Διπλωματικό επεισόδιο: Ο Λούλα κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία...

Σε τροχιά διπλωματικής σύγκρουσης μπαίνουν Βραζιλία και Ισραήλ, μετά από την οργισμένη αντίδραση του Τελ Αβίβ στις δηλώσεις του Βραζιλιάνου προέδρου.

Σε τροχιά διπλωματικής σύγκρουσης μπαίνουν Βραζιλία και Ισραήλ, μετά από την οργισμένη αντίδραση του Τελ Αβίβ στις δηλώσεις του Βραζιλιάνου προέδρου.

Ο Λούλα κατηγόρησε.. το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει συμβεί ξανά σε καμία άλλη στιγμή της ιστορίας, παρά μόνο όταν ο Χίτλερ αποφάσισε να εξοντώσει τους Εβραίους.

«Αυτό που συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας με τον παλαιστινιακό λαό δεν μπορεί να παραλληλιστεί με άλλες στιγμές της ιστορίας. Στην πραγματικότητα, υπήρξε όταν ο Χίτλερ αποφάσισε να σκοτώσει τους Εβραίους. Αυτό που συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι ένας πόλεμος, είναι μια γενοκτονία. Δεν είναι ένας πόλεμος στρατιωτών εναντίον στρατιωτών. Είναι ένας πόλεμος μεταξύ ενός πολύ καλά προετοιμασμένου στρατού και γυναικών και παιδιών. Αυτό που συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας με τον παλαιστινιακό λαό δεν συνέβη σε καμία άλλη στιγμή της ιστορίας. Στην πραγματικότητα, έχει ήδη συμβεί: όταν ο Χίτλερ αποφάσισε να σκοτώσει Εβραίους» δήλωσε ο Λούλα σε δημοσιογράφους από τν Αντίς-Αμπέμπα, στην Αιθιοπία, όπου παρέστη σε μια Σύνοδο της Αφρικανικής Ένωσης.


Οι δηλώσεις αυτές είναι μεταξύ των πιο επικριτικών που έχει διατυπώσει ποτέ ο Βραζιλιάνος πρόεδρος σχετικά με τη σύρραξη μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Ο 78χρονος ηγέτης είχε καταδικάσει την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς εναντίον του Ισράηλ χαρακτηρίζοντάς την «τρομοκρατική» ενέργεια. Όμως, στη συνέχεια εμφανίστηκε πολύ επικριτικός απέναντι στη στρατιωτική εκστρατεία αντίποινων του Ισραήλ.


Η αντίδραση από τον Μπένιαμιν Νετανιάχου ήταν άμεση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να υπογραμμίζει «πρόκειται για υποβιβασμό του Ολοκαυτώματος και μια απόπειρα να επιτεθεί εναντίον του εβραϊκού λαού και του δικαιώματος του Ισραήλ στη νόμιμη άμυνα. Το να γίνονται συγκρίσεις μεταξύ του Ισραήλ και των ναζί και του Χίτλερ είναι το να περνάει κανείς την κόκκινη γραμμή».

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών στην Ιερουσαλήμ έκανε γνωστό ότι θα καλέσει τον πρεσβευτή της Βραζιλίας προκειμένου να τον επιπλήξει για τα σχόλια.
nonews-NEWS
Σχόλια