Τα ανθρωποειδή ρομπότ αρχίζουν να «πάνε στη δουλειά» στο Shenzhen

Στις 22 Φεβρουαρίου, ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από την τοπική εταιρεία UBTECH με έδρα το Shenzhen αποκάλυψε ότι η βιομηχανική έκδοση του ανθρωποειδού

 



Στις 22 Φεβρουαρίου, ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από την τοπική εταιρεία UBTECH με έδρα το Shenzhen αποκάλυψε ότι η βιομηχανική έκδοση του ανθρωποειδούς ρομπότ Walker S της UBTECH έχει «εκπαιδευτεί» σε ένα νέο εργοστάσιο ενεργειακών οχημάτων.

Η σκηνή «πρακτικής εκπαίδευσης» του βιομηχανικού ανθρωποειδούς ρομπότ της Shenzhen Enterprise σε ένα εργοστάσιο νέων ενεργειακών οχημάτων.
Το σχετικό τεχνικό προσωπικό της UBTECH δήλωσε ότι τα καθήκοντα «πρακτικής εκπαίδευσης» της βιομηχανικής έκδοσης της εταιρείας του ανθρωποειδούς ρομπότ Walker S στο εργοστάσιο νέων ενεργειακών οχημάτων περιλαμβάνουν: προσαρμοστικό περπάτημα με εκκίνηση και διακοπή της κινητής γραμμής παραγωγής, ισχυρό χιλιομετρητή και προγραμματισμό βαδίσματος. και αντιληπτική αυτόνομη λειτουργία και σύστημα Επικοινωνία δεδομένων και προγραμματισμός εργασιών.
Στις 29 Δεκεμβρίου 2023, η UBTECH εισήχθη επίσημα στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και έγινε η «Νο. 1 μετοχή ανθρωποειδών ρομπότ». Ο δημοσιογράφος παρατήρησε ότι αυτή η βιομηχανική έκδοση του ανθρωποειδούς ρομπότ Walker S ήταν που χτυπούσε το γκονγκ με τον CEO της UBTECH Zhou Jian.
Ο Zhou Jian είπε ότι η UBTECH θα επικεντρωθεί στην προώθηση της εφαρμογής ανθρωποειδών ρομπότ σε τρία κύρια σενάρια εφαρμογής: βιομηχανική κατασκευή, εμπορικές υπηρεσίες και οικογενειακή συντροφιά. Προς το παρόν, ο βιομηχανικός τομέας έχει γίνει ο πρώτος τομέας που μπορούν να δοκιμάσουν οι μεγάλοι κατασκευαστές και η UBTECH έχει ήδη κάνει διάφορες προσπάθειες και διατάξεις. Μεταξύ αυτών, το ανθρωποειδές ρομπότ Walker X της UBTECH εκπαιδεύεται και δοκιμάζεται στο έξυπνο εργοστάσιο, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για έξυπνη ταξινόμηση SPS και δοκιμές γήρανσης.
Το 2023, η UBTECH ανέπτυξε ειδικά το ανθρωποειδές ρομπότ Walker S για βιομηχανική χρήση και συνεργάστηκε με μια σειρά από κορυφαίες εταιρείες νέων ενεργειακών οχημάτων. Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, η UBTECH ίδρυσε μια κοινοπραξία με την Tianqi Co., Ltd., μια νέα εταιρεία παραγωγής ενεργειακών οχημάτων και αλυσίδας εφοδιασμού, για να επικεντρωθεί στην έρευνα και ανάπτυξη, κατασκευή και συνολικές λύσεις ανθρωποειδών ρομπότ για εφαρμογές αυτοκινήτων. Αυτή η συνεργασία καθιστά την UBTECH τη μοναδική εταιρεία ανθρωποειδή ρομπότ που δεν κατασκευάζει δικά της αυτοκίνητα αλλά ασχολείται με την κατασκευή τους.
Το βίντεο του Walker S, ενός ανθρωποειδούς ρομπότ που κυκλοφόρησε στο παρελθόν από την UBTECH σε βιομηχανικά σενάρια, δείχνει την ικανότητα να περπατά, να κινεί τις αρθρώσεις, να εγκαθιστά ανεξάρτητα χέρια (τύπου μαγνητικής αναρρόφησης) και να κρατά ένα σφυρί. Κρίνοντας από την ανασκόπηση των κατασκευαστών βασικών εξαρτημάτων Walker S, η ανάντη της αλυσίδας βιομηχανίας περιλαμβάνει βασικά εξαρτήματα όπως μειωτήρες, σερβοκινητήρες, ελεγκτές, οπτικούς αισθητήρες και αισθητήρες δύναμης, με μερίδιο υψηλής αξίας.
Ο Zhou Jian ανέφερε ότι το σχέδιο της UBTECH για την εφαρμογή ανθρωποειδών ρομπότ σε σενάρια κατασκευής χωρίζεται σε τρία στάδια. Η πρώτη φάση (2023-2024) θα λάβει τη σκηνή κατασκευής νέων ενεργειακών οχημάτων ως σημείο εισόδου για την πραγματοποίηση της δοκιμής ανθρωποειδών ρομπότ σε βιομηχανικά σενάρια όπως ο χειρισμός και η επίστρωση· η δεύτερη φάση (2025-2027) θα επεκταθεί σταδιακά σε μεσαία δύσκολες εργασίες και επικεντρωθείτε στη δημιουργία εφαρμογών σε 3-5 ειδικά σενάρια, επιτυγχάνοντας σταδιακά μεγάλης κλίμακας εμπορευματοποίηση και επεκτείνοντας οριζόντια σε βιομηχανίες όπως η κατασκευή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης· στην τρίτη φάση (2028-2033), περαιτέρω επέκταση σε πιο σύνθετες εργασίες σενάρια, εξοπλισμένα με περισσότερες από 10+ δεξιότητες, μετατρέποντας σε ένα βιομηχανικό ανθρωποειδές ρομπότ πολλαπλών εργασιών γενικής χρήσης.

https://baijiahao.baidu.com
Σχόλια