Κατεπείγουσα προανάκριση για τα παιδιά που ζουν στα λαγούμια

 

Nέα κατεπείγουσα προανάκριση διέταξε ο εισαγγελέας Κορίνθου για την υπόθεση των Παλαιοχριστιανών κοντά στο χωριό Μάννα Κορινθίας.

O εισαγγελέας ζητεί να διερευνηθεί ο ακριβής αριθμός των ανήλικων παιδιών που μένουν στις σπηλιές και οι συνθήκες διαβίωσής τους.

Ληξιαρχικές πράξεις

Η εισαγγελία Κορίνθου ζητά επίσης να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης των παιδιών, εάν τα παιδιά κάτω των 16 ετών πηγαίνουν σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος και να καταγραφεί οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αφορά τη διαβίωσή τους.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, αστυνομικοί με εισαγγελική εντολή είχαν απομακρύνει τα παιδιά από τα λαγούμια.

Tα παιδιά, ηλικίας 15, 13 και 6 χρονών, καθώς και ένα βρέφος, είχαν μεταφερθεί στο σπίτι της 25χρονης κόρης του 45χρονου από τον πρώτο του γάμο.

Το βρέφος ανήκει στην 22χρονη κόρη του ζευγαριού, ωστόσο παραμένει άγνωστο ποιος είναι ο πατέρας του αφού ουδείς τον έχει υποδείξει.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά φαίνεται πως επέστρεψαν στην κοινότητα των Παλαιοχριστιανών και ζουν πάλι με τους γονείς τους στις σπηλιές.

Τι λέει ο πατέρας

Νωρίτερα το πρωί μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό , ο κ. Καλαϊτζιδάκης, πατέρας της οικογένειας, σημείωσε: «Όσοι παραξενεύονται φαρισαϊζονται. Είχα έξι παιδιά στην Αθήνα που ζούσα και έπρεπε να ταΐσω οκτώ στόματα με χίλια ευρώ, δεν μου έφταναν. Μένω πλέον εδώ και δεν είναι μόνο το οικονομικό είναι και το πρακτικό κομμάτι».

Σε ερώτηση γιατί δεν πηγαίνουν τα παιδιά του στο σχολείο, απάντησε: «Υποτίθεται είναι δωρεάν η παιδεία. Στην πραγματικότητα δεν είναι δωρεάν. Το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι δεν είναι δωρεάν».

«Δεν υποχρεούμαι να στέλνω τα παιδιά σχολείο»

Για την ζωή του τα τελευταία χρόνια στην Κορινθία στο κτήμα που έχει αγοράσει, είπε: «Καταλήγει ο άλλος να είναι ένας ζητιάνος, έχουμε υπογεννητικότητα λέγανε και εγώ τους πίστεψα. Τώρα που έχω έρθει εδώ βγάζω τα δικά μου προϊόντα, έχω το γάλα μου και δεν είμαι ζητιάνος μπορώ να ταΐσω τα παιδιά μου, τέσσερα χρόνια ζω εδώ».

Σχετικά με το ότι είναι παράνομο να μην πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, δήλωσε «ότι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό. Κάθε Έλληνας δικαιούται να έχει το δικό του σπίτι. Δεν πρέπει να βλέπουμε επιλεκτικά. Θεωρείται κανονικό όταν ήμουν στην Αθήνα να μου δίνουν για την στέγαση 200 ευρώ; Η αξιοπρέπεια στον άνθρωπο είναι να διατηρεί τα πιστεύω του».

«Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο. Το πανελλήνιο έχει να ασχοληθεί με σημαντικότερα προβλήματα», συμπλήρωσε ακόμη.


Πηγή: Korinthostv

Σχόλια