Σαχλαμάρες και μπαζώματα...

Nonews-NEWS.com



Σαχλαμάρες και μπαζώματα...
http://www.nonews-news.com/2024/03/blog-post_4243.html
Mar 13th 2024, 22:45






«Αυτή τη στιγμή, ο σιδηρόδρομος είναι όσο ασφαλής μπορεί να είναι, κουβαλώντας τις χρόνιες παθογένειες δεκαετιών που δεν μπορούν να διορθωθούν από τη μια στιγμή στην άλλη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς για το αν είναι ασφαλής σήμερα ο σιδηρόδρομος. Εντάξει, καταλάβαμε...
Δεν ξέρω αν η τραγωδία των Τεμπών είναι το «Μάτι του Μητσοτάκη», όπως λένε ορισμένοι, αλλά σίγουρα δεν μας τα λέει καλά ο πρωθυπουργός κάθε φορά που αναφέρεται στην υπόθεση. Χθες, στον ΣΚΑΪ, προσπάθησε πάλι να μας πείσει ότι φταίνε κάτι υπάλληλοι που έκαναν λάθος και ότι δεν θα μας έσωζαν τα ηλεκτρονικά συστήματα, αν υπήρχαν.


Δεν πρέπει να πείστηκαν ούτε τα ποτήρια στο στούντιο. Δηλαδή, πρόεδρε, αν σήμερα λιποθυμήσει ένας σταθμάρχης ξαφνικά για λόγους υγείας, μπορεί να έχουμε πάλι (χτύπα ξύλο) τίποτα μετωπικές τρένων; Και τότε θα φταίει μόνο ένας υπάλληλος ή θα πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση;
● Επίσης, η λέξη «σαχλαμάρες», έστω και αν αναφερόταν π.χ. στον Βελόπουλο, όταν η συζήτηση είναι για το μπάζωμα, το ξυλόλιο που βρέθηκε κ.λπ., δεν είναι και η πλέον αρμόζουσα. Θύμισε λίγο τον εξωγήινο στον Υμηττό ή το έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος. Πάντως, για να τα βάζει με τον Βελόπουλο ο Μητσοτάκης, ότι «χτίζει καριέρες εν όψει ευρωεκλογών», μάλλον οι διαρροές προς τα δεξιά αυξάνονται. Επειγόντως ένας Φαήλος Κρανιδιώτης στο ευρωψηφοδέλτιο. Μη σας πω, με Μπογδάνο και Τζήμερο μαζί.


● Οσο για τις «σαχλαμάρες» περί μπαζώματος, να εξηγήσουμε ποια είναι η πολιτική λαθροχειρία που κάνει το Μαξίμου: Προσπαθούν να μπουρδουκλώσουν την απόφαση των συσκέψεων εκείνο το βράδυ, για να πατήσουν προσωρινά οι γερανοί σε στέρεο έδαφος σε ΕΝΑ σημείο επί του πεδίου (αριστερά όπως κοιτάμε τις γραμμές από τα χωράφια), με την αγνώστου (;) ταυτότητας απόφαση να μπαζωθεί ΟΛΟ το σημείο. Γι' αυτό θα ρωτάμε μέχρι να απαντήσουν και να σταματήσουν να κρύβονται: Ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα; Τι φοβάστε, βρε παιδιά, αφού, όπως λέτε, καλώς έγινε; Είναι δυνατόν να ακούμε από όλους «εγώ δεν ξέρω, ρωτήστε τον κύριο δίπλα»; Αφού είναι «σαχλαμάρες», όπως λέει ο πρόεδρος, για πείτε μας τα ονόματα όσων το αποφάσισαν, να ξεμπερδεύουμε.


● Και μιας και ο λόγος για τον Βελόπουλο, η χθεσινή δημοσκόπηση της Interview για την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές τον δείχνει τέταρτο με διψήφιο (10,2%), σε απόσταση αναπνοής από το ΠΑΣΟΚ (10,5%), τον ΣΥΡΙΖΑ στο 12,2% και τη Ν.Δ. στο 24,7%. Σημειωτέον ότι στην προηγούμενη μέτρηση, πριν από έναν μήνα, η Ελληνική Λύση είχε 7,8% και έκτοτε μεσολάβησε η ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Το άλλο εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας είναι ότι το 52% των ψηφοφόρων της Ν.Δ., το 38% του ΣΥΡΙΖΑ και το 53% του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εθνικές εκλογές δηλώνουν «θυμωμένοι» και πολύ ή αρκετά πιθανό να ψηφίσουν, στέλνοντας μήνυμα στο κόμμα τους για επιλογές με τις οποίες διαφωνούν. Αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί και ως πιθανή εκλογική βόμβα τον Ιούνιο.


● Στο μεταξύ, η κινητικότητα στον χώρο της άκρας Δεξιάς είναι έντονη, πάντως. Ο Βελόπουλος σε limit up, ο θεολόγος Νατσιός κρατάει δυνάμεις, οι Σπαρτιάτες καταποντίζονται. Και να σου ο πρώην βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του Καρατζαφέρη, Κώστας Αϊβαλιώτης, ο οποίος έκανε κόμμα με το όνομα «Εθνική Ομάδα» και βγήκε στο Mega να πει ότι συζητάει την υποψηφιότητα στο ευρωψηφοδέλτιο του συνθέτη Νίκου Καρβέλα. Ο Καρβέλας μάλλον... δεν το ήξερε, οπότε το περιβάλλον του καλλιτέχνη το διέψευσε, αλλά ο Αϊβαλιώτης έπλεξε δημοσίως το εγκώμιο και της ηθοποιού Ελένης Φιλίνη και της δημοσιογράφου Εύας Ντελιδάκη. Αναφερόμενος στο παρελθόν, ο ίδιος υποστήριξε ότι του είχε γίνει πρόταση από τον Αντώνη Σαμαρά να πάει στη Ν.Δ., αλλά και από τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος φέρεται να του πρόσφερε θέση στην κυβέρνηση Τσίπρα και την πρώτη θέση του Επικρατείας των ΑΝ.ΕΛΛ.


Χάρης Ιωάννου


efsyn.gr




You are receiving this email because you subscribed to this feed at https://blogtrottr.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe here:
https://blogtrottr.com/unsubscribe/nfz/GMxWxp
Σχόλια