Αμέριστη στήριξη Μπάιντεν στο Ισραήλ...

Τα στοιχεία δείχνουν ότι πύραυλος «από τρομοκρατική ομάδα στη Γάζα» χτύπησε το νοσοκομείο, είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Τη στιγμή που ο τραγικός απολογισμ

 


Τα στοιχεία δείχνουν ότι πύραυλος «από τρομοκρατική ομάδα στη Γάζα» χτύπησε το νοσοκομείο, είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Τη στιγμή που ο τραγικός απολογισμός από το μακελειό στο νοσοκομείο έχει φτάσει σε τουλάχιστον 471 νεκρούς, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν δίστασε να εκφράσει την πλήρη στήριξή του στο Ισραήλ, το οποίο επισκέφτηκε σήμερα...


«Ισραήλ, δεν είσαι μόνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν –σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με Ισραηλινούς ηγέτες– τονίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα περπατήσουν δίπλα» στο κράτος του Ισραήλ.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ναζιστικό Ολοκαύτωμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, λέγοντας ότι το Ισραήλ είχε την υποστήριξη των φίλων του.
«Δεν θα παραμείνουμε και δεν θα κάνουμε τίποτα ξανά. Ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ούτε ποτέ», είπε.


Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος προέτρεψε τους Ισραηλινούς να μην παρασυρθούν από την οργή και είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Παλαιστινίων δεν συνδέονται με τη Χαμάς. Ο παλαιστινιακός λαός υποφέρει επίσης, ανέφερε επίσης.


Σημείωσε επίσης ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο ένα πακέτο βοήθειας «άνευ προηγουμένου» αυτή την εβδομάδα, προτρέποντας το Ισραήλ να επιτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.


Όσο για το νοσοκομείο, υιοθέτησε ουσιαστικά τη θέση του Ισραήλ, λέγοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι πύραυλος «από τρομοκρατική ομάδα στη Γάζα» χτύπησε το νοσοκομείο. Νωρίτερα, οι διαρροές ανέφεραν ότι το ίδιο δείχνουν και τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι ΗΠΑ.

nonews-NEWS
Σχόλια