχει απειλή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε ο δήμαρχος. «Οι κοριοί υπήρχαν και πριν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν», συμπλήρωσε, αναφέροντας ότι «είναι πλέον ευκαιρία για όλους να εργαστούμε πιο σκληρά ώστε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα».


(Με πληροφορίες από cnn.com)
Σχόλια