Τουρκία: Προβάδισμα Ιμάμογλου στα πρώτα αποτελέσματα

Προβάδισμα του Εκρέμ Ιμάμογλου, εν ενεργεία δημάρχου και υποψηφίου του κόμματος της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, CHP, στην Κωνσταντινούπολη δ






Προβάδισμα του Εκρέμ Ιμάμογλου, εν ενεργεία δημάρχου και υποψηφίου του κόμματος της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, CHP, στην Κωνσταντινούπολη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών με 49,7% έναντι του Μουράτ Κουρούμ, του υποψηφίου από το κυβερνών κόμμα AKP του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, που ακολουθεί με 42% με καταμετρημένο 5,44% των ψήφων.

Στις τρεις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας- Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνη- προηγείται η αντιπολίτευση, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

Στα πρώτα αποτελέσματα της επικράτειας, ωστόσο, το κυβερνών κόμμα φαίνεται πως προηγείται με 38,65%, έναντι της αντιπολίτευσης με 35,25%.

Η εκλογή των δημοτικών αρχόντων στην Τουρκία ξεπερνά τα όρια της αυτοδιοίκησης, καθώς πρόκειται να κρίνει την «ενός ανδρός αρχή» ή θα δείξει πως η αντιπολίτευση συνεχίζει να έχει ακόμη παλμό απέναντι στην παντοδυναμία Ερντογάν.

Η προσοχή εστιάζεται στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και την Άγκυρα, στις οποίες το κυβερνών κόμμα είχε χάσει το 2019.

naftemporiki.gr
Σχόλια