Κρατήθηκε σαν μυστικό... Ανακοινώθηκε στοιχείο προς είδος! Η Νότια Κορέα αποκάλυψε τη μυστική συμφωνία

Ενώ η συνεργασία μεταξύ Βόρειας Κορέας και Ρωσίας έχει αυξηθεί με τις αμοιβαίες διπλωματικές επαφές τους τελευταίους μήνες, ο υπουργός Άμυνας της Νότι
Ενώ η συνεργασία μεταξύ Βόρειας Κορέας και Ρωσίας έχει αυξηθεί με τις αμοιβαίες διπλωματικές επαφές τους τελευταίους μήνες, ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας Shin Won-sik έκανε μια δήλωση σχετικά με το εμπόριο όπλων μεταξύ Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ.

Ο Σιν είπε ότι η Βόρεια Κορέα έχει στείλει συνολικά 6.700 κοντέινερ με πυρομαχικά στη Ρωσία σε αντάλλαγμα για τρόφιμα και άλλες προμήθειες από τον Ιούλιο του 2023.

Επισημαίνοντας ότι τα κοντέινερ θα μπορούσαν να μεταφέρουν περισσότερα από 3 εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού των 152 χιλιοστών ή 500 χιλιάδες σφαίρες 122 χιλιοστών, ο Σιν είπε: «Αυτοί οι δύο τύποι σφαιρών μπορεί να μεταφέρθηκαν μαζί με μεικτό τρόπο. «Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να πούμε ότι στάλθηκαν τουλάχιστον μερικά εκατομμύρια σφαίρες».Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δώρισε στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ένα αυτοκίνητο που παράγεται στη Ρωσία...

Δηλώνοντας ότι εκατοντάδες εργοστάσια πυρομαχικών στη Βόρεια Κορέα λειτουργούν με δυναμικότητα περίπου 30% λόγω έλλειψης πρώτων υλών και ενέργειας, ο Shin δήλωσε ότι, ωστόσο, οι εγκαταστάσεις που παράγουν βλήματα πυροβολικού για τη Ρωσία λειτουργούν με «πλήρη δυναμικότητα».

Επισημαίνοντας ότι η Ρωσία παρέχει τρόφιμα, πρώτες ύλες και εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή όπλων στη Βόρεια Κορέα σε αντάλλαγμα για πυρομαχικά, ο Shin είπε: «Προφανώς, το μεγαλύτερο μέρος των αποστολών από τη Ρωσία είναι τρόφιμα. «Αυτό πιστεύεται ότι σταθεροποιεί τις τιμές των τροφίμων στη Βόρεια Κορέα», είπε.

Ο Shin δήλωσε ότι ο όγκος των εμπορευματοκιβωτίων που στάλθηκαν από τη Ρωσία στη Βόρεια Κορέα φαινόταν να είναι περίπου 30 τοις εκατό μεγαλύτερος από εκείνους που στάλθηκαν από την Πιονγκγιάνγκ στη Μόσχα την ίδια περίοδο.


Οι σχέσεις μεταξύ Βόρειας Κορέας και Ρωσίας έχουν αποκτήσει νέα δυναμική με τις πρόσφατες αμοιβαίες διπλωματικές επισκέψεις υψηλού επιπέδου. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και η συνοδευτική του αντιπροσωπεία πήγαν στη Βόρεια Κορέα τον περασμένο Ιούλιο με αφορμή την «Ημέρα της Νίκης», γιορτάζοντας το τέλος του Κορεατικού Πολέμου, που διήρκεσε μεταξύ 1950 και 1953. Ο Σόιγκου, ο οποίος έγινε δεκτός από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, παρέδωσε τη χειρόγραφη επιστολή που έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον Κιμ. Ο Κιμ και ο Σόιγκου αντάλλαξαν απόψεις για διμερή θέματα στον τομέα της εθνικής άμυνας και ασφάλειας, της περιφερειακής και διεθνούς ασφάλειας.

Από την άλλη, ο Σιν είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του Λίολντ Όστιν.

Στη δήλωση του Υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας, αναφέρθηκε ότι το δίδυμο συζήτησε παγκόσμια και περιφερειακά ζητήματα και αμοιβαία αμυντική συνεργασία, και είπε: «Ο Όστιν και ο Σιν είπαν ότι οι παράνομες μεταφορές όπλων μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας αποτελούν σοβαρό πρόβλημα. μόνο για την κορεατική χερσόνησο, αλλά και για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα." "συμμερίστηκαν τις ανησυχίες τους για την απειλή που συνιστά και συμφώνησαν να απαντήσουν αποφασιστικά στο πρόβλημα σε συντονισμό με τη διεθνή κοινότητα."

hurriyet.com.tr


Corfiatiko.blogspot.com
Σχόλια