Πρόβλεψη Αυστριακών: Ήττα Ουκρανίας, κατάρρευση Zelensky – Οι Ρώσοι περικυκλώνουν Avdiivka, εβδομάδες αντέχουν οι Ουκρανοί

H Ουκρανία θα ηττηθεί και θα παρασύρει την Δύση και το ΝΑΤΟ στον διασυρμό της ήττας και αυτό θα αποτελέσει βαρύ τίμημα για το καθεστώς Zelenskly. Στην


H Ουκρανία θα ηττηθεί και θα παρασύρει την Δύση και το ΝΑΤΟ στον διασυρμό της ήττας και αυτό θα αποτελέσει βαρύ τίμημα για το καθεστώς Zelenskly


 Πλέον όλο και περισσότεροι προβλέπουν την μοίρα της Ουκρανίας…
Η Ουκρανία θα ηττηθεί ολοκληρωτικά, γιατί στρατιωτικά είναι γεγονός η αντεπίθεση απέτυχε, έχασαν 100.000 στρατιώτες και 1.500 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα για να καταλάβουν 18 χωριά… πραγματική τραγωδία…

H Ουκρανία θα ηττηθεί και θα παρασύρει την Δύση και το ΝΑΤΟ στον διασυρμό της ήττας και αυτό θα αποτελέσει βαρύ τίμημα για το καθεστώς Zelenskly.
Στην Αυστρία προβλέπουν ότι η Ουκρανία θα ηττηθεί και ο Zelensky θα καταρρεύσει… η πρόβλεψη αυτή είναι φυσιολογική…
Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να καταστρέφει τον Ουκρανικό στρατό, διαλύει την Ουκρανική αεροπορία και προελαύνει σε Kupyansk και Avdiivka…
Η ενεργή άμυνα που σημαίνει και βελτίωση θέσεων αποδίδει ως στρατηγική του ρωσικού στρατού…


O Ρωσικός στρατός χτύπησε ξανά την Οδησσό ενώ κατέστρεψε εργοστάσιο αποκατάστασης οπλικών συστημάτων 30 χλμ από το Bakhmut σκοτώνοντας και πολλούς δυτικούς ειδικούς στα οπλικά συστήματα...
Στην Δύση οι εκατοντάδες νεκροί δυτικοί... αποσιωπούνται γιατί απλά δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι εμπλέκονται στον πόλεμο κατά της Ρωσίας...

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν 3 ουκρανικά αεροπλάνα σε μια ημέρα

Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν δύο ουκρανικά μαχητικά MiG-29 και ένα επιθετικό αεροσκάφος Su-25 στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
«Οι δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν δύο μαχητικά MiG-29 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας και ένα επιθετικό αεροσκάφος Su-25 σε περιοχές κοντά στο Arkhangelskoye στην περιοχή Kherson, στο Dmitrovka και στο Zvonetskoye στην περιοχή Dnepropetrovsk».

Διακυβεύεται η τύχη της Ουκρανίας - Κινδυνεύει να χάσει ακόμα περισσότερα εδάφη

Η Ουκρανία όχι μόνο δεν θα καταφέρει να υλοποιήσει τα σχέδια της και να ανακαταλάβει τα εδάφη που έχουν πάρει οι Ρώσοι, αλλά κινδυνεύει να χάσει ακόμα μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας της.
Αυτό υποστήριξε ο Chas Freeman, πρώην Αμερικάνος διπλωμάτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο κανάλι του YouTube, Dialogue works.
«Δεν είναι πλέον δυνατό να συμφωνήσουμε με την κυβέρνηση στο Κίεβο.
Έχει χυθεί πάρα πολύ αίμα.
Η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να καταλάβει την Κριμαία, το Donbass, τη Zaporizhia και την Kherson.
Είναι πιθανό να χάσει ακόμα περισσότερα εδάφη» είπε ο Freeman, υποστηρίζοντας πως σε περίπτωση διαπραγματεύσεων μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου, αυτές δεν θα γίνουν με τους όρους των Ουκρανών.
Σύμφωνα με τον Freeman, οι προηγούμενες συμφωνίες μεταξύ των δύο αυτών κρατών ήταν πολύ πιο «κερδοφόρες» για την κυβέρνηση της Ουκρανίας.
«Όλα έχουν φτάσει στο σημείο όπου διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη της Ουκρανίας» επισήμανε ο Freeman.

Larry Johnson (Πρώην CIA): Δεν εξελίσσεται βάσει σχεδίου ο πόλεμος για την Ουκρανία – Θα αντέξει μερικές εβδομάδες

Οι Ρώσοι αρχίζουν να αιχμαλωτίζουν πολλούς Ουκρανούς στρατιώτες υποστηρίζει ο πρώην αξιωματικός της CIA, Larry Johnson, ο οποίος επισημαίνει πως ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν εξελίσσεται βάσει του σχεδίου.
«Οι Ρώσοι αιχμαλωτίζουν σημαντικό αριθμό Ουκρανών.
Μια ακόμα ουκρανική μονάδα είναι περικυκλωμένη.
Η σύγκρουση δεν εξελίσσεται βάσει του σχεδίου για την Ουκρανία» είπε μιλώντας στο κανάλι Judging Freedom στο Youtube ο Johnson, αναφέροντας πως λόγω και του πολέμου στο Ισραήλ, η υποστήριξη της Δύσης προς την Ουκρανία έχει αρχίσει να μειώνεται αισθητά.
«Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει σοβαρά την κατάσταση για το καθεστώς του Κιέβου» υποστήριξε ο Johnson, τονίζοντας ότι μόλις τελειώσει η βοήθεια αυτή, «η Ουκρανία δεν μπορέσει να κρατήσει πάνω από μερικές εβδομάδες».

Markus Reisner (Αυστριακός Συνταγματάρχης): Η Ουκρανία θα ηττηθεί και ο Zelensky θα καταρρεύσει, είναι αναπόφευκτο

Το καθεστώς του Zelensky θα καταρρεύσει μετά την ήττα του ουκρανικού στρατού, δήλωσε ο συνταγματάρχης των Αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων Markus Reisner σε συνέντευξή του στη Welt.
«Αν ακούσετε προσεκτικά την ομιλία που έδωσε πρόσφατα ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος στο Σότσι , γίνεται σαφές ότι οι προθέσεις και τα σχέδιά του σχετικά με την Ουκρανία παραμένουν αμετάβλητα.
Η Ρωσία έχει τη δυνατότητα ξεκάθαρα να νικήσει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις».
Σύμφωνα με τον Markus Reisner, η επιτυχία του ρωσικού στρατού στο πεδίο της μάχης «θα οδηγήσει στην κατάρρευση του καθεστώτος Zelensky».
Πρόσφατα ο Ρώσος Πρόεδρος είπε σε συνέντευξη ότι η ουκρανική αντεπίθεση είχε τελείως αποτύχει.
Μιλώντας σε ολομέλεια της Διεθνούς Λέσχης Συζήτησης Valdai στο Σότσι, ο Putin σημείωσε ότι η Ρωσία κινείται ήρεμα προς την επίτευξη όλων των στόχων της ειδικής επιχείρησης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα μπορέσει να τους επιτύχει.

Dmitry Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Μην αποσπάσει το Ισραήλ την προσοχή της Δύσης από την Ουκρανία

Η κατάσταση στο Ισραήλ δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmitry Kuleba
Δεν μπορούμε να χάσουμε σε καμία από αυτές τις συγκρούσεις... Μια νέα κρίση δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή από μια άλλη κρίση, γιατί όλα είναι αλληλένδετα τόνισε ο Dmitry Kuleba.
Σύμφωνα με τον Kuleba, το Κίεβο λαμβάνει μηνύματα από δυτικούς εταίρους ότι η υποστήριξη προς την Ουκρανία θα συνεχιστεί, «η υποστήριξη προς το Ισραήλ θα ξεκινήσει».
Ο επικεφαλής του Πενταγώνου στις 13 Οκτωβρίου χαρακτήρισε τις Ηνωμένες Πολιτείες τη χώρα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο και είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τη δύναμη να υποστηρίξουν ταυτόχρονα τόσο το Ισραήλ όσο και την Ουκρανία.
Την περασμένη εβδομάδα, το CNN, επικαλούμενο αρκετούς Αμερικανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι το Πεντάγωνο ανησυχεί όλο και περισσότερο για την προοπτική να καλύψει δύο στρατιωτικές συγκρούσεις ταυτόχρονα.
Ο απόστρατος στρατηγός του αμερικανικού στρατού Don Bolduc σημείωσε επίσης ότι ο στρατός αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή έλλειψη προσωπικού και οι υλικοτεχνικές δυσκολίες τον καθιστούν ανίκανο να διεξάγει ταυτόχρονα πολλές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

David Friedman (πρώην Πρέσβης ΗΠΑ στο Ισραήλ): Δεν χρειάζεται το Ισραήλ μεγάλη βοήθεια όπως η Ουκρανία

Σε αντίθεση με την Ουκρανία, το Ισραήλ χρειάζεται μόνο μέτρια οικονομική βοήθεια, δήλωσε ο πρώην Αμερικανός πρέσβης στο Ισραήλ David Friedman σε συνέντευξή του στο Fox News.
Όπως σημείωσε ο πρώην διπλωμάτης, «ευτυχώς» για το Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες διέθεσαν χρήματα εκ των προτέρων για να το χρηματοδοτήσουν, ωστόσο, η επίθεση της Hamas αποδείχθηκε «πρωτοφανής» και «απροσδόκητη».
Χρειαζόμαστε προμήθειες μεγάλης κλίμακας, πολλά νέα πυρομαχικά για να αντικαταστήσουμε τα χρησιμοποιημένα.
Την ικανότητα να αντισταθούμε στον Λίβανο σε περίπτωση απόπειρας από μέρους του.
Περισσότερα βλήματα για το Iron Dome. Πολλά πράγματα», παραδέχτηκε ο Friedman.
Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι το Ισραήλ «δεν θα χρειαστεί τόσο πολύ όσο η Ουκρανία, δεν υπάρχει τίποτα καν για σύγκριση».
«Τώρα μιλάμε για το Ισραήλ και την Ουκρανία, αλλά αυτά είναι εντελώς διαφορετικά θέματα.
Δεν χρειάζεται να στείλουμε ούτε ένα μικρό κλάσμα από αυτά που ξοδεύουμε για την Ουκρανία στο Ισραήλ.
Αλλά το Ισραήλ χρειάζεται πραγματικά μια μικρή βοήθεια - μία, δύο ή τρεις δισεκατομμύρια δολάρια
Φυσικά, το χρειάζονται. Αλλά αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με την Ουκρανία

Η περίεργη αντίδραση του Elon Musk σε σχόλιο της Janet Yellen ότι οι ΗΠΑ αντέχουν οικονομικά δύο συγκρούσεις ταυτόχρονα

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Elon Musk απάντησε με ένα σύντομο tweet στη δήλωση της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να αντέξει δύο στρατιωτικές συγκρούσεις ταυτόχρονα.
«Η Αμερική μπορεί σίγουρα να αντέξει οικονομικά να υποστηρίξει το Ισραήλ και να καλύψει τις στρατιωτικές του ανάγκες, και μπορούμε και πρέπει επίσης να υποστηρίξουμε την Ουκρανία στον αγώνα της εναντίον της Ρωσίας», είπε η Yellen σε συνέντευξή της στο βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News.
Οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου X αντέδρασαν στη δήλωση της υπουργού, ένας από αυτούς σημείωσε ότι οι Αμερικανοί που κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τους λόγους για την αύξηση του εθνικού χρέους των ΗΠΑ θα πρέπει να δώσουν προσοχή στα προβλήματα στο εξωτερικό στα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες «βρίσκονται εγκλωβισμένες».
Με θαυμαστικό "!" — απάντησε ο Elon Musk κάτω από την ανάρτηση αυτού του χρήστη.

Η Ρωσία έστειλε «πυρηνικό» σήμα - Η Δύση ανησυχεί για τη νέα πρωτοβουλία της Μόσχας

Η Κρατική Δούμα θα εξετάσει σε πρώτη ανάγνωση νομοσχέδιο για την ανάκληση της επικύρωσης της Συνθήκης για την Ολοκληρωμένη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBT).
Αυτή είναι μια απάντηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες υπέγραψαν αλλά δεν επικύρωσαν τη συμφωνία.
Το CTBT υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ το 1996.
Προηγουμένως, ίσχυε η Συνθήκη για την απαγόρευση των δοκιμών πυρηνικών όπλων στην ατμόσφαιρα, το διάστημα και κάτω από το νερό, που συνήφθη το 1963.
Τα κράτη που έχουν προσχωρήσει στο CTBT έχουν δεσμευτεί να μην πραγματοποιούν πυρηνικές εκρήξεις σε οποιοδήποτε μέρος υπό τη δικαιοδοσία ή τον έλεγχό τους, ούτε να παρακινούν ή να ενθαρρύνουν άλλους να το κάνουν.
Το έγγραφο υπογράφηκε από 187 χώρες και επικυρώθηκε από 178.
Το παράρτημα απαριθμεί 44 κράτη όπου η επικύρωση αποτελεί προϋπόθεση για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μεταξύ αυτών, ειδικότερα, η Ρωσία και οι ΗΠΑ.
Η Μόσχα επικύρωσε το έγγραφο πριν από 23 χρόνια.
Αυτό δεν έχει γίνει ακόμα στην Ουάσιγκτον.
Υποστήριξαν ότι η συμφωνία ήταν αναποτελεσματική επειδή δεν ήταν επαληθεύσιμη.

Γιατί τώρα;

Η κατάσταση στον κόσμο έχει αλλάξει.
Η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες έχουν ξεκινήσει έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
Οι σημερινές προκλήσεις απαιτούν νέες λύσεις», έγραψε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin.
Επί 23 χρόνια περιμέναμε από την Ουάσιγκτον να επικυρώσει τη συνθήκη.
Τι είναι αυτό; Διπλή στάση, κακία και ανεύθυνη στάση, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το περιγράψουμε.
Σε αυτήν την κατάσταση, πρέπει να καθοδηγούμαστε αποκλειστικά από τα συμφέροντα των πολίτες της χώρας μας, του κράτους μας. Επομένως, υπάρχει πρόταση για απόσυρση της επικύρωσης», τόνισε ο Volodin.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Η Ρωσία πιθανότατα ανέπτυξε στοιχεία τουλάχιστον δύο ταξιαρχιών της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (CMD) για να ενισχύσει τις επιθετικές επιχειρήσεις των δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DNR) στο μέτωπο Avdiivka.
Ένας ουκρανικός στρατιωτικός παρατηρητής ανέφερε στις 16 Οκτωβρίου ότι τρεις ρωσικές ταξιαρχίες —η 114η Ταξιαρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (MRB) του DNR και η 15η και 21η MRB της CMD (και οι δύο της 2ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων έχουν εμπλακεί σε πρόσφατες επιθέσεις στην πόλη Avdiivka ενώ οι ρωσικές δυνάμεις κρατούν το 30ο MRB του CMD σε τακτική εφεδρεία.

Προέλαση ρώσων στην Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση Avdiivka στις 16 Οκτωβρίου και πρόσφατα σημείωσαν κέρδη, αν και με σχετικά βραδύτερο ρυθμό από ότι στις αρχικές επιθέσεις.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 16 Οκτωβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει οριακά πέρα από τον δρόμο Ε50 περίπου 3 χιλιόμετρα νότια της Avdiivka.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν συνολικά 22 ρωσικές επιθέσεις στην κατεύθυνση Avdiivka την περασμένη ημέρα, ιδιαίτερα λιγότερες από τις 30 επιθέσεις που αναφέρθηκαν στις 15 Οκτωβρίου
Ρωσικές πηγές σημείωσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις αύξησαν την ένταση των αεροπορικών επιδρομών στην πόλη προκειμένου να αντισταθμίσουν τους αργούς ελιγμούς εδάφους, οι οποίοι περιπλέκονται από τις βαριές ουκρανικές οχυρώσεις που περιβάλλουν την Avdiivka

Η Ρωσία βελτιώνει αισθητά τις θέσεις της

Κατά τη διάρκεια συνάντησης για την επιχειρησιακή κατάσταση στην Ουκρανία στις 16 Οκτωβρίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν βελτιώσει τις τακτικές τους θέσεις σε απροσδιόριστες περιοχές και ότι η ρωσική «ενεργητική άμυνα» κατά μήκος του μετώπου, συμπεριλαμβανομένης της κοντά στην Avdiivka, αποτρέπει την ουκρανική προέλαση

Μάχες σε Bakhmut και στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Bakhmut και στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia στις 16 Οκτωβρίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις στην δυτική Περιφέρεια Zaporizhia και στις κατευθύνσεις Bakhmut.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις κοντά στην Avdiivka και στα δυτικά και βορειοδυτικά προάστια του Verbove (10 χλμ ανατολικά του Robotyne ή 18 χλμ νοτιοδυτικά του Orikhiv).
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται σε απόσταση 200 έως 300 μέτρων από τις ρωσικές θέσεις δυτικά του Verbove.

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας τη νύχτα της 15ης προς 16η Οκτωβρίου. Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πέντε πυραύλους κρουζ Kh-59, έναν βαλλιστικό πύραυλο Iskander στην ανατολική και νότια Ουκρανία και 12 drones Shahed-131/136 στη δυτική Ουκρανία.
Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν εκρήξεις κοντά στο Myrhorod, στην περιφέρεια Poltava και στην Kirovohrad
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι ένα χτύπημα κατέστρεψε ένα ουκρανικό κέντρο επικοινωνίας στο αεροδρόμιο Myrhorod στην περιφέρεια Poltava

Προέλαση και στην κατεύθυνση Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στη γραμμή Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 16 Οκτωβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν νέες θέσεις κοντά στο Krokhmalne (25 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk) και στη Stepova Novosilka (17 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk).
Οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις συνεχίζονται κοντά στο Synkivka (8 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk), το Lyman Pershyi (12 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk), το Makiivka (22 χλμ βορειοδυτικά της Kreminna) και στη δασική περιοχή Serebryanske (11 χλμ νότια της Kreminna).
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις κοντά στη Synkivka, την Ivanivka (19 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk), τη Stelmakhivka (12 χλμ βορειοδυτικά του Svatove) και τη Nadiya (20 χλμ δυτικά του Svatove).
Ο Ουκρανός στρατιωτικός αναλυτής Petro Chermyk δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν 100.000 άτομα στην κατεύθυνση Kupyansk-Lyman για να αποσπάσουν την προσοχή των ουκρανικών δυνάμεων από τις συνεχιζόμενες επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Bakhmut.

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις στη γραμμή Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 16 Οκτωβρίου, αλλά δεν προχώρησαν.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά σε Synkivka, Ivanivka, Novoyehorivka (16km νοτιοδυτικά του Svatove), Makiivka, Dibrova (7 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna) και τη δασική περιοχή Serebryanske.


www.bankingnews.gr
Σχόλια